Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №34

• 29 654
  • 625
  •   1
Отговори
# 615
Знаете ли как се определя първия ден на цикъла, при положение, че цапа по няколко дни напоследък все. Лекарката днес ми написа талонче за изследване на хормони между 2-4 ден, ама аз как да разбера кой е първият, егати…

# 616
Аз броя кога тръгва наистина.

# 617
  • Бургас
И аз така, дните само с леко зацапване не ги броя

# 618
Да дам резултат от прегледа. Всичко ми е ок, най-вероятни влизам в перименопауза. Да не се притеснявам каза док. Било дълъг период, ще има и други промени.

# 619
  • Пловдив
Приемам препоръки за ендокринолог в Пловдив  за консултация, свързана с пременопауза.

# 620
И аз съм с такива зацапвания. Първи ден броя от истинското кръвотечение.

# 621
  • Бургас/Пз
Аз също броя от кръвотечението. Моята лекарка също ми пусна такива изследвания, но ми каза между 3тия и 5 тия ден. При мен се пада в понеделник на 4тия. Дано да дадат верен резултат, че ми закъсня доста този месец.

# 622
На мен ми цапа вече 3 ден, но си ме боли коремът все едно съм в сериозен цикъл. Ами ще чакам да тръгне по-сериозно и оттогава ще броя, знам ли.
Друго се чудя, защо ми е пуснала и прогестерон, заедно с всички останали? Той не се ли пуска накрая на цикъла? Макар че, това пък съвсем грам нямам идея как би се изчислило в настоящия побъркан период Joy

# 623
  • Варна
Искам да попитам тези, които са имали фоликулярни кисти в този период, дали сте забелязали как се отразява това на останалите ви симптоми? Мисля, че този месец съм с такава, боли ме леко десният яйчник. И се чувствам зле, всичко ми се влоши. Вижте само в колко часа пиша. Питам се дали ви внушавам или може да има такава връзка?

# 624
Има връзка, вече 2 пъти съм имала. Първия път се спука след цикъла и беше ужасно болезнено, силни кръвоизливи и т.н. Практически бях цял месец в цикъл. Сега имах втори път пак преди месец и нещо, но явно се е спукала с последния цикъл, защото при повторен преглед я нямаше.
Сега като ми свърши, ми изписаха утрогестан вагинално, та поне тия кисти да не се появяват, а и да се удължи малко втората фаза. Все се надявам на 50 да вземе да почне да спира вече тоя кошмар.

# 625
Здравейте, аз съм на 41г, но май, май нещата вървят към ранна менопазуа, вероятно заради премахнат яйчник преди години. През последните 2 години цикъла ми започна да играе, имам закъснения от 1, 2 седмици няколко пъти вече, както и 2 кратки цикъла от 20 дни. Започнаха и топли вълни нощем. Сега пак ми закъснява с около седмица и всяка нощ имам топли вълни. Цялостно ми е някак депресирано. Чудя се какво да правя, да пробвам ли с масло от вечерна иглика, магнезий, вит Б6? Изобщо какви стъпки е добре да направя?
Имам изследвани хормони преди няколко месеца и уж са в нормите, ама явно е било някакво изключение, защото fsh и lh са ми високи от 6,7 години вече, а АМХ ми е под 0.01.
Като цяло ми е много криво, че толкова рано ми се случват тези неща Sad

Общи условия

Активация на акаунт