🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 22 161
  • 396
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Има разбира се, ама няма да ти казвам кой е. Гледай.
Много зъл дух, който не просто иска да убива, а да завладее душата на майката и тя да избие децата си.

# 121
Да, сетих се - това е филмът, в който си мърдаха ушите. Но сериалът също има кино версия.

# 122
"Заклинанието" поредицата е по действителен случай . Общо взето е за двойка демонолози Ед и Лорейн Уорън който спасяват семейства от демони и духове . И поредицата е по техните случай като най известен е този за Амитивил, и Куклата Анабел, която също е част от поредицата, и за нея също има три филма  .

# 123
  • София
Аз пък ви "транслирам" мнение (в уебкафето) за разбивача на боксофиси, оня Кей-поп, дето бие по-скъпи и претендиращи, че са филми. Рецензията няма да ме предизвика да го гледам, но явно е любопитен феномен (а за ден, или за повече, ще видим след 2-3 седмици още).

Най-накрая гледах мегахита на Netflix и вече разбирам защо (А.Биров в Уебкафе). Аз пък ще преслушам саундтрака да проверя дали уртикарията ще ме отмине. Simple Smile
https://webcafe.bg/kino/nay-nakraya-gledah-megahita-na-netflix-i … biram-zashto.html

Старите "детски" БГ филми..., ееех! Много хубави неща имаше и в тийн-годините ни милите герои и ситуации не бяха като изсмукани от пръсти - а взети направо от нечия тайфа и немирствата пред блока. Може не всички да сме живели като "рицари без броня", но не си разменям онези години за нищо днешно. Тъй де, чичо Манчо, няма да ти обяснявам, споко, нищо не сме видели и сега бързам - щото нашите ще ме водят в ЦУМ да ми купят дънки "Панака", ако не са свършили вече.

# 124
Анимацията е направена изключително добре , но.... за да се разбере напълно трябва поне малко да си на ти с "Халю вълната" / т.с. разпространение на корейската култура по света/ всички виждате това от музиката през драмите, храната и т.н. Просто в последните 5 години набра изключителна сила. Направили са я така за да могат възможно най-много гледащи, от май-младите до по стари да го гледат и забавляват. Доста от парчетата са заимствани от хитове на известни К-поп групи.

# 125
На мен като цяло новите  детските филми и не само тези не ми харесват . Прекалено използват ефекти , и за мен не изглеждат добре . Старите анимации според мен си бяха топ . Радвам се че израстнах в това време когата не бяха навлезли компютрите и ефектите все още .

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 12:00 от Жасмина 94

# 126
  • Berlin
Ох, не ме привлича нещо. Заради голямото дете гледахме “Attack on Titans”, започнахме и  “Demon Slayer”,  харесаха ни, но това стана след много яко настояване от негова страна.😀 Музиката на Demon Slayer ми харесва, има една тема с Мистерията на българските гласове или ако не, то е много силно вдъхновена от техните мотиви.

# 127
Атаката на титаните е много мрачен, има препратки към много сериозни исторически теми, които не ми се коментират. Аз спрях да чета магната, защото ми беше прекалено депресираща. Не бих го нарекла детско. И в Ю туб го коментират предимно канали за реакции, които са на възрастни хора и са предназначени за такава аудитория.

Този за убийците на демони не ме привлича - стилистиката ми изглежда твърде тийн и има романтична нотка, която по принцип не ми е интересна. Гледам корейски неща, но не от този тип.

# 128
Пете, ти поне знаеш ,че аз също отдавна съм на азиатския фронт Grinning Гледах тази анимация ,защото харесвам и к-попа и исках да видя как точно са преобразили няколко мои любими хита и музиката наистина е хубава. Но всъщност корейците правят всякакви неща от сериозните драми през анимациите/ манги, анимета/ та до анимирани к-поп групи и не само поп, рок , а и всякакъв друг вид музика. Все пак представят техният поглед върху забавната индустрия и има доста качествени неща и неща ,които си заслужава да се гледат и слушат.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 14:05 от Danifin1

# 129
Да, видях, че в Х и Инстаграм има огромно количество фен арт по този филм и освен това, май ще печели Оскар... А и саундтракът му чупи рекорди 🙂 Сигурна съм, че е добре направен.

# 130
  • Варна
  Ей, придумахте ме, тъкмо го гледах. Не е лош, но не е ,,моето". И музиката не възприемам положително. Но благодаря, все пак.
  Гледах и ,,Мисията неъзможна" №...( дано е последен), и ,,Ф1". Пак така - стават, издържам до края, но ...Абе на скорост 1,5.

# 131
  • Berlin
Аз не съм писала, че е детско. Simple Smile

# 132
Какво гледах вчера и днес (в този ред):    
A Quiet Place
A Quiet Place: Day One
A Quiet Place Part II
№1 беше леко скучен, но все пак реших да дам шанс и на останалите два. Много ми хареса идеята за такъв тип чудовища, но някак очаквах да ядат хората, не само да ги убиват.
"Ден първи" ме плени наистина. Не много харесвам Лупита, но беше перфектна. Джоузеф К. също игра прекрасно, развитието беше доста по-адекватно от №1, а котаракът донесе допълнителна щипка напрежение - ще оживее или не.
№2 на тръни бях всяка минута, което за мен означава, че филмът много ми допада. Чакам №3. Simple Smile

# 133
На мен пък последната част не ми хареса.  Филмите с Емили Блънт повече ми харесват.  Освен това във втората част играе Килиян Мърфи който страшно много харесвам още от " Остри козирки " любим сериал и любим актьор, и неговите пронизващи сини очи . Мен и първата част ми хареса. Особенно първата сцена беше доста страшна. Чакам третата част вече , те доста се забавиха с нея .

# 134
Аз пък гледах ето този полски филм от 2021 година - Момичета за купуване.

https://www.imdb.com/title/tt11871074/

Много грамотно направен филм, талази от потресаващо красиви полякини  и тематика, която не ме интересува особено, но е любопитна за нас като източноевропейци от постсоц епохата. Има много секс и психическо и физическо насилие, които не прекрачват естетичната граница, но са силно отблъскващи, както , предполагам, режисьорката е целяла.

Мазният красавец в главната мъжка роля е спряган за мъж (любовник) на Дарина Павлова, която го продуцира в някои филми.

Общи условия

Активация на акаунт