Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 36 655
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Добавки за успокояване си пия.

Обаче, голямото ми колебание е дали да спра тотално соевите добавки? Тази година ми е идвал 6 пъти за 9 месеца. Много вероятно е, ако спра с добавките, да се простя окончателно с цикъла и всички грижи покрай него.
От друга страна, не ми харесва как се чувствам с ниски нива на естроген. Страх ме е да не се сбръчкам, да не ми се изгуби сексуалното желание, уморявам се по-лесно, потенето и всичко останало.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 13:17 от Rockstar

# 436
  • Варна
И може да ви направят шини за стискането, може да има ефект,
Аз спя с такава втори месец, дълго време се носят, за да има ефект, иначе стават проблеми със зъбите.

# 437
Рокстар, аз сега донякъде съжалявам, че ги спрях. Изчаквам да ми вземат кръв и и ги почвам. Целият букет на перимено / мено избухна с пълна сила. Поне това можех да си спестя. Ако знам, че предният е бил последен, ще стисна зъби, ама съм сигурна ,че ще дойде. До тогава ще ми разкаже играта. Почти убедена съм, че и това напрежение в челюстта ще се минимизира. Явно вътрешно се напрягам и за да си държа езика зад зъбите, тей на, стискам ги Simple Smile  А уж, що годе спокойно живея. Свикнала съм май на стрес и не ми прави вече толкова впечатлние. Лавандулата не е лоша идея. Ще си накъсам от двора, нали и за молци беше ок. Всички ще дишат лавандула у дома и ще сме дзен Simple Smile

# 438
Но трябва да е лавандулово етерично, което става за консумация... от къде?
Аз имам само такова за арома-лампа.
Ползвала съм на Дотера, на една българска фирма https://viaflores.eu/ и от Зоя съм взимала.
На Дотера са безбожно скъпи, така че все повече замествам с други, които мисля, че не са лоши също.

# 439
видяхте ли, новото видео на Надя Петрова в ю туб ? Темата днес е: "10 научно доказани начина да отслабнеш след 50 и личният ми опит като нутриционист в перименопауза".
Не зная, как да го кача тук.
Да го коментираме после?

# 440
# 441
  • София
И може да ви направят шини за стискането, може да има ефект,
Аз спя с такава втори месец, дълго време се носят, за да има ефект, иначе стават проблеми със зъбите.

И аз спя с такава шина от 2 седмици, но още се будя притеснена през нощта, за да се следя дали стискам. Явно ще трябва време.
А да ви попитам има ли някой друг, на когото да му излизат много пъпки по лицето? Не само около цикъл, а изцяло?Аз съм цялата в пъпки, а дори като тинейджър не съм имала такива проблеми. Та не знам дали е от перименото.

# 442
  • В полите на Пирин планина
На мен ми излизат пъпки, ако ям нещо с шоколад, но то и преди ми се е случвало, затова го отбягвам.

Нещо не се впечатлих от видеото на Надя Петрова, освен това тя самата доста маниерничи, което пък допринася за негативното усещане у мен.
Кето и калориен дефицит по принцип не са особено съвместими, поради простата причина, че в основата на това хранене е, че е важно от какво идват калориите, а не колко са. Но в същото време, ако приемем, че дори и хората, които са на кето не трябва да прекаляват с някои разрешени храни - примерно ядки, млечни, режимни ядкови брашна, плодове - бихме могли да кажем, че все пак има някаква калорийна рестрикция посредством това, защото с тях лесно се прекалява, като количество, което е малко трудно с вратна свинска пържола...

За тренировките с тежести съм съгласна. За ходенето, също.
Сънят и намаляването на стреса също допринасят положително при борбата с килограмите.

Хранителните добавки, като се има предвид, че тя ги продава е логично да ги промотира.
Аз пия магнезий, вит. Д и колаген, като редувам за стави с такъв за кожа, коса и нокти.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 17:13 от Lady Brinne

# 443
На мен между 35-4о+ ми излизаха…После овладях нещата.
Бяха ми казали, че е акне на зряла възраст.

# 444
  • София
Заради новините за идиотските фалшиво положителни тестове за наркотици не смея да пия никакво обезболяващо за главоболие. А преди всеки цикъл е ужасно.
Вярно ли има ефективни менструални бикини  в шейн?

# 445
  • София
Аз сега преживях поредната вълна на главоболия след цикъл. Просто не е човешко да не се пие нищо. Аз изядох една опаковка Спазмалгон и други обезболяващи.

# 446
Ибупрофен се метаболизира напълно за по-малко от 8 часа. И гаранция няма да ви излезе на тест за наркотици.
Аналгин - също (макар че неговият метаболизъм е по-бавен).

# 447
Моля за линк за тия гащи за МЦ, да взема за момите.. Аз този месец си бих рекорда по оскъден теч, та не ми трябват, но малката ми е ужас:(

# 448
И в Тему ги има гащите. Купих на щерката, но така си седят без проба.

# 449
  • София
Ибупрофен се метаболизира напълно за по-малко от 8 часа. И гаранция няма да ви излезе на тест за наркотици.
Аналгин - също (макар че неговият метаболизъм е по-бавен).
От известно време и без заплахата от тестовете започнах да пия за главоболието аналгин. При мен действа, но го вземам още при намек за начеващ мигренозен пристъп.  Ако вече е започнал, вземам втора таблетка. Това след години на солпадеин, от който буквално съм заспивала на бюрото на работа Confounded и в един момент не знаех дали ми е зле от мигрената или от лекарствата против нея.

Общи условия

Активация на акаунт