Важно - машина за хляб - 2 част !

• 73 376
  • 835
  •   1
Отговори
# 780
имате ли опит с използването на жива,а не суха мая при приготвянето на хляб

Да  Wink
Става както със жива, така и със суха  Peace

# 781
Да кажа.....Брашно готова смес на Техра Градински хляб....Стои в шкафа от не помня от кога.....
Рецептата я спазих 1:1 с тази разлика,че на 500гр. брашно сложих около половин кубче мая или 20гр. Стори ми се ,че водата е малко 250гр. и долях още, после пък ми се стори,че брашното идва малко и малко бяло брашно сложих и по едно време ми хареса консистенцията и го оставих....Започна да втасва....Бърза програма избрах,че налие топло, да не превтаса...Явно моите проблеми са от превтасването.....Оставаха около 18мин. до края на втасването и ми се стори хляба достатъчно бухнал......И я спрях програмата и пуснах само печене.....Ами..стана страхотен!

Вярно нямаше хубава коричка отгоре, оставих да изстине, защото си казах,че ще се въоръжа с търпение и ..вътре опечен, надут, вкусен...Ей за тъкав хляб си мечтаех откак си купихме машината.....Нямам прясна мая..сърбят ме ръцете за още един хляб.......Дали да не отида до магазина......

Допълнение - мекиците вярно станаха мазнички, но...динята и пъпеша компенсираха...

Последна редакция: ср, 11 юли 2007, 17:42 от Мама Цоцоланка

# 782
  • Стара Загора
Мама Цоцоланка, поздравления. Хляба изглежда страхотно.  smile3501
И аз мисля да ги пробвам тези готови смеси на Техра. Ама засега не съм ги срещала из кварталнте магазини.

# 783
Много е хубав  Hug
Тези кафеникави парченца, които се виждат на разреза, зеленчуци ли са?

# 784
Много е хубав  Hug
Тези кафеникави парченца, които се виждат на разреза, зеленчуци ли са?

Брашнената смес е със сушени зеленчуци и билки...Много е приятен на вкус!

Честито и на новоизпечените хлебарки Mr. Green...Всъщност мъж,който се занимава с хляб е хлебар, а жена...Хлебарка -първата асоциация не е много приятна......

Момичета, благодаря ви за насърченията!!!!!

# 785
Да,аз като учех хлебарство,респективно бях хлебарка - сестра ми се шегуваше,че ще ме напръска с Райд! Crazy

Много ти е хубав хлябва Мама Цоцоланка!Че и за черно брашно направо е 6+ Peace

# 786
КОЛКО ЧАСА Е ЦЯЛАТА ПРОЦЕДУРА?
ОТ 18.30ЧАСА ДО 23.00 ЧАСА?
Месене,втасване и печене-3часа 25минути.

# 787
Момичета, айде и тук да покажа какво сътворих преди малко. От вчера гледам една рецепта и днес не устоях да се пробвам. Въпреки че не съм особено доволна от вида на таралежчетата, идеята е интересна.
Тестото си го направих в машината. На tanita е. Ето го и рецептата, за да не се ровите:

Прясно мляко- стайна температура 27градуса С - 1 и 1/4ч.ч (300мл.)(може половината да е прясно мляко, половината вода)
Яйце – 1бр.
олио - 1с.л.
захар - 1с.л
сол - 1ч.л
брашно – 4ч.ч (520-600гр.)
мая -  ¾ с.л.

1ч.ч - 240мл

Прекъснах втасването около 20 минути преди края на програмата и започнах оформянето. Играчката е голяма, ако се правят малки душички, но тъй като аз се влюбих именно в бебенцата, си поиграх доста.
Ето незадоволителните ми резултати, иначе вкусни:

# 788
pepika, чудесно ти се е получило. Много обичам да се пукне коричката на хляба. Успехи и нататък. Аз също правех доста често хляб с маслини, но отдавна не съм. Коя е тази рецепта за бирен хляб с маслини или ти си си я пригодила?.

Този хляб който е със 400 гр.бира,800 гр.брашно,1ч.л. мая,1ч.л.захар,2ч.л.сол.Като ми даде сигнал сложих и маслини "една шепа".Много го харесаха,не стои сух

# 789
cathie как си ги направила тези бебенца...голяма играчка е било....

Пина, добре,че не са те унищожили до крак! Сместта е бяла за градинския хляб, не е пълнозърнеста.....

Ще пробвам бирения хляб, копирах си последните 2 рецепти - благодаря!

# 790
Преди малко пуснах мойто "слугинче" да меси тесто на програма 6.
Като време 1час и 30мин.Ще правя едни фонтанчета.Ако станат ще се похваля.Ще и взема акъла на машинката в тая жега. Joy

# 791
Някой поръчвал ли си е хлебопекарна Clatronic от сегашната промоция на Бон Апети и дали е доволен? Доста се двоумя и ми се иска някой да ме укоражи, за да си я поръчам.

# 792
Някой поръчвал ли си е хлебопекарна Clatronic от сегашната промоция на Бон Апети и дали е доволен? Доста се двоумя и ми се иска някой да ме укоражи, за да си я поръчам.

Доста момичета си взеха тези дни. Виж последните няколко страници.

# 793
Мама Цоцоланка, влюбих се в тях и нямаше как. tanita винаги ме е очаровала, но с тези бебчета ме уби. Ето виж тук как се правят http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=1052.0

pepika, чакам с нетърпение фонтанчетата и се чудя как ли пък ще се прави фонтан  newsm78

# 794
Мм,cathie,твърде интригуващо! Crazy
Видях и тези от "гответе с мен",голяма красота и твоите също! Peace
От пустите му рускини ги грабят тези идеи!Аз по едно време се поразходих из няколко руски сайта и ми се взе акъла!Страшни са тези рускини,невероятни кулинарки! Peace

Общи условия

Активация на акаунт