Важно - машина за хляб - 2 част !

  • 73 374
  • 835
  •   1
Отговори
# 750
  • Мнения: 7 144
Димитрина, много ти благодаря за превода  Peace!

# 751
  • Мнения: 2 012
Оф...Пак се оплаквам, ама се извинявам.....Освен да направите тема и за новобранци....., че тук майсторките само се смеят с нас....

Не се притеснявай да питаш. Не виждам никой да се смее  Wink

Хмм, аз мисля, че пресована мая е суха мая  newsm78
По принцип брашната техра са все с рецепти за суха мая. Но ми се вижда множко това количество - 10гр. за 500гр. брашно

# 752
  • Мнения: 2 012
dimitrina73, много интересна и полезна информация. Благодаря за труда   bouquet
Копирам веднага  Laughing

# 753
  • Мнения: 1 283
Момичета ура!Купих си Аляска!Дотук добре,ама оттук нататък.Гледам като малоумник.Бухнах всички продукти както казахте,първо течните,после сухите.Като го включих направо си беше на основна програма,средно печиво,голям.Така го оставих и прибавих после зелени маслини.Ако стане ще го покажа,ако не в кофата.
Много бутони,много нещо newsm78

# 754
моля за съвет каква машина да си купя,"Аляска"  от Метро,FIF  или друга марка 

# 755
  • Мнения: 1 283
моля за съвет каква машина да си купя,"Аляска"  от Метро,FIF  или друга марка 
Умишлено си взех Аляска,защото в нея може и малко и много.Ще видим какво ще стане с първия ми хляб

# 756
  • Мнения: X
Умишлено си взех Аляска,защото в нея може и малко и много.Ще видим какво ще стане с първия ми хляб
И във FIF-ката е така. Peace

dimitrina73, много интересна и полезна информация. Благодаря за труда   bouquet
Копирам веднага  Laughing
И аз благодаря.  bouquet Копнах   веднага.  Wink

# 757
  • Мнения: 1 283
Хлябът стана супер!Като за първи път Peace

http://img64.imageshack.us/img64/9379/dsc00172jw7.jpg

http://img403.imageshack.us/img403/18/dsc00173px8.jpg

Този е с бира и маслини  chef

Последна редакция: вт, 10 юли 2007, 23:20 от pepika

# 758
БРАВО! ИЗГЛЕЖДА ЧУДЕСЕН - ДАНО ДА Е ВКУСЕН!
ДА ВИ Е СЛАДКО!

# 759
КОЛКО ЧАСА Е ЦЯЛАТА ПРОЦЕДУРА?
ОТ 18.30ЧАСА ДО 23.00 ЧАСА?

# 760
  • Мнения: 16
Браво newsm10 супер изглежда хляба. Колко е на тегло, изглежда ми доста голям.
Направо се замислям дали да не си купя и аз. Но за сега ми е малко множко. Може би по нататък..
добре ли е изпечен на всякъде?
по каква рецепта е това хлебче- с бира и маслини?
да ви е сладко.  chef

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 06:57 от blon_di

# 761
  • В града на тепетата
  • Мнения: 248
Според опаковката на Техра брашната, там има млечнокисела закваска, което би трябвавало да значи, че има от онези бактерии, които се съдържат в кваса за хляб (нали се сещате, навремето, пък и сега все повече, не се е месело с мая, а с квас, които си приготвяш сам, като оставиш при определени условия и за определено време брашно с вода да вкисне). Ако е така, то няма нищо лошо, но....кой знае....

Като стана дума, някоя от вас дали е правила такъв хляб изобщо - с квас?
Аз лично преди 2-3 седмици се обаждах във фирма Техра,за да питам за тази млечнокисела закваска в ръженото брашно,хората бяха много учтиви и ми обясниха,че е на основата на мляко и благодарение на нея трябва да получим по-добър хляб.Иначе аз вече почти месец се мъча да направя сполучлив
хляб от чисто ръжено брашно и все не успявам.Правих и ръжена закваска,но от нея хлябът киселее. Confused

# 762
  • Мнения: 2 012
pepika, чудесно ти се е получило. Много обичам да се пукне коричката на хляба. Успехи и нататък. Аз също правех доста често хляб с маслини, но отдавна не съм. Коя е тази рецепта за бирен хляб с маслини или ти си си я пригодила?

gabolina, ръжените хлебчета са си кисели по принцип. Това си е вкусът на ръжта. Само с ръжено брашно е невъзможно, мисля си, да се получи добър хляб.
dimitrina73 работеше усилено в тази насока и се надявам да има някакъв резултат   bouquet

# 763
  • Мнения: 11 607

Тестото за мекиците - какво стана, рецепта?

Препоиръчвам ти мекиците на Деата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=123936.msg2285743#msg2285743
Аз ги правя по същия начин, но слагам мая, вместо сода. на 500 гр.брашно, около 25-30 гр. жива мая. Маята я шупваш с част от водата, плюс 1-2 ч.л. захар. Замесвам и втасвам в машината и после ги пържа. Ето ги, разкошни са :

http://3opu.multiply.com/photos/photo/5/37.jpg

Да питам...В рецептата на Деата 1 кисело мляко - 1 кофичка ли е или 1ч.ч. чаша.....направих с мая и с 1 кофичка и стана рядко...Вярно с лъжицата слагах в тигана,ама е май 1 чаша......Станаха и така - от рядко тесто - хубави мекици...Аз сложиш чесън, подправки и сирене,кашкавал и малко пермезан и си ги хапнахме с мъж.....

И друго - ще пробвам най-накрая така както аз си меся хляба - със смес от бяло и пълнозърнесто брашно и да видя какво ще се получи.....Ще рискувам!

# 764
  • Мнения: 2 012
Мама Цоцоланка, как го разточи рядкото тесто  Shocked
И според мен брашното е малко  за кофичка мляко.

За смесите - винаги можеш, даже е препоръчително, да се смесват пълнозърнести, ръжени, черни брашна с бяло. Като преобладава бялото.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт