🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 21 841
  • 389
  •   3
Отговори
# 45
  • София
Е, сега това вече са режисьорски хрумки. По-скоро трябва да питаме авторът. Wink
Скрит текст:
Защо децата и родителите не се възстановиха?
Защото е вкаран суров реализъм. Магията има цена и тя е зловеща. Аналог е някой психопат да започне да стреля безразборно - някои ще се възстановят, други не. Зависи къде попадне куршумът.
В случая тя се беше хранила от тях твърде дълго време и процесът стана необратим.

Защо пожали детето?
Защото то се боеше да не се случи нещо на родителите му и беше готово да изпълнява нейните заръки, заради тях и обещаното от нея - пълно възстановяване, а тя самата да си отиде. Беше и удобен за манипулиране.

ЕмБрадър, хубав ли е този релийз на Оръжията?
Или е КамРип?

# 46
  • София
Johnny Depp has had talks about returning as Jack Sparrow for a new ‘PIRATES OF THE CARIBBEAN’ movie.

“If he likes the way the part is written, I think he would do it”

Доста любопитен слух.

# 47
Diavolo,
Скрит текст:
ясно е защо не се възстановиха,
а останалото са неточности (за да стане филмът), затова не ми хареса.
Имаше огромен потенциал да бъде хорър със смисъл и послание,
а накрая стана един
Скрит текст:
миш-маш.
Буквално.

# 48
  • Варна
  Препоръчвам  с две ръце ,,Heads of State" - екшън комедия, с отбор чудесни актьори!!!     https://www.imdb.com/title/tt13357520/
  Mного харесвам и уважавам Джеки Чан, но последният му филм ме поразочарова    ,,Karate Kid: Legends".     https://www.imdb.com/title/tt1674782/
 Намерих време и за един, от доста време отлаган филм ,, The Chalk Line"- трилър, хареса ми.   https://www.imdb.com/title/tt12683756/

# 49
  • София
Благодаря ви за многото предложения от края на старата тема и началото на тази.
Скъсах се да си записвам, хаха.
Макар че то като дойде времето няма да разчитам само на памет. Има си класации, листи, а надявам се и ChatGPT ще помогне. Когато се занимавахме с филмите него го нямаше. Или беше в някакъв стартов режим и не така добър.

На мен ми се изкристализира картинката.
1) Любими филмови композитори
2) Любими саундтракове
3) Любима фимова музика

1 и 2 -> по-кратки / по-бутикови
Мисля да приключим с една анкета.

3 -> доста обширно (и основното допитване).
Ще има стотици заглавия, които ще се разделят на няколко анкети, като от всяка ще продължават напред процент от заглавията, преди финалната анкета. Добре позната схема. Няма да има разделяне по жанрове. Музиката си е музика.
Като в анкетата ще се включва както 'главна тема' от даден филм, така и друга тема - дори още по-силна пак от този филм (но не целият саундтрак), както и музикално парче, което само по себе си е велико, но е тясно свързано с дадения филм.
Също така анкетата ще включва както инструментална музика, така и музика с вокал.
Анимационните филми също ще фигурират.
Но не и българските. За българската филмова музика ще се допитаме отделно в специалната тема за Бг филми и сериали. А тя понеже е обща, там ще има две отделни анкети - за филми и за сериали.

Но всички тези неща ще станат някъде есента или дори малко по-късно.
Има време. Аз просто анонсирах новата ми идея. Simple Smile

И финално поздравче с:
Grease - You're The One That I Want
https://www.youtube.com/watch?v=7oKPYe53h78

# 50
  • София
Тъй като Холивуд все така не може да измисли нещо ново, се връща на нещо познато. Кастнат е нов актьор за Джон Рамбо и ще проследим действията му във Виетнамската война или преди Първа кръв.

# 51
  • Варна
  Сериозно??!! Защо, под ягодите, защооо?  И кой ще отнесе  х... /ролята?

# 52
Май са се изчерпали и сценаристите и режисьорите за  да правят римейкове и продължения на филми от едно време. " Рамбо " и " Роки " не мога да си представя да се играят от друг актьор освен от Силвестър ! https://youtube.com/shorts/9i22zWcW6rk?si=fQ8rBqfBTFNdHgMW и като заговорихме за " Роки " ето ви още една култова музикална тема.

# 53
Ханс Цимер е моят човек при композиторите - Цар лъв(оригинал), Карибски пирати, Черния рицар, Гладиатор, Дюн и много други. Напипва историята и всяка музика е перфектна за дадената история.
Дани Елфман също има някои много любими, от които темата на Мисията невъзможна е най-известната.

Дяволче, благодаря за информацията за боксофиса и поддържането на темата. Относно първото, да те поправя, един филм трябва да изкара 2.5 пъти своя бюджет, за да е на печалба т.е. ако е струвал 100млн.  трябва да изкара поне 250 млн., за да е на печалба, ако изкара под 250млн. просто са избили парите, но не печелят.

Относно новините за Джони Деп и Карибски пирати, колкото и да е перфектен като капитан Спароу и да обичам поредицата, не искам да се огъне пред Дисни, без значение парите. Те му показаха среден пръст и го уволниха, сега той трябва да им го покаже, особено след множеството им провали в последните години заради тъпата им политика.

# 54
И аз се надявам Джони Деп да откаже, дори да му предложат повече, отколкото плащат на Робърт Дауни джуниър. Има неща, които струват повече от парите.

Дано само да не е закъсал напоследък и да не приеме от финансови подбуди...

Говорейки за бюджети - в момента Ф4 са затънали, въпреки че Дисни ги представят като голям успех. Обявеният бюджет е между 400 и 500 млн, но според някои източници, като се прибавят парите за промотиране, са по-скоро 700 млн.

# 55
  • Галифрей
Не мисля,че се съгласи дори за всичките пари на света. Щом до сега не го е направил значи няма.

На мен пък много ми хареса Фантастичната четворка.

# 56
Не мисля,че се съгласи дори за всичките пари на света. Щом до сега не го е направил значи няма.

На мен пък много ми хареса Фантастичната четворка.
Аз чакам сега да излезе " Четворката " онлайн . Не мисля че Джони ще  се съгласни , а и на негово място кой би го направил . Изкараха го какъв ли не и сега да го потърсят пак след всичко . Мога да кажа че " Карибски пирати " и да има още една част без него няма да има същият успех . Сами се прецакаха като повярваха на Лудата Амбър .

# 57
  • София
Майче, имаш предвид заради делбата 50 на 50 с киносалоните ли?

Иначе в бюджетите, които публикувам са официално колко са похарчени за дадения филм. Това с рекламата е доста разтегливо понятие. Понякога дори закръглям, завишавайки бюджета, но никое студио не казва колко точно са похарчили за реклама. Обикновено се спекулира... Зависи от филма и какъв маркетинг има. Но понякога при една по-агресивна кампания, рекламата е почти двойно на похарченото за филма.

Simple Smile

# 58
Изгледах "Hurry Up Tomorrow". Какво да ви кажа......искам да си върна двата часа, ама не мога. Дори талантливите Джена Ортега и Бари Когън изглеждат посредствени. Кой ще каже на The Weeknd, че не го бива ни за актьор, ни за сценарист. Да се придържа към музиката, там му се получава.

Майче, имаш предвид заради делбата 50 на 50 с киносалоните ли?

Иначе в бюджетите, които публикувам са официално колко са похарчени за дадения филм. Това с рекламата е доста разтегливо понятие. Понякога дори закръглям, завишавайки бюджета, но никое студио не казва колко точно са похарчили за реклама. Обикновено се спекулира... Зависи от филма и какъв маркетинг има. Но понякога при една по-агресивна кампания, рекламата е почти двойно на похарченото за филма.

Simple Smile

Да, даже мисля от кината извън Щатите и Канада е даже по-малък процент, който получават студиата. Но пък и те вече разчитат доста и на стрийминг платформите, предвид че често филмите под месец в кината и са пуснати онлайн.

# 59
  • Варна
Гледам един сериал с Джон Ларокет и днес се събудих с песента от ,,Десетото кралство''. Да, сега предлагаме от филми, знам, та как точно направих асоциация не ми е ясно, но в момента слушам друга, от филма ,,Последният еднорог". Важи ли, анимация е?

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 14:48 от Пеева

Общи условия

Активация на акаунт