"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 201
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Вчера по някаква причина ми излезе нейната публикация - останах с впечатление за здравословен проблем, - но повечето потребители подозираха краден профил и че някой друг иска пари. Сигурно по-късно е имало някакво развитие на случая.

Сега погледнах и аз - банкова сметка на нейно име, неин пейпал, видео с нея - не ми изглежда да е откраднат профил.

Да, обясненията и разкриването на неща от личния живот не са приятни в някои случаи, но няма как без обяснения, дори и да ти причинява неудобство подобно разкриване на личния живот, да искаш публично пари.

# 151
И то не малка сума пари. Ако беше нещо от типа трябват ми 2-3000 лв да издам книгата или нещо такова щях да разбера. Но тази сума направо ме разби.

# 152
  • София
И то не малка сума пари. Ако беше нещо от типа трябват ми 2-3000 лв да издам книгата или нещо такова щях да разбера. Но тази сума направо ме разби.

Именно. Доста нагло. И фактът, че не обясни защо са ѝ, допълнително ме потресе.
"Който може да помогне, нека го направи, който не може, да подмине."
Ами то не познавам човек, на когото да не му трябват 30-40 000 лева Grinning

# 153
Много "обичам" израза "който незнамсикаквоси - да подмине". Като пишеш в публичен профил или група - значи всеки има право да коментира и никой не ти дава гаранции, че коментарите ще ти харесат. Особено като търсиш "помощ" и искаш такава голяма сума пари - трябва да си готов да те разкостят с въпроси защо са ти, няма ли други алтернативи на това, което си замислил и тн.

# 154
  • София
Разбирам, че по-добре би било да се дадат подробности, но явно е станало нещо, а и тя има 160 хиляди последователи. По един лев да преведат ще се съберат.
Жената каза, че не е здравословен проблем, така че не е заблуждавала.
Просто постът беше много объркващ, което доведе и до съмненията за хакнат акаунт. При толкова измами е нормално хората да се съмняват.
Дано тя не е жертва на измама с мним инцидент.
Между другото е съфорумка жената.

# 155
Разбирам, че по-добре би било да се дадат подробности, но явно е станало нещо, а и тя има 160 хиляди последователи. По един лев да преведат ще се съберат.
Жената каза, че не е здравословен проблем, така че не е заблуждавала.
Просто постът беше много объркващ, което доведе и до съмненията за хакнат акаунт. При толкова измами е нормално хората да се съмняват.
Дано тя не е жертва на измама с мним инцидент.
Между другото е съфорумка жената.
Много хора имат спешна нужда от пари и теглят кредити, не просят във фейсбук. Като е съфорумка какво?

# 156
  • София
Разбра се, че не ѝ е бил хакнат акаунтът.
Единствените рационални обяснения за подобно поведение:
- синът ѝ е пристрастен към хазарта, натрупал е дългове към лихвари и нещата в даден момент са загрубяли.
- синът ѝ е претърпял инцидент с кола /блъснал някого или нещо от рода/ или е нанесъл друга материална щета и са нужни пари да се покрият нещата.
Друго разумно обяснение нямам, след като не е здравословен проблем .  
Във всички случаи е нещо сенчесто, да не кажа  - незаконно.

Да, какво като е съфорумка?? Банките не са спрели да дават кредити.

# 157
  • София
Според мен ставаше дума за спешно до утре, може би за това е прибягнала до този вариант. Освен това помоли само познатите и.
Не оспорвам, че е странно, но тъй като няма информация, не мога да кажа дали наистина не е било невъзможно друго решение.

# 158
И бг мама помни такива безумни кампании. Преди доста време една съфорумка поиска хората да съберат пари, за да може сина й да запише в Американския университет, ако помня правилно. Забравила съм дали форума осъществи така желаното студентство.
Не че я оправдавам инфлуенсърката, но в крайна сметка всеки може да поиска. Важното е дали има кой да даде.

# 159
Тя е ограничила коментарите за групи потребители в публикацията, като погледнах, така че наистина положението е "или давайте пари, или се разкарайте".

Между другото, смятам, че фейсбук не трябва да допуска авторите на публикации за даряване на пари са имат право да ограничават коментари, тъй като така се губи абсолютно всякаква идея за прозрачност.

А синът, ако има проблеми с хазарта или бързи кредити, е само въпрос на време отново да има проблем, след като проблемът му сега се е оправил без негово участие, лишения и жертви от негова страна или от страна на семейството му.

Ако е участвал в катастрофа, със сигурност няма да му искат пари от днес за утре. Има процедури, застрахователи и пр. Кой ще го принуди да плаща пари от днес за утре?

Майка ми така оправяшена роднина бързи кредити, в началото от заплатата си заделяшепо някой лев за закъснели няколко минимални вноски, после сумите станаха по-големи, изчисти кредитите с нейни спестявания с обещанието роднината да не взима нови и вече да не я тормозят и нея, и майка ми. Почти веднага взе още няколко бързи кредита. Пак започнаха да я търсят и заплашват. Тогава сериозно обеща, че ако майка ми вземе банков кредит и изчисти просрочените бързи кредити, вече няма да има други. Майка ми се пенсионира с кредит за тия кредити. Абсолютна мизерия, и да иска повече не може да плаща, лекарствата не можеше да си купи. Имаше още бързи кредити, наново взети, роднината си намери гадже, което също взе банков кредит да ги изплати. Оттам нататък какво стана, раздели се с гаджето, ама майка ми повече за кредити не са я търсили, защото няма пари за нови кредити . Скоро ще станат 10 години и майка ми най-сетне ще приключи с изплащането на кредита, живот и здраве.

# 160
От вчера го мисля това, със сигурност семейството е в трудна ситуация, но.....дори не знаем. Бяха писали в коментар, че може и да иска да си купи апартамент. Не може да обясни, трябваше време да отговори, а всички упрекващи коментари от основната публикация  са изтрити. Първо си помислих, че е измама, откраднат профил. После стана ясно, че не е. За мен не е редно, можеше с призив да си продаде книгата. Представям си каква вълна от събиращи пари инфлуенсъри ще отприщи.
 Продължават да се сипят коментари, как всички които са се усъмнили или мислят, че  не е редно са бездушни, злобни и пр.

# 161
Тя е ограничила коментарите за групи потребители в публикацията, като погледнах, така че наистина положението е "или давайте пари, или се разкарайте".

Между другото, смятам, че фейсбук не трябва да допуска авторите на публикации за даряване на пари са имат право да ограничават коментари, тъй като така се губи абсолютно всякаква идея за прозрачност.

А синът, ако има проблеми с хазарта или бързи кредити, е само въпрос на време отново да има проблем, след като проблемът му сега се е оправил без негово участие, лишяния и жертви.

Майка ми така оправяшена роднина бързи кредити, в началото от заплатата си заделяшепо някой лев за закъснели няколко минимални вноски, после сумите станаха по-големи, изчисти кредитите с нейни спестявания с обещанието роднината да не взима нови и вече да не я тормозят и нея, и майка ми. Почти веднага взе още няколко бързи кредита. Пак започнаха да я търсят и заплашват. Тогава сериозно обеща, че ако майка ми вземе банков кредит и изчисти просрочените бързи кредити, вече няма да има други. Майка ми се пенсионира с кредит за тия кредити. Абсолютна мизерия, и да иска повече не може да плаща, лекарствата не можеше да си купи. Имаше още бързи кредити, наново взети, роднината си намери гадже, което също взе банков кредит да ги изплати. Оттам нататък какво стана, раздели се с гаджето, ама майка ми повече за кредити не са я търсили, защото няма пари за нови кредити . Скоро ще станат 10 години и майка ми най-сетне ще приключи с изплащането на кредита, живот и здраве.
Ужас! Милата! Защо се е съгласявала на това? В днешно време човек не трябва да е толкова добър. Измамници на всяка крачка. Той да си харчи и да си живее ,а някой друг да работи, за да плаща за това. Всеки да си оправя бакиите. Без значение дали е  роднина, приятел, какъвто ще да е.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 10:52 от УИНКС БЛУМ

# 162
Някакъв Галиб Ердоан особено защитава тази блогърка, даже ръси и обиди към невярващите. Профилът не е хакнат. Тя каза, че хората се съмнявали и с право, но "ставало въпрос и за доверие". Хм.....Ако това "дете" е затънало с хазарт или субстанции, хората няма да му покриват дълговете, много ясно. Вместо да се излага, трябваше да вземе заем от познати, но после трябва да ги връща. Наистина е селски пиниз.

# 163
Не само, на мен ми мина мисълта, че може да е принуждавана, особено след това видео до стената, може да е попаднала тя самата или сина и в някаква измама, даже имаше и такива намеци, заради този с турското име. В смисъл, ако имаше някаква обяснение, може да я предпазят хората. Но то всъщност, какво да я предпазят, като не дава тя парите.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 11:22 от trotinettka

# 164
За мен освен за здраве, не е оправдано да просиш пари от непознати. Просиш-искаш за други цели, различни от здраве. Грозничко ми е. Баш си е просия, не молба, както се опитват да го завоалират.
За здраве е оправдано.
За друго не.
Лично мнение.

Общи условия

Активация на акаунт