Къде да срещна?

• 12 721
  • 379
  •   1
Отговори
# 75
Ако си представим как се избира пералня, печка, диван, костюм, то става  по списък, със същата последователност. Винаги, като избирам нещо подобно, не намирам артикул който да отговаря 100% на желанията ми. И се налага компромис. Иначе няма да пера или храната ми че се развали без хладилник. Щом до сега такава партньорка няма открита, вариантите са или да се търси стриктно по списъка, но да се осъзнава, че има шанс да не се случи. Или полека лека да се върви към  смекчаване откъм изисквания в някои критерии. В крайна сметка, времето минава, авторът старее и някои негови показатели , които правят впечатление на една жена, започват да преминават в графа "непредпочитани" . На първо четене се сещам за нещо като - "щом до сега е нямал сериозна връзка, значи му има нещо" или " той вече толкова е свикнал да живее за, себе си, че трудно би свикнал да живее с някого".  
Честно казано подобно избиране ми изглежда по-скоро  като договор за взаимоотношения, защото често партньорите в една двойка си имат недостатъци (от гледна точка на другия), те са ясно видими, но все пак са заедно заради влюбването, любовта, обичта. Да не казвам че хората и се разделят, макар да са избрали прекрасния партньор с когото на възраст Х за се чувствали чудесно но на възраст У вече "гледат в различни посоки".
Може би някаква агенция ако има такава за организация на срещи или бракове,  занимаваща се с подобна услуга. Която да борави с профили. Познавам поне две жени, които си търсих мъже по изисквания, та не са толкова голяма рядкост. Когато търсиш някого с предварителни изисквания, и го намираш - правиш с човека и договорка, за това как ще протичат взаимоотношенията и живота. Чувствата не са замесени, което е и някакъв плюс, защото  всеки знае на какво се е съгласил.

# 76
Не изчетох коментарите, но може ли авторът да опише какво предлага в замяна?

# 77
  • Пловдив
Пич...беше ми малко забавно да се гавря с теб , но виждам, че си сериозен

Поначул си някакви модерни думички като емоционално и интелигентна,  но ти не си.
Дали някой ще пуши ,пие или ще има приятели мъже или жени си е негов личен избор

И поради каква причина си толкова убеден в себе си ,че ти след 2 години няма да пропушиш, да пропиеш или да отидеш да си сложиш някаква ваксина.

Готов ли си да си заложиш апартамента в договор ,че ти след 30 години ще си същият какъвто си и е днес........нямаш никаква връзка с реалният свят.
В допълнение .........предполагам живота ти е грешно решение  след грешно решениe, но ти толкова убеден в себе си ,че не можеш да приемеш очeизвадната истина.

PS. Днес ми беше ден да съм добър

Предлагаш сделка ......ама само с изисквания , бизнеса така не работи , Любовта още по малко. Е освен ако не си някой с няколко милиона в банковата сметка , но ме съмнява

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 10:45 от Sun2000

# 78
Такава жена няма в реалния свят. Но неизбежно идва въпросът какво предлагаш ти насреща на тези изисквания? Поне десет милиона евро състояние? Висок социален статус, поддържана физика, разни други търсени качества?

# 79
Ами, мен не ме гони чак такава несигурност в бъдещето, че да си помисля, че след 2 години евентуално може да ставам и лягам с бутилката или да смъркам кокаин. Щом за 40 и кусур години съм успяла да се въздържа, вярвам, че и след 2-5 години не ме грози подобна опасност.

Въпросът е, че някои неща не се изискват и не се съобщават като изисквания. И на мен няма да ми е приятно мъжът ми да си има близка приятелка, която най-добре го разбира и само с нея може да си сподели тревогите относно работата, здравето и близките... Ама не е нещо, което бих имала като изискване на първа среща или преди първа среща. Като се стигне до реална връзка и има такова нещо, се налага човек да направи избор обикновено кой му е по-близък - партньорът или приятелят от срещуположни пол. Много мъжки приятелче та, когато си намериха сериозни приятелки, изведнъж се оказа, че нямат чак такъв интерес да поддържат близко приятелство с дългогодишната им  платоничня приятелка, с която са сродни души. А може и въобще човек да няма такива близки приятели от срещуположни пол, излишно ми е като изискване. За секса също. Ако се стигне до секс, то ще се види какви са предпочитанията, при масата хора са традиционни.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 10:42 от кукумицинка

# 80
На мен всякакви такива постове са ми абсурдни по една причина и тя не заради самите изисквания, а ми се вижда изключително странно да търсиш толкова конкретен тип човек, но реално да не познаваш такива и да не си в такава среда.

Дадох пример с протестантските църкви, аз имам познати млади момичета, които там намериха хора със сходни виждания за света и съответно - откриха и любовта си. Ако си човек, който обича спорта и държиш половинката също да е така - ти пак би трябвало да си в такава компания и да търсиш там, съответно по принцип да си заобиколен от такива хора.

Идеята ми е, че ако ти имаш някакви виждания и вярвания, би трябвало да познаваш много такива хора, а не да живееш с мисълта, че са игла в копа сено и да ги търсиш по форуми. Много често сами хората не живеят по определен начин, но търсят идеален образ.

# 81
Прочетох между редовете, нарцистични желания. Лесно е да се определи и един разговор като близко приятелство. Имам позната, разведе се ,че не издържа, бременна между другото.  Идеален в къщи, заедно готвят, всичко на шест. Навън - този защо те гледа.
 Да отделиш човек  с ограда изисквания не е здравословно  и за двамата. Нарцистичен ревнивец си ,прикриваш .
 И нищо за любов, ама нищо. Сделка или не е твоята.

# 82
Такава жена няма в реалния свят. Но неизбежно идва въпросът какво предлагаш ти насреща на тези изисквания? Поне десет милиона евро състояние? Висок социален статус, поддържана физика, разни други търсени качества?

Представете си, че днес съпруга ви умира(ако имате такъв, ако пък случайно е починал, моите съболезнования).
Кое ще ви липсва и ще си спомняте/искате да върнете от него?
Милионите, плочките на тялото или влиянието му в обществото!?
Не! Само ще искате да чуете отново гласът му и усмивката, да ви погали и целуне. Но...няма.
Бихте дали всичко, ако можеше само за миг да се върне, но няма...

# 83
Проблемът с хора като автора е, че те на думи търсят голямата и единствена ЛЮБОВ, нещо дълговечно и истинско. А дефакто, идват със списъка с изисквания и маркират точка по точка и ако едно липсва, си чао. И после продължават да се вайкат как са сами..
Истината е, а вярвам, че много от нас тук могат да потвърдят, че в любовта 2+2 не винаги е 4.
Кой гарантира, че ако дойде една жена, отговаряща на всички безумни точки от списъка, точно с нея ще има искра, привличане, химия? Това не е нещо, което става по чеклисти.

Винаги имам много на ум за някой, който ми застава със списъка и почва да се плюмчи какво точно търси. Това не е магазин да идеш с написан списък за пазаруване и да избираш. Това е живот и в него нормалните жени биха гледали с насмешка на такива фермани от 9 точки изисквания. Ще ти кажа и защо: не че няма резон в изискванията ти (ваксинирането не коментирам, там е ясно, че си невеж, за БДСМ-а също...), но да речем, че човек като теб е нормално да търси себеподобен. Това, което отблъсква обаче е категоричността, многословността, ясното виждане от написаното, че ти не само не искаш, но и не си склонен да направиш компромис, а една връзка се основава основно на това.
Не знам и какво точно би предложил ти насреща ако предположим, че такава рядка (бяла) птица би се намерила някъде и се върже баш на теб.
Та идеята ми е: нормално е да си сам. Даваш вид на изискващ, скучен, затворен в кутийка човек, който дори да намери жена, не би бил склонен да направи компромис с нищо.

Между другото имам доста приятелки, които непрекъснато се оплакват как искат да срещнат мъжа, да имат семейство, готови са вече на тази крачка... обаче.. общото между тях е, че всички са с едни такива нереалистични очаквания и не са склонни на никакви компромиси. Ако мъжа не е точно това, което си представят, те компромис няма да направят. Следователно си стоят сами.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 10:59 от beach_please

# 84
Почина отдавна, не съм ти в таргета, от опит говоря. Липсва ми за взаимопомощ и  споделяне на трудности, за опора.  За помощ с още една ръка. От една възраст нататък  галенето намалява. Физиология и навик. Няма онази тръпка, другарчета ставаме.

# 85
Авторе, кажи сега ти помирисвал ли си жена в прекия смисъл на думата? 🙂
Имал ли си влюбване, увличане, сексуални преживявания с жена, раздели, нови срещи..

Или си останал на очи пълни-ръце празни?

Ако е така, остави ги тези скоби и дълбоки анализи, влез в живота, реалния и се остави да ти завърти главата някоя, дори да не е (като) Кейт 😀

ПС. Малко скоби и за теб.

Сега, няма да си разправям любовната биография, но така или иначе тези т.нар. филтри/критерии, вероятно се досещате че не са се появили от нищото,увеличавали във времето, главно и на фона на грешките и т.н.
Разбира се, оценявам и помня всички хубави моменти с всички жени, те също са изиграли огромна роля.

Цитат
Авторът е ревнив.
Аз казвам, че държа на човека до мен и ми пука за него!
Пък нека и да е ревност, все ми е тая как някой ще го класифицира.
И още нещо - никога не бих причинил на някого нещо, което не искам на мен да ми се случи.
Физическата/Емоционалната изневяра - са предателство, непростимо.
И като знам, че аз никога не бих го направил, всъщност и това дори не е грешка, а съзнателен избор, това в някаква степен ме вкарва в подобен алармен режим.
Щом аз мога да бъда честен и лоялен, нямам нищо за криене, ни телефони, ни лаптопи и глупости, респективно очаквам подобно нещо и от отсрещната страна.
Животът е твърде кратък за дебнене и игрички.

Сега, за биография се говори при постъпване на работа. В реалния живот се касае за отношения, преживявания. Имаш ли такива?

Физическата/емоционална изневяра са непростими, казваш. Твоето прехласване  по Кейт не е ли емоционална изневяра?
И какво да те прави после една жена, ако предположим, че я срещнеш, след като изневеряваш мисловно и емоционално с Кейт? И след като е непростимо, според теб.

Ти щеше да си в алармен режим, дори да беше роден в ерата без лаптопи и телефони.
Апропо, знаеш ли, че има закон за това, че не можеш да гледаш в телефона, емайлите, смс и т.н. на гадже/ партньорка/съпруга?

Или пак се връщаме към темата за хапчетата. Те обаче подтискат сексуалната ерекция, оттам и възможността за физическа/емоционална изневяра или и двете да ти се случат.

Или пак стигаме до това, което е в главата на един човек.

# 86
  • София
Автора търси, но не казва какво предлага.

Дълъг списък изисквания, без никаква мисъл за своето представяне.

Обаче, търси Невърленд, където феите от приказките са се скупчили и чакат той да им се случи. Дабеда.

# 87
Eх, ако не се разтягаха локуми колко сполучлива пързалка би било. А то разсъждения, разсъждения...

На мен последващите локуми ми звучат сухо точно като писани от изкуствен интелект, че напоследък си "пишем". Без грам емоция, само високопарни термини, сглобени в изречение.
Имам пред мен пример за такива изисквания но от жена - да е висок, но пък да прилича на Антонио Бандерас. С такава коса, мургав, пък богат на нейните години. Събра се с един посредствен, плешив, болняв с 15 години по - голям от нея счетоводител, като заприближава 40-сетте. Та всяка година ще зачерква по едно от списъка.

# 88
  • София
Добре, че има мъже с нормални изисквания, че иначе никой нямаше да ме поиска. Joy
Желая ти успех с намирането на твоята Кейт Мидълтън!

# 89
За Партньор за цял живот се изисква единствено любов, синхрон и разбирателство.
Тези инфантилни изисвания с пушенето , ваксините и висшето образование само показват колко малък опит има авторът в любовната сфера и колко малък шанс има да се задоми.

Общи условия

Активация на акаунт