За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 405
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
За Фануропита прочетох преди няколко месеца или миналата година във фейсбук случайно. На един човек му бяха откраднали/изгубил котарака и имаше постове във фейсбук,  там в коментарите някой го беше посъветвал да направи такава пита и ще намери котарака . Така беше написан този коментар, че в първият момент като го прочетеш ти става супер смешно и си мислиш, че е шега. Проверих в гугъл и се оказа действителност. Четох и аз историята и рецепти за тази пита. Мислих и аз да я пробвам имаше май и грис в нея, но всичко съм забравила. Даже май си бях направила скрийншот. Та благодаря, я
Ябълкова, че ми я припимни пак ще прочета сигурно пак няма да я запомня, но е интересно.

# 76
Здравейте, имам едни бишкоти които стоят от много време и може ли идея за не много трудна рецепта, с която да ги оползотворя (без тирамису)?

# 77
разрязваш ги на 2 и ги нареждаш изправени във форма. Заливаш със сладкарки крем. При сервиране заливам с някакво сладко.

# 78
Или още по-лесно е някаква импровизация на торта в чаши, хем няма да се чудиш дали резултатът ще държи и форма да го режеш и сервираш по-културно Grinning Редиш каквото харесвате, престоява, раздаваш лъжички и не го мислиш Joy

# 79
  • под тепетата
Ето този сладкиш е перфектен за лятото и лесен!
 https://aelisaelis.blogspot.com/2011/05/blog-post_27.html?m=1

# 80
  • Sofia
И аз съм за предложението на Натка.  Simple Smile

# 81
Така или иначе утре се прави, пропуснала съм олиото (зехтин). Защото такава е молбата му към Бог - който направи пита с елей и захар, и я раздаде на бедните, да бъде чут и спасен от всяка заслужена мъка, която има. Много хора с негова помощ са намерили отдавна изгубена вещ, спътник в живота, път в живота, работа.
 Ще го поправя сега. Както казах с продуктите може да се импровизира. Слагала съм лъжица вода, за да станат нечетен брой съставките. Никога нищо не меря - на око всичко слагам и винаги става разкошна!
Извинявам се, че така малко се натрапвам с идеята си в тая тема! На църква ходя сигурно 2 пъти в годината, така че идеята ми беше не да ви натрапвам вярванията си, а да споделя рецептата, а покрай нея... Знае ли човек. Може да се случи нещо хубаво 🙂

Обожавам рецепти с история, благодаря от сърце за споделеното!

# 82
Рецептата на Аелис, която е предложила bilqna_69 е разкошна и търпи вариации.

# 83
  • Sofia
Искам да направя голямата палачинка на фурна,да я намажа с маскарпоне и плодове/банани,боровинки/и да я навия на руло.
Може ли да се направи и да престои в хладилник за 1ден ?

# 84
  • Sofia
Искам да направя голямата палачинка на фурна,да я намажа с маскарпоне и плодове/банани,боровинки/и да я навия на руло.
Aбсолютно, тъкмо ще се спои и стегне и ще се режат по хубави  парчета.

# 85
Аз не бих на все пак зависи вие какво харесвате. За моя вкус би станало твърде наквасено, други пък така харесват.

# 86
  • Пловдив
Имам около 5 литра много хубав качествен зехтин.Зехтинът е домашен от мои роднини в гърция които си го правят.Сега обаче идва проблема ,забравила съм го на село от 2 години и май е гранясал.Има ли начин да го оправя .Не е сгъстен няма кристали,знам че това не е критерий да е развален ,но има странна миризма като на старо.Давайте идеи какво да го правя че ми е жал да го изхвърля.

# 87
  • In transit
Зехтин не гранясва, ако е истински.

# 88
  • Пловдив
Зехтин не гранясва, ако е истински.
Убедена съм че е качествен.Всяка година си нося зехтин изпратен от мама.Има си изключително хубав горчив и леко лют вкус.Но този съм забравила отварян е .Сега просто се чудя може ли да го спася?

# 89
  • In transit
Ако е гранясал не знам какво може да се направи. Confused

Общи условия

Активация на акаунт