Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 506
  • 835
  •   1
Отговори
# 480
И аз вече се причислявам към отбора на фенките на хлебопекарни! ТАзи суттрин рано-рано ми я донесоха, но още не съм я изпробвала. Нямам търпение да се прибера вкъщи. Може ли някой да ми даде рецепта за лютеница и всъщност ФИФ с 10 програми става ли за приготвяне на лютеница?

# 481
Лютеница на aneli4ka от “Гответе с мен

Мерките бяха малко "на око", количествата - "от всичко по малко" - чушки, патладжани, домати, моркови, чесън, лук и.т.н. За мое голямо учудване и за приятна изненада на домашните се получи една чудно вкусна лютеничка, абсолютно натурална и без консерванти! Като я опапаме смятам да повторя опита. Създателят (който и да е той) на тези многофункционални машинки заслужава една голяма черпавка!

tiya, честито и да се радваш на похвали   bouquet

# 482
Cathie, ти лютеницата на програмата за марамалад ли я правиш?

# 483
Не съм правила. Но да. На нея се прави.  Wink
И после, ако има нужда, допичаш на печене.

# 484
И още нещо - кога се слага кашкавалът при хляба с кашкавал и чесън

# 485
Във водата, заедно с маслото, чесъна, черния пипер и солта.

Аз днес забравих да сложа маслото  Embarassed и после ще докладвам дали е станал и как е станал. Надува си се, ама с масълце си е друго.
Видях чашата с разтопено масло в микровълновата, едва след като беше почнало втасването  Rolling Eyes

# 486
  • ГОре на черешата...
Аз пък го сложих при звуковия сигнал за добавките.
Довечера ще докладвам за бирения хляб.

# 487
Нямаше указания, но аз мокрите продукти (освен ако не са маслини, сушени домати или подобни) ги слагам във водата, а сухите(сол, захар, черен пипер) ги разпределям около кладенчето, в което е маята. Peace
Зависи от гледната точка, де. Ако сметнеш кашкавала за сух, режеш на кубчета и слагаш около кладенчето с маята или прибавяш след сигнала.
Въпрос на избор. Всякак ще стане! Grinning

# 488
Прословутия хляб с кашкавал ще правя днес и аз!След 2 часа почвам и дано стане толкова вкусен,както го хвалят всички!
Открих,че е свършило маслото и ще сложа маргарин (мисля като свърши маргарина,да не купувам повече,да ползвам само масло)
По-късно ще се отчета,ако е красив и снимка може да турна! Peace

# 489
Аз пък да се оплача, че за втори път кашкаваленият хляб не ми става както трябва. Айде, днес забравих да сложа маслото - възможно ли е да е от това?
Вчера пък го направих  с по-рядка консистенция и спадна.

Но ще продължавам да упорствам.
А и на вкус си е съвсен наред.
Но тоя вид  newsm78

# 490
Все забравям да ви покажа моето кашкавалено хлебче. ЕТО ГО. Малко се сплеска, защото бързах да го снимам докато не е свършил и го разрязах много топло. Аз кашкавала го рендосах и го обърках с брашното.

# 491
  • ГОре на черешата...
Пина, аз направо олио сложих и пак си стана.
Кати, аз слагам точния грамаж на продуктите /меря с електронна везна/ - никога не добавям брашно или вода - получава се Peace.

# 492
И аз отивам сега да пробвам с кашкаваления хляб. Това ще е първия ми опит изобщо с машинката. Дано да стане!!!!!!!!!! Благодаря на всички за съветите и вдъхновението!  bouquet

# 493
Пина, аз направо олио сложих и пак си стана.
Кати, аз слагам точния грамаж на продуктите /меря с електронна везна/ - никога не добавям брашно или вода - получава се Peace.

Т.е. съотношение 320 мл вода: 400 гр брашно?

Става рядка маса при мен. Не се получава топка.

# 494
  • ГОре на черешата...
Т.е. съотношение 320 мл вода: 400 гр брашно?

Става рядка маса при мен. Не се получава топка.
Да, точно толкова. Стана.
Ей сега заредих бирения - само че намалих продуктите, че моята машина е до 1000 грама - 350 мл. бира и 600 гр. брашно.
Като я пусна и не поглеждам повече. Накрая само изваждам Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт