За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 11 049
  • 257
  •   1
Отговори
# 210
  • Русе
Скрит текст:
Много ви благодаря, страхотни сте! За да огранича максимално въздух и влага, освен фолиото и торбичката, мисля и всяко парче по отделно да го сложа в кутия. Ако не забравя, след новогодишните празници ще ви се отчета как изглежда филе Елена след 3 месеца във фризер Simple Smile

Ето как изглежда след изваждане и размразяване на стайна температура. От декември до края на март престой във фризера.

# 211
Много ви благодаря, страхотни сте! За да огранича максимално въздух и влага, освен фолиото и торбичката, мисля и всяко парче по отделно да го сложа в кутия. Ако не забравя, след новогодишните празници ще ви се отчета как изглежда филе Елена след 3 месеца във фризер Simple Smile
Аз такива неща увивам в повече от един пласт стреч фолио, а не само веднъж. Да съм сигурна аз че е плътно отвсякъде. Това за в кутия е добра идея, баща ми така си слага увити поотделно малки парчета сланина във фризера но за такива мезета не се бях сещала.
Иначе носи на замразяване наистина, нищо ме няма после.

# 212
Аз мисля, че и без замразяване ще изкара 3 месеца. Като сме правили вкъщи в детството ми, едно голямо парче седеше месеци наред в мазето и си режехме от него.

# 213
Благодаря ви отново, успокоих се, че няма да го съсипя.

# 214
Как правите саламура за краве сирене? Аз не го харесвам в саламура и купувам по-малки разфасовки за бърза консумация, но ми донесоха по-голямо количество овче сирене и ще се развали,  ако не е в саламура.

# 215
Здравейте, търся изпитана рецепта за консерва с риба скумрия  "Ропотамо". Имам за шаран/таранка. Но за скумрия ми дадоха  и там рибата се вари малко в маринатата, само се препенва, и на мен ми се струва малко.

# 216
  • Варна
Меган, в малко топла вода разтварям сол, предпочитам морска, на кристали, до доста солено на вкус, изсипвам я в съда/кутията, слагам сиренето и доливам със студена вода, докато го покрие. Държа в хладилник.
  trotinettka , по тази рецепта съм правила и е ОК   https://recepti.gotvach.bg/r-35056-%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%B … D1%80%D0%B8%D1%8F

# 217
Меган, в малко топла вода разтварям сол, предпочитам морска, на кристали, до доста солено на вкус, изсипвам я в съда/кутията, слагам сиренето и доливам със студена вода, докато го покрие. Държа в хладилник.

Преди да питам тук потърсих рецепти, но имаше доста разминаване в количеството на солта. На места пишат 100-120 грама сол на литър вода, на други 20-30-40 грама на литър.

# 218
Аз за зряло сирене я правя на литър вода 50гр сол. Слагам си буцата сирене и прибирам в хладилник

# 219
  • Варна
 Да, 50 гр. на литър.

# 220
Аз слагам и малко лимонтузу.

# 221
Пепчо, ще правя твоите люти чушки в сладко кисел сос, но по рецептата на "Щъркелово гнездо", защото са ми малко продуктите.
Мога ли да ги оставя до утре да си стоят в марината ще станат повече от 3-4 часа ?
Малко ми е мързеливо и се чудя дали да остане всичко за утре или да си разделя работата на две.
Чудя се и дали да не ги опукам само днес и да ги оставя в хладилника до утре, а утре да им правя марината и да стоят докато си подготвя и измия бурканчета?

# 222
Може, да стоят в маринатата до утре.
Здравейте, търся изпитана рецепта за консерва с риба скумрия  "Ропотамо". Имам за шаран/таранка. Но за скумрия ми дадоха  и там рибата се вари малко в маринатата, само се препенва, и на мен ми се струва малко.
Ето от мен https://pep-4o.blogspot.com/2010/05/blog-post_17.html?m=0

# 223
Благодаря на всички, които се включиха с предложения за пилешко с къри сос . 🌹

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 07:24 от Fortuna

# 224
  • Sofia
Приготви ли, Фортуна, доволна ли е щерката? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт