"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 219
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Принципно си права, но като няма яснота не мога да преценя дали не е имало сериозна причина. Отвличане например, макар че с тази публичност...
Съмнявам се, че човек, който гради блог и страница с години би направил такова нещо ако наистина не е било спешно.

# 166
Постът във фейсбук беше промотиран (с пари), затова излизаше и на потребители, на които не им е в интересите кухнята на Бени.

Като имаш да изплащаш голяма сума пари, не може да си караш колата, да си купуваш скъпи телефони, да си живееш живота, и да чакаш някой друг да отдели пари, без ти изобщо да не изпитваш някакво лишени. Разпродаваш каквото имаш, свиваш се и така...

# 167
  • София
Аз я следвам и реших, че за това ми излезе постът.

# 168
  • София
Аз я следвам и реших, че за това ми излезе постът.

Аз също я следвах и така помислих, а той бил спонсориран пост.
Излагация голяма..
Скоро пак ще реве за пари, при хазарта няма прошка, нито при лихварите.

# 169
Не е важно колко последователи има и, че няма да обеднеят с 1 лв. Въпросът е принципен. Стана като-дайте ми пари, ама няма да ви кажа за какво. Много пъти съм пускала DMS за Иво Христов, писателят, който почина. Там всичко беше открито, нямаше никакви завоалирани неща. Тук е ясно, че не става въпрос за живот и смърт, може младежа  да е теглил заем, да е счупил чужд айфон..... просто гадая. Не е въпросът в единия лев, просто този пост остави много неприятно чувство.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 12:19 от #Frozen#

# 170
Според мен ставаше дума за спешно до утре, може би за това е прибягнала до този вариант. Освен това помоли само познатите и.
Не оспорвам, че е странно, но тъй като няма информация, не мога да кажа дали наистина не е било невъзможно друго решение.

Дамата отговаря под поста си от личен профил, значи има и такъв, освен кулинарния. Като моли само познатите си, защо не е публикувала там, а в този, който има 160 хиляди последователи? Изумена съм как хората пращат пари на някого си без да знаят за какво. А се чудя как някои си изхвърлят парите през терасите, ами сигурно са от тези…

# 171
  • София
Аз напълно ви разбирам. Просто без да знам причината ми е трудно да преценя.

# 172
Нека да не се лъжем - фактът че не се споменава за какво трябват тези пари, означава, че причината не е толкова благовидна. Най-вероятно наистина става пари за дългове от наркотици, хазарт, лихвари и тн. Почтеният човек ще обясни защо му трябва такава сума пари и без да го молят, тя дори и при множество зададени въпроси защо ѝ трябват толкова много пари си трае и се прави на ударена. Че и клакьорите ѝ твърдят, че обяснения не били нужни.

# 173
Абе те нека дават желаещите, лошо няма, може да имат възможност и т.н.
Но да не скачат срещу тези, които не искат да дадат в случая.
Такива обиди към дръзналите да зададат въпрос, нямам думи. То май искат вече да жомаш, да мълчиш, и кат ти кажат хоп..да мяташ чувала с парите през балкона. Без въпрос, без да гледаш да се интересуваш....направо мяташ парата.

Шантава работа като цяло...

# 174
  • София
Аз подозирам, че повечето дали я познават и знаят за какво е.
Въпросите на останалите бяха основателни.

# 175
  • Варна
Хората, когато искат пари за здраве и животоспасяващи операции, прилагат документи и епикризи, тая не ще едно просто обяснение от два реда да напише. Това даже не е селски номер, а наглост. Щом не е за здраве, това за мен е просия. Имали, дали. Тя скоро пак ще иска, но се съмнявам, че дори и върлите й последователи ще кихат до безкрай без да задават въпроси.

# 176
Напротив, познати се включиха, чак след 2-3 часа след публикуването, за да разясняват, че не е фейк. т.е. беше си към непознатите и незапознати насочено.

# 177
Сега причината пък съвсем няма да се разбере, още повече, че парите са събрани. Каквото било, било. Наистина, такава молба би следвало да е в личния и профил. Но и тя явно така смята-толкова много хора по левче, няма и да усетят. Много хора и по повече пари хвърлят за глупости,  но тук дразнещо е, че молбата е неетична. Иска се услуга(пари) от хора, които не познаваш, а почваш да шикалкавиш.

# 178
  • София
И аз не мисля, но никой не спомена преди да е искала и за това са откликнали. Абе кофти.

# 179
Аз подозирам, че повечето дали я познават и знаят за какво е.
Въпросите на останалите бяха основателни.

Силно се съмнявам. Става дума за 35000 лева все пак. Ти имаш ли толкова реални познати, които да ти дадат 35000 лева без документ за заем и пр. ? Защото аз например нямам.

Общи условия

Активация на акаунт