За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 11 564
  • 265
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 2 850
Да, много добре с олио и брашно. После се вижда ако не е.

# 256
  • Мнения: 1 489
За солена/маринова риба сафрид или чернокоп, задължително ли е да препържа олиото. За бърза консумация, ще е и ще се съхранява в хладилник.

# 257
  • Варна
  • Мнения: 2 113
 Щом е за няколко дни  не мисля, че е нужно.

# 258
  • Sofia
  • Мнения: 29 048
Решила съм утре да правя португалските десертчета “пастейш де ната”…/вече приготвих бутер тестото в алум.формички/ 😏
Има ли някакъв по-лесен крем?
Задължителна ли е сметаната в крема?
Няма ли да стане само с жълтъци и прясно мляко?
Скрит текст:

За колко часа би се размразило пиле?
Към 15-16ч утре трябва да го сложа да се пече.

# 259
  • Русе
  • Мнения: 6 133
Скрит текст:
Решила съм утре да правя португалските десертчета “пастейш де ната”…/вече приготвих бутер тестото в алум.формички/ 😏
Има ли някакъв по-лесен крем?
Задължителна ли е сметаната в крема?
Няма ли да стане само с жълтъци и прясно мляко?
Скрит текст:

За колко часа би се размразило пиле?
Към 15-16ч утре трябва да го сложа да се пече.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/12/pastel-de-nata.html

Пилето е хубаво още сутринта да го извадиш от фризера да се размрази на стайна температура.
Можеш да го размразиш и на  във фурната /ако имаш такава функция/.

# 260
  • София
  • Мнения: 12 669
Решила съм утре да правя португалските десертчета “пастейш де ната”…/вече приготвих бутер тестото в алум.формички/ 😏
Има ли някакъв по-лесен крем?
Задължителна ли е сметаната в крема?
Няма ли да стане само с жълтъци и прясно мляко?
Скрит текст:

Е, ти хем искаш да направиш “пастейш де ната”, хем да са с някакъв измислен крем.

# 261
  • Бургас
  • Мнения: 1 722
От Лидл купих разкошни пакетирани сандвичи с риба. Бяха все едно понички от бутер тесто с пълнеж някаква риба, лук и магданоз. Особено магданозът много им подхождаше.
Ако някой/я от вас има рецепта за подобни сандвичи, ще съм благодарна да я сподели! 🙂

# 262
  • Sofia
  • Мнения: 29 048
Намерих някаква рецепта за крема,ще пробвам…няма откъде да купя течна сметана,има само някакви имитиращи в малки картонени кутии 😕
Дано стане 🍀
Скрит текст:

# 263
  • In transit
  • Мнения: 14 179
От Лидл купих разкошни пакетирани сандвичи с риба. Бяха все едно понички от бутер тесто с пълнеж някаква риба, лук и магданоз. Особено магданозът много им подхождаше.
Ако някой/я от вас има рецепта за подобни сандвичи, ще съм благодарна да я сподели! 🙂

Заповядай, много вкусни стават тези сандвичи.

Доли, ето ти традиционна рецепта за пастейш де ната, с лесен крем без сметана.

# 264
  • София
  • Мнения: 12 216
Решила съм утре да правя португалските десертчета “пастейш де ната”…/вече приготвих бутер тестото в алум.формички/ 😏
Има ли някакъв по-лесен крем?
Задължителна ли е сметаната в крема?
Няма ли да стане само с жълтъци и прясно мляко?
========
Това е  рецептата за пастейшите -
бутертесто - 2 листа, 400 г
лимони - 3 - 4 бр. изрязани със зеленчуковата белачка цели парчета кора лимон
яйца - 7 бр. (само жълтъци)
захар - 500 г
прясно мляко - 500 мл
брашно - 60 г бяло
вода - 250 мл
ванилия - 1 ч.л. екстракт
Скрит текст:
Фурна - 200 градуса;

Скрит текст:
Мъфин форми или метални шоли за печене, две по 12 бр. едната форма.

В касерола се изсипва захарта, лимоновата кора и водата. Поставя се на умерен котлон, разбърква се, докато се разтопи захарта и се оставя да ври около 10 мин.

Времето се измерва след завиране. Сваля се от котлона и се оставя настрана. След като се охлади се изваждат лимоновите кори.

В тенджера се изсипва млякото, добавя се брашното и с телена бъркалка се разбърква до напълно гладка смес. Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.

Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един. Разбърква се, докато се получи гладка смес. Оставя се настрана.

Загрява се фурната на 200 градуса.

Посипва се плот с малко брашно или върху самата хартия се поставя бутер тестото. Разгъва се и леко се разточва на правоъгълник. Посипва се изцяло с канела, разпределя се навсякъде с ръка, намазва се.

Завива се от тясната му страна на руло с помощта на хартията. Разрязва с нож на парчета с дебелина около 2-2.5 см. в зависимост от големината на формата.

Парчетата тесто се поставят изправени и с ръка се смачкват надолу, сплескват се. Всяко парче тесто се поставя в чашката за печене и с пръсти се оформя около стените ѝ догоре. Разстила се възможно най-тънко. С черпак се излива от яйчената смес, напълват се шолите.

Формата се поставя в загрятата фурна на 200 градуса, кошничките се пекат за около 18-20 минути или докато се получат хубави запечени петна отгоре.

# 265
  • Мнения: 1 759
Аз правя олекотения вариант на плънката:
-  натурална извара
-  ванилия
-  настъргана  портоклова кора
-  яйце
-  захар

Общи условия

Активация на акаунт