Семейни приоритети – преживявания или спестявания?

• 10 649
  • 324
  •   1
Отговори
# 195
Аз и Мадрид,  Барселона  и Париж не харесвам,  ако става въпрос.. Joy
За дайвинга- респект!- аз съм срам за морската рода, не плувам, но имам голям пробег по почти всички европейски плажове.

# 196
  • France
Макак не харесваш Барселона? Припад

# 197
Макак не харесваш Барселона? Припад
Ако я изпразниш от тълпите- може!

# 198
Е, и баба ми не е ходила на Малдивите
То е ясно, че на повечето от нас бабите никъде не са ходили, често и родителите също. Това не може да е ориентирът Simple Smile
Но иначе доста се дразня, че "преживявания" в темата и изобщо се асоциира 100% с туризъм. Някак пътуванията са се превърнали в нормата на нашето време, нещо като да ядеш 3 пъти на ден или да почиваш два дни седмично за предишни епохи (щото невинаги е било и това, нали). Да имаш кола и пр.
И понеже съм малко пътувала още преди това Инстаграмско нормиране, не мога да отрека, че този прочит ме дразни. Тълпите от горните коментари са само следствие от него. Просто ме ужасява това, че пътуват и претоварват инфраструктурата все по-невежи, нелюбопитни, незаинтересувани, неподготвени хора - вместо да е обратното, да ги движи интересът към други хора и култури.

# 199
Абе не е ли леко непродуктивно да се дават точно такива примери за безотговорен консумеризъм и харчлък, дето никой в темата и огромната част хора извън нея практически не харчат за такива неща?

# 200

И понеже съм малко пътувала още преди това Инстаграмско нормиране, не мога да отрека, че този прочит ме дразни. Тълпите от горните коментари са само следствие от него.
Точно!
И даже си правя изводи, за човек,  който  ме пита, примерно- "никъде ли не ходите?-не виждам снимки , ни в инсталирам,ни във фейс " Rolling Eyes

# 201
  • София
Темата от кога стана за или против пътуванията? Измести се от образование, имоти та сега и пътувания🤣

# 202
  • София
Ипотека не означава автоматично без никакви пътувания, преживявания и единствено работа за изплащането й. Сега ако не си си преценил вноската и силите е друго нещо, но ако кредит беше взаимноизключващо се с пътувания, то огромна част от българите нямаше да пътуват, а хотелите и курортите се пръскат по шевовете.

# 203
Темата от кога стана за или против пътуванията?
Точно по темата е. Именно защото мнозинството участници в нея интерпретират "преживявания" като "пътувания". Прочети заглавието пак Simple Smile Даже образование и имоти са по-встрани.

# 204
  • София
И ако е така какво лошо има? Всеки е различен и си го интерпретира за себе си! Голям проблем ако имаш ипотека и още по- голям ако си бил на Малдивите.

# 205
В такива теми винаги има надцакване кой да блесне. От школа по английски и плуване отново никой не се впечатли, имотите за пореден път никой не успя да ги набута в графата с неразумните огромни харчове и лошата финансова култура. Сега пътуванията са на ред, да видим дали хората, които са отишли в Египет, ще излязат по-черни от летуващите на Черно море.

# 206
Нее, обратното е- почиващи по- скромно или алтернативно, са лузъри Joy, щото не са на въртележката като останалите.

# 207
В темите винаги има хора, които се намират петъчно на приказка и се развличат, а има и други, чиято цел в живота независимо от деня и часа е да се заяждат и да търсят теле под вола.

# 208
Отметнахме острото осъждане на Дисниленд и на ипотечните кредити, сега сме на малдивите...

# 209
Извърташ го, но от теб се очаква.
Няма лошо в Малдивите, щом са ти приоритет ( според темата!).

Общи условия

Активация на акаунт