"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 226
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не, но аз не говоря за приятели близки, а по-скоро изграденоюпознанство от години.
Дано поне проблемът да е трайно решен, а всеки си има глава за мислене и си решава за какво да си дава парите.
Аз също не бих дала без да знам за какво.
Просто се замислих, че човек, който с десетилетия гради бизнес, свързан с публичност, може да го срине с един пост, ако наистина не е нещо на живот и смърт.

# 181
На госпожа блогърката "Имам проблем-дайте ми пари", явно не и харесват коментарите и ги е ограничила. Много недостойно поведение. Ако беше писала-"Разбрах, че синът ми е затънал в дългове и не можем да се справим, притеснението ни в голямо. Който може, дори с левче да помогне!", хората щяха да го оценят.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 12:34 от #Frozen#

# 182
  • София
Е, то се изчерпа темата. Сумата е събрана.

# 183
  • Варна
Е, тези, които са дали, вероятно не се чувстват измамени. Все пак никой насила не ги е карал да си отворят портмонетата. Вече колко са им мозъчните клетки за да дават на голо доверие, е съвсем друг въпрос.

# 184
  • Другата България
За коя потребителка става въпрос?
Тук ли е бил публикуван този “зов за помощ“?

# 185
  • София
За коя потребителка става въпрос?
Тук ли е бил публикуван този “зов за помощ“?

Във ФБ в страницата и.

# 186
Да не се окаже някаква простащина с "тестване на доверие" и после ах, всеки дал да заповяда на някакво събитие и ще получи дискаунт/нещо безплатно

Това би било върха на безвкусицата, но е и възможен сценарий

# 187
  • София
Разбира се, че трябва да се сезира НАП. Само че не знам как и къде.
В някои градове 35 000лв. са половин апартамент, да не кажа и цял!

# 188
  • София
Не, не мисля.
Хепи, хем не знаеш, нем напоително пишеш, че ще сезираш.
Първо провери дали изобщо тези доходи подлежат на облагане.
Все някой счетоводител ще пише.

# 189
Даренията подлежат на облагане. Данъкът е 10%. Мисля, че изключенията бяха за дарения между родители и деца и съпрузи. Но така събрани "дарения" - без дарителска сметка само чрез статус във фейсбук, със сигурност има налог.

# 190
  • София
Даренията подлежат на облагане. Данъкът е 10%. Мисля, че изключенията бяха за дарения между родители и деца и съпрузи. Но така събрани "дарения" - без дарителска сметка само чрез статус във фейсбук, със сигурност има налог.

Може, наистина е добре някой специалист да каже, че не ми се рови в закони, които са ми далеч от сферата.

# 191
Тъкмо подслушах един разговор . Една жена мислеше да си качва Лидл+, после реши, че приятелката и имала и ще и каже телефонния номер на касата. Другият събеседник почна да и обяснява, че ще се трупат на нея сумите, че ще види бележките... Не Нам какво реши, но не мислеше да уведомява приятелката си. Стори ми се супер нахалство да ползваш нещо чуждо, без да попиташ.

# 192
А известно време не бях влизала във фб и онзи ден забелязах, че приканва потребителите да даряват пари най-вероятно - запалена клечица и съобщение "Искаш ли да изпратиш подарък на еди-кой си? Ами не искам. Аман от инфлуенсъри, всичко живо стана инфлуенсър и чака да му пращаш подаръци, вместо да се хване на работа.

Та и фб със сигурност взима някакъв процент за парите, които минават през него.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 13:30 от кукумицинка

# 193
Да, трупат се суми в полза на приятелката; касовите бележки не пречат на никого.
Нищо против не би имала някой да ми ползва картата за Лидъл, няма значение че не ми е казал, едва ли ще го прави безкрайно.

# 194
Да, но като не знаеш,  може да си си активирал някой купон за намаление, който планираш да ползваш и твоята позната да си напазарува преди това и да го използва.

Общи условия

Активация на акаунт