Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 506
  • 835
  •   1
Отговори
# 420
Габолина,пробвай по таз рецепта:
Царевичен хляб на МИЛЕНКА
1 ч.ч. (мерителната към машината) царевично брашно
1 ч.ч. бяло пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер (10 gr.)
2 яйца
1,5 ч.ч. прясно мляко
1 ч. ч. варена царевица / може и от консерва/
2 ч лъжици сол

Приготвяне
В машината се слагат първо млякото, яйцата и солта. След това се слага царевичното брашно брашно и върху него бакпулвера. Най-отгоре слагаме пшеничното брашно.
Избираме програмата за нормален бял хляб /около 3 и 20 мин при 700 грама/
Около 20-30 минути след старта машината ни подканя със звуков сигнал да сипем  варената царевица. След края на програмата се получава много приятен пукнат отгоре вкусен хляб.

Два пъти го правих и много ни хареса...
Първия път ми се стори,че сместа е много рядка и си досипвах брашно и си досипвах и накрая ми стана на подметка,но втория също добавих малко пове4е,но не го оставих да е на топка като първия път и стана 4удно хлебче Wink

# 421
Последно искам да попитам..Тази машина FIF хубава ли е? И ако не ще ми препоръчате ли някаква друга марка, от къде да я взема и на каква цена е. Благодаря ви предварително за отговорите!

# 422
  • София
Аз съм доволна от ФИФ,даже днес минавайки по ул.Симеон видях,че имат 25% намаление ,от 69 лв. на 49 лв. Peace

# 423
Извинявам се само да попитам коя е бързата програма на Фиф и колко мин.е?

На мойта пише, че е на 6 позиция, но като отида там пише 3ч. и 03 мин. много ми се вижда, защото обикновенната програма е 3 ч. и 13мин. Прегледах другите програми и мисля, че е на позиция 9- Teig Kneten, която е 1ч. и 20 мин.
Моля, споделете вашия опит, че досега никога не съм пекла на бързата програма.
Благодаря, предварително!

# 424
Сигурно си с другия модел ФИФ, виж 5-та програма, нарича се Schnell, но е 1:20  мин. и хляба ще стане едно нищо.
Аз от скоро правя само на бързата програма хляб и става перфектен, но на бързата програма на програма 1. Ще стигнеш до нея като избереш програма 1 и от бутона за Препичане на коричката отидеш на четвъртата му позиция - пак Schnell се нарича, но е 2,17 мин.
Незнам дали ти стана ясно  newsm78, кажи ще обяснявам пак ако не е.

# 425
На програма 5 ми пише JOGHORTBROT-3ч. 13 мин., а на 6 програма пише- Schnell-3ч.и 03 мин..-1000g.- средно изпечена коричка.

Ще стигнеш до нея като избереш програма 1 и от бутона за Препичане на коричката отидеш на четвъртата му позиция - пак Schnell се нарича, но е 2,17 мин.
Незнам дали ти стана ясно  newsm78, кажи ще обяснявам пак ако не е.

Нямам такава 4 -та позиция.
Добре възможно ли е на Schnell- това да е бързата програма-3ч. 03 мин.? - много ми се вижда, а тогава Teig Kneten какво означава- тя е 1ч. 20 мин.?

# 426
Teig Kneten е месене с втосване.
Ако програмата Schnell ти е три часа, то кое тогава и е бързото  newsm78 имайки предвид че остовната програма е 3ч. 18м. ?

Аз имах предвид нещо друго. Всяка от програмите : Основна програма, Бял хляб, Пълнозърнест хляб и Сладък хляб си имат подпрограми за бърз хляб. Когато избереш програмата за Бял хляб, например (няма да пиша кой номер е, защото е явно че сме с двата различни модела на ФИФ) с бутона Brauning избираш степента на препичане на коричката. вариантите са :

Hell   Mittel   Dunkel   Schnell

та ето на това Schnell трябва да отидеш с помощта на този бутон, за да ти съкрати процеса с около 1 час.
Незнам обаче на дисплея при теб дали по същият начин са подредени, но опитай да си поиграеш с този бутон на "сухо" за да видиш как става на практика.

# 427
mimozaw, 3ори много добре ти го е обяснила.
Бързата програма трябва да е с час по-къса от дългата, но в никакъв случай да трае час, час и нещо. И при мен на програнирането на коричката  като четвърта опция ми е е бърза програма. Това става обаче на програмите за нормален и бял хляб, на другите - не. Така дългата програма от 3.16 мин за средна големина на хляба ми се съкращава точно с час - на 2.16 мин.

Успех  Wink

# 428
!!!!!!!!!!!!!!!!! Проблем с контейнерчето на ФИФ-ка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Искам да попитам дали на някоя от вас се е случвало това. Моя приятелка, да си призная под мое въздействие  Laughing, изврънка мъж си да и купи пекарна. И той и купил. ФИФ-ка, 25лв, от София. Не знам точно откъде.
Кашонът - разкъсан.
Книжки, мерителни чаши и други глезотийки - липсват.

Аз обаче я успокоявам, че съм чела такива оплаквания и тези недостатъци не влияят на хлебопеченето.
Да, ама мацката решава да си измие контейнерчето и го накисва с вода. Че мирише на смазки, желязо и т.н.
Пълни го и то тече.
На това аз вече отговор нямам.
Излишно е да споменавам, че за гаранция и дума не може да става, а и си спомням перипетиите на една мама, които траеха месеци.

Та да питам дали някоя от вас се е сблъскала с това и дали има решение този проблем.

# 429
Ами ако си пази документи - поне касов бон,може все пак да се пробва за гаранция - те са длъжни да и дадат гаранция!
Ако това не стане,може да се обърне към комисията по защита на потребителя,но там за да има ефект трябват доста документи и доказателства,които тя надали ще може да осигури!
Иначе казано,cathie, пие една студена вода!
Понякога евтиното излиза по-скъпо! Tired

# 430
Май така ще стане - ще пие студена вода.
Машинката май е била и ползвана. Стъклото на капака било търкано, долу било клеясало, ама пусто желание. Като ми гледа хлебчетата и иска да има машинка. Мъжът и съответно не е гледал кой знае колко. Дано да измислят нещо. Той е техничар.
Днес ще правя козуначения хляб, или пък бирения, който също става супер.

# 431
Гледах машина Фиф в магазин Берлин във Варна за 69лв и после гледам са я увеличили на 79,явно има голям интерес!Тя между другото изглежда точно като моята Аляска,ама съвсем,само надписите са на друг език.Та тази въпросната машина,която е изложена в този магазин определено е ползвана или има сериозни дефекти.Това по външния вид съдя,ако се включи да работи,кой знае какво ще се окаже.Направи ми лошо впечатление и много се учудих,че може да изложиш на витрината такъв продукт! newsm78

# 432
  • В града на тепетата
cathie, коя е рецептата за бирения хляб,защотото  не си спомням да съм я срещала?  newsm78

# 433
  • В града на тепетата
Момичета, днес направих Хляба с ементал(кашкавал) и чесън, стана чудесен.А каква миризма се носеше докато се печеше, просто не е истина.  Wink
Едвам дочаках да свърши програмата и му се нахвърлих,а сега имам угризения Blush

# 434
gabolina, става наистина много хубав. Някое майче я беше пуснало. Аз малко си я промених. Сложих май по-малко бира - 300-320мл (по-малките бутилчици - при мен Шуменско) и оттам около 500-600-700 гр. брашно, колкото поеме. Сложих и малко повече мая, но правих на бърза програма. А, и моята бира не беше изветряла. Та мъжът ми беше изненадан, че му липсва хубавата бира  Laughing

Бирен хляб

400 мл изветряла бира
1/2 ч.л. суха мая (с повече мая и на дълга програма хлябът ми е някак рехав)
1 ч.л захар
2ч.л. сол
брашното е около 800 гр (да се отлепя хубаво от стените)

1 програма на фиф, за тежко тесто и запечена коричка - много вкусно

ПП: Да, чесновият хляб е супер. Но да се яде топъл, че после му се губи вкусът малко.
Успех и с бирения Wink

Общи условия

Активация на акаунт