Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 506
  • 835
  •   1
Отговори
# 360
Не, Бамбинка, нито един хляб не ми се рони повече отколкото са се ронили купешките. По-големи трохи и то само от кората ми се получават, когато нарежа прясно изпечен, но не съвсем изстинал хляб.

# 361
На мен понякога ми се ронят черните хлебчета - с повече пълнозърнесто, ръжени брашно, а при белия хляб и по-малко тъмните - не, никога.
Иначе довечера или утре мисля да се пробвам и аз на сладко от череши, водейки се по вашите съвети.  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 31 май 2007, 12:39 от Sisssi

# 362
много се извинявам за тъпия въпрос  Embarassed ама как чистите костилките на черешите... имаше едни специални джидафки за тази цел..  с тях ли или има друг номер?

# 363
Аз нямам джиджавката. Чистя ги с кука за плетене. В краен случай става и с малко ножче.

# 364
мерси  bouquet
мъжът ми ме обяви за луда като му казах, че ще варя сладко.. сега като разбере, че ще чисти костилките на черешите  #Crazy

# 365
  • ГОре на черешата...
много се извинявам за тъпия въпрос  Embarassed ама как чистите костилките на черешите... имаше едни специални джидафки за тази цел..  с тях ли или има друг номер?
Ако нямаш такава "джиджафка", най-бързо става с безопасна игла Peace. Костилката попада между двете й рамена и лесно се изважда.

# 366
  • София
Моята преса за чесън,купена от магазин за левче,има такова приспособление за костилки...имам я от две години ,а скоро разбрах за какво служи. Embarassed

# 367
Моя мъж днес не се вдъхнови от Аляска-та в Метро.....Ох, май още дълго време ще си остана без такова чуда...Но човека каза,че сега лятото няма да ми е необходима толкова много, че напред - назад и няма да сме много в къщи...Но ...дано и мен ме огрее един път такава машинка....

# 368
  • ГОре на черешата...
Маме, дай ми го насам тоз мъж да му се накарам Mr. Green - че бива ли тъй...колко още ще те мъчи.

# 369
Направих 2 дози сладко, по-скоро конфитюр, но така се и води в рецептата, но си има и доста цели плодчета. Едното само от ягоди, другото с ягоди и череши. Чудесно стана! Ето рецептата:
580 гр. плодове
360 гр. захар
30 гр. пектин (аз лично нямам нищо против пектина, защото си е естествен полимер и много добре желира, сгъстява.. намерих на Биосет - 2,10 лв.), може и да се намали количеството на пектина, ако искате да е по-рядко
сокът на 1 лимон (в първото сладко сложих лимонтозу)

От тази доза излизат 2 бурканчета от лютеница - 320 гр. и още малко - около 1 чаша. Мисля си да пробвам двойна доза, виждам, че има достатъчно място в контейнерчето, но и така не ми пречи, защото става само за 1 час.
Рецептата може да се използва за всякакви плодове - малини, кайсии, праскови, сини сливи, ревен (нямам представа какво е това)..

Валенцето, и аз със същата джиджафка за чесъна махам костилките на черешите. Справя се, ще направя и само от череши, така че ще падне повече чистене.

Последна редакция: пт, 01 юни 2007, 16:00 от Sisssi

# 370
  • София
Преди време имах намерение да направя 100% пълнозърнест хляб от собствено смляно пшенично брашно. Вчера имах тази възможност, тъй като по празниците си бях при нашите и там си смлях. Подозирам, че пшеницата не беше много високо качество, защото баба ми я беше взимала за храна на животните:)))) НО....СТАНА:) С тази разлика, че рецептата ми беше за месене наръка и така и направих една питка...Ще публикувам тук рецептата, когато я опитам в машината, за да има смисъл. Сега само ще кажа, че си беше голямо преживяване месенето, понеже на баба фуражомелката не може да прави фино брашно, ами си беше едро като грис... Явно имах късмета на начинаещия, но реших да споделя, понеже много исках нещо да стане...Вкусно е, но то като знаеш как си го направил от зрънце до питка, усещането е супер, предполагам оттам и вкусът:)

и още 2 снимки:
http://f7.yahoofs.com/users/45212791z7716cd03/f1b3re2/__sr_/82d0 … ?ph4lAYGBUd0XeVH6 , http://f7.yahoofs.com/users/45212791z7716cd03/f1b3re2/__sr_/66bf … ?ph4lAYGBxBAOkU_a

# 371
  • София /Абсурдистан
Може ли някой да препоръча добра марка хлебопекарна, т.е. да прави качествени хлебчета?

# 372
Може ли някой да препоръча добра марка хлебопекарна, т.е. да прави качествени хлебчета?
тука повечето сме с ТСМ-ки и сме доволни

# 373
  • София /Абсурдистан
Мерси   bouquet

# 374
Димитрина,много е интересно това,което описваш!Аз ако имах възможност и аз щях да се пробвам - много яко да си смелиш сам брашно и така... Crazy  Но,снимките ти не можах да видя - не се виждат! Confused

Общи условия

Активация на акаунт