Августовски книжен клуб - 2025

• 2 720
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Благодаря за новата тема:-) Чела съм "Момичето от влака" като излезе, много ми хареса. Ще си чета други неща успоредно с вас.

# 16
Благодаря за темата! Тъкмо вчера си свърших книгата, днес я започвам в Сторител 📖🎧

# 17
  • Пловдив
Явно само аз не я бях чела. Много ми хареса и не я оставих, докато не я приключих. Не знаех, че има филм. Със сигирност ще го потърся, за да го гледам.

# 18
По темата с филмите по книги - първо гледах "Моето семейство и други животни" и от там се запалих по книгите на Джералд Даръл.
Сериалът повече ми хареса.

# 19
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Знам, че е рано , но попаднах на този разказ и искам да го предложа за следващия месец.
Или за този Simple Smile

Човекът, който поправяше спомени — OFFNews https://share.google/uGUncs6VMUi8LnAr4

# 20
Никога не е рано за предложения Heart

# 21
Как върви четенето при вас? Аз свърших книгата за 2-3 дни в Сторител (забързах я малко). Имаше неща, които не ми харесаха, но като цяло ми хареса. Мисля че бих й дала 3 звезди в Goodreads. Интересна ми беше историята, особено след средата на книгата, когато вече се бях запознала с персонажите.

# 22
Прочетох книгата. Беше ми доста позната, така че вероятно съм гледала филма преди време.

И аз дадох 3 звезди в ГР, само защото цялостно главната героиня ми беше доста неприятна. Не ми хареса пораженческия дух, постоянното пиене, вкопчването в миналото. Въпреки унизителните ситуации, в които се поставя и липсата на спомени да не може да спре да пие.. Не успях да проявя емпатия към нея. В общи линии, всички персонажи ми бяха отблъскващи, но пък може и това да е била идеята. Вероятно авторката е искала да покаже, че дори и най-красивият дом и привидно най-щастливото семейство крият своите демони и мръсни тайни Grinning

Иначе, и аз като авторката обичам да наблюдавам хората, когато имам възможност, без да изглеждам зловеща Simple Smile Например на плажа. Да си представям как се казват, какви са взаимоотношенията им, какво работят, за какво си мислят. Навремето, с един приятел много се забавлявахме да си измисляме сценарии - какво си казват и да ги озвучаваме. Laughing

# 23
1:1 съм и аз, и с мнението и с оценката в GR. Мен също много ме дразнеше главната героиня, леле... 😅

Прочетох книгата. Беше ми доста позната, така че вероятно съм гледала филма преди време.

И аз дадох 3 звезди в ГР, само защото цялостно главната героиня ми беше доста неприятна. Не ми хареса пораженческия дух, постоянното пиене, вкопчването в миналото. Въпреки унизителните ситуации, в които се поставя и липсата на спомени да не може да спре да пие.. Не успях да проявя емпатия към нея. В общи линии, всички персонажи ми бяха отблъскващи, но пък може и това да е била идеята. Вероятно авторката е искала да покаже, че дори и най-красивият дом и привидно най-щастливото семейство крият своите демони и мръсни тайни Grinning

Иначе, и аз като авторката обичам да наблюдавам хората, когато имам възможност, без да изглеждам зловеща Simple Smile Например на плажа. Да си представям как се казват, какви са взаимоотношенията им, какво работят, за какво си мислят. Навремето, с един приятел много се забавлявахме да си измисляме сценарии - какво си казват и да ги озвучаваме. Laughing

# 24
st. Dobri , грешно е , но вече се почерпих с тоя вехт и лачен разказ !
И усещам аромата на машинното масло от Singer - а на баба, ореховите листа в гардероба между вълнените черги, виждам сенките от шарените пердета по стените и съм там в моето детско лято ...
Благодаря ! 

# 25
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Когато предложих книгата написах "леко психо, леко крими..."  и без да искам провалих изненадата от четенето.
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile Иначе споделям напълно мнението ти за разказа.

# 26
st. Dobri, не сте провалили изненадата. Книгата е описана и известна като психологически трилър и е една от по-добрите. След това книжният пазар се наводни с този жанр.

Проблемната героиня е тенденция в жанра. Модерно е също детективи да са бивши алкохолици или да имат някакви други обременяващи проблеми като тежки семейни драми, и т.н.

Какво ще кажете за книга от български автор следващия месец--"Тайната на Димана" на Вилия Борисова?

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 19:11 от Cool_Cat

# 27
И аз прочетох книгата. Мнението ми напълно се покрива с това на Katstyr. Хубаво е, че книгата се чете бързо, но някак си никой от героите не ми стана симпатичен. Най- вероятно и аз съм гледала филма, но точно като главната героиня, имах откъслечни спомени, като дежа вю. Въпреки че дадох 3 звезди в ГР пак ми се чете нещо подобно. Някой може ли да препоръча нещо подобно,леко психо, леко крими?

# 28
И аз прочетох книгата. Мнението ми напълно се покрива с това на Katstyr. Хубаво е, че книгата се чете бързо, но някак си никой от героите не ми стана симпатичен. Най- вероятно и аз съм гледала филма, но точно като главната героиня, имах откъслечни спомени, като дежа вю. Въпреки че дадох 3 звезди в ГР пак ми се чете нещо подобно. Някой може ли да препоръча нещо подобно,леко психо, леко крими?

За мен "Жената в каюта 10" на Рут Уеър носи доста подобно усещане, както и "Жената на прозореца" на Eй Джей Фин.

Иначе, психо трилъри има много. Ако не сте чели Алис Фийни, вижте и нейните книги.

# 29
Скрит текст:
И аз прочетох книгата. Мнението ми напълно се покрива с това на Katstyr. Хубаво е, че книгата се чете бързо, но някак си никой от героите не ми стана симпатичен. Най- вероятно и аз съм гледала филма, но точно като главната героиня, имах откъслечни спомени, като дежа вю. Въпреки че дадох 3 звезди в ГР
пак ми се чете нещо подобно. Някой може ли да препоръча нещо подобно,леко психо, леко крими?
Ако не сте чели - Тайните убежища, Жером Лубри или лудата трилогия на Франк Тилие - “Недовършеният ръкопис”, “Имало едно време … два пъти”, “Лабиринти” (в този ред. След “Лабиринти” не ми се и чете скоро психотрилър, остана едно тягостно чувство при мен….)

Общи условия

Активация на акаунт