За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 319
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Аз правя с повече яйца на толкова кисело мляко, то на толкова с едно яйце е почти като без яйца. Това си е пак до предпочитание, де, всеки различно харесва.

# 661
Аз на Пейч снимките отдавна не ща да ги гледам и съм го молила да предупреждава за тях  Simple Smile, че понякога ги виждам в крайно неподходящо за ядене време (днес - рано, рано сутринта, пък аз ям чак вечер), направо се чудя как хем да чета поста, хем да откъсна поглед, не мога...
Пейч, ако не са те цанили досега да захранваш злояди деца - ама много злояди, значи са загубили! Само от снимка ще прояждат - ако не на мига, то поне до час Simple Smile

# 662
  • Бургас
Като заговорихте за мусаката, та се сетих. Бихте ли дали рецепта за заливка за мусака, която е тънка, непухкава? 🙂

# 663
  • Варна
Ха, въпрос с повишена трудност. Всъщност съм правила за вегани само с брашно и вода, кашичка , заливам и за малко пак в горещата фурна.

# 664
  • Sofia
Като заговорихте за мусаката, та се сетих. Бихте ли дали рецепта за заливка за мусака, която е тънка, непухкава? 🙂
Непухкава - без набихвател и тъничка - по малко количество. Simple Smile  Яйце или две, кисело мляко и малко брашно - колко зависи от съда ти.  Или пък сос бешамел с яйце и кисело мляко.

# 665

Яйце и кисело мляко само, без брашно и без набухватели. Вкъщи не я обичаме пухкава и я правя така.

# 666
  • София

Просто я направи по-рядка, с прясно мляко, 1 яйце и малко брашно.

# 667
Бихте ли споделили с какви бисквити (вид, марка) според вас се получава най-добре бисквитената торта?

# 668
  • Бургас
Бисквитена торта правя само с пълнозърнести бисквити Petit - Beurre (пети́ бьор). Те са вкусни и не прекалено сладки. Омекват добре без да се разкашкат.

# 669
Баба ми прави такава заливка на мусаката. Аз само така я харесвам с тънка и хрупкава коричка почти да не се усеща и да е едно цяло с картофите. С дебели заливки, на които им усещам съставките и ги виждам почти не ги ям и ги отделям.
Мисля че баба ми си я прави класическа заливка, но по малък идва слоя и от там не става дебела. Все забравям да я видя как я прави.

Аз искам да питам нещо. Как да съхраня за седмица, две сготвено прясно зеле? Имам една завехнала зелка, която на салата няма да е хубава сигурно и мисля да я сготвя за да не я изхвърля. Снощи сготвих малко с месо и взе че ми хареса, а не обичам много готвено прясно зеле. Та затова пак мисля да сготвя, но за да не ям едно и също 1 седмица се чудя как да съхраня сготвеното.
Става ли да се замрази или в буркан ?
Даже мисля само да го сваря и така да го съхраня, а деня когато ще се яде да му сложа месото и да го запека.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 21:08 от Morkovelka99

# 670
  • Deutschland/HE
Докато е вряло сготвеното го сипи в буркан, хубаво затегни капачката и обърни. После съхранявай в хладилника, за десетина дни няма проблем.

# 671
  • Sofia
Докато е вряло сготвеното го сипи в буркан, хубаво затегни капачката и обърни. После съхранявай в хладилника, за десетина дни няма проблем.
До месец няма проблем. Така се осигурява страхотно разнообразие (с 3-4 буркана различно ястие), освен че е чудесно улеснение.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 22:42 от Morena

# 672
  • Deutschland/HE
Така запазвам за студентката четвъртък, петък, събота и в понеделник тя си ги взема и има нещо готвено. Правила съм го със супа, леща, каша.

# 673
  • In transit
Няма нужда да се обръща бурканът. От години запечатвам по този начин храна и никога не съм ги обръщала. Важно е капачката да е хубава и сравнително нова.

# 674
Бихте ли споделили с какви бисквити (вид, марка) според вас се получава най-добре бисквитената торта?
Въпрос и на вкус е, всеки различно харесва. Майка ми я прави само с бисквити Закуска, други пък не ги харесват за целта.

Общи условия

Активация на акаунт