За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 318
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Бихте ли споделили с какви бисквити (вид, марка) според вас се получава най-добре бисквитената торта?
Аз я правя само с бисквити ,,Изгрев,, на Победа. Обикновени, тънки бисквити.

Със ,,Закуска,, не ми харесва как става тортата.

# 676
И аз съм от тези, които не харесват Закуската, много са ми порести.

# 677
  • Варна
 Сготвено зеле, със или без месо, може да се замрази, няма проблем после. Аз ползвам досадните, уж еднократни кутийки , с които ми продават маслини. С капаче са, прозрачни, абе удобни са ми.

# 678
Аз от тези кутийки купувам различни размери от Метро по цели стекове, че като разнасям манджи при децата редовно оставам без кутии, после ги предават накуп  Simple Smile
Един ден снахата ги видя в килера на селската къща и рече "Мама се е приготвила да отваря обществена кухня" Stuck Out Tongue Winking Eye
Замразявам и в тях, но са ми прекалено тънки за тази цел и предпочитам по-плътни с добре затварящи се капаци. Ако трябва да замразя в еднократна кутия, после я поставям и в плик.

# 679
И аз си купувам стекове от средния размер,  че в момента пак съм останала без кутии Simple Smile
Замразеното сготвено зеле го харесвам запечено след размразяване, иначе ми стои измито.

# 680
От много време бисквитена торта правя само с обикновените бисквити на Била (тяхна марка, клевър май бяха). Наподобяват обикновените бисквити от едно време, но не ги топя в никаква течност, направо редя.
Преди две седмици за пръв път замразих готвено прясно зеле. После го извадих сутринта от фризера в хладилника и вечерта беше екстра, все едно не е замразявано.

# 681
Имам буркан със сварено телешко месо. Искам да на правя нещо като яхния, но не знам как точно, защото месото е напълно готово.

# 682
  • In transit
Имам буркан със сварено телешко месо. Искам да на правя нещо като яхния, но не знам как точно, защото месото е напълно готово.
Направи го с картофи, моркови, както си правиш яхния, просто месото го добави в края и го остави за кратко да поври, колкото да се слеят вкусовете.

# 683
Благодаря!

# 684
Момичета, моля за малко помощ
Днес в един ресторант хапнах хляб със страхотна хрускава и тъмна като ръж коричка. Отвътре беше мек и по-скоро бял.
Не беше с набухватели и прочее хитрини за ефект, съвсем приличен хляб.

Аз правя хляб обикновено така: машината меси тестото, после аз обичам да го доомеся на ръка, втасва (или 2 часа или цяла нощ) и пека, става съвсем обикновен хляб, каквото и да пробвам като рецепти.

Как да направя криспи тъмна и вкусна коричка, някой има ли опит?

# 685
  • Sofia
Звучи ми като квасен хляб  - пресен той е със стархотна хрупкава кора, при мен е тъмен просто от печенето. Но може и маян да си е бил.  Може и да са го третирали като претцели преди печенето.  Дано ти дадох насоки за експерименти. Simple Smile

# 686
  • София
Ориз с парти бутчета ....как да засилят вкуса -подпрака ....?

# 687
  • Варна
Каквато обичаш, чубрица, мащерка, риган, розмарин, уни или соев сос, онези фиксове или както там ги наричат - пикантина, вълшебен вкус...

# 688
Мога  ли в тава с капачките надолу да сваря едни буркани за 5 мин само за капачка?
Нямам такава висока тенджера, в която да се съберат и сега се чудя какво да ги правя.
Туршия има в тях от карфиол.

# 689

Общи условия

Активация на акаунт