"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 228
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Разбира се, че трябва да се сезира НАП. Само че не знам как и къде.
В някои градове 35 000лв. са половин апартамент, да не кажа и цял!
На тел 070018700 се подават сигнали до НАП или на място.

# 196
  • Down south
Видях петицията на съфорумката/кулинарка Бени, която активно промотира сайта си в кулинарните теми.
И аз, като много други решихме, че профила и е хакнат. Оказа се, че не е така и събирането на пари е съвсем реално.

Намирам събирането на средства по подобен начин за изключително некоректен и сенчест.

# 197
Както и предположих, че това събиране на пари ще отприщи вълна от събиращи инфлуенсъри. Сега ми излязоха двама младежи, които призовават да им пращат по 5лв., за да си направят мечтания дом сред природата. Трябвали им 5000 човека да пратят. На не знам колко пратени пари, щели да дадат безплатен урок по музика на дете. Тези поне имат ясна кауза. Странното е, че ми излизат във фб, както беше и с кулинарката, явно си плащат, за да ги промотират. Доколкото видях публикацията е от вчера.

# 198
Не се ли докладват такива постове. В смисъл не е ли против политиката на мрежата? Тук ако качиш такава, ще е с разрешение на модератор. Там вероятно няма контрол ?

# 199
Както и предположих, че това събиране на пари ще отприщи вълна от събиращи инфлуенсъри. Сега ми излязоха двама младежи, които призовават да им пращат по 5лв., за да си направят мечтания дом сред природата. Трябвали им 5000 човека да пратят. На не знам колко пратени пари, щели да дадат безплатен урок по музика на дете. Тези поне имат ясна кауза. Странното е, че ми излизат във фб, както беше и с кулинарката, явно си плащат, за да ги промотират. Доколкото видях публикацията е от вчера.
Сериозно??? Очакваше се - щом са видели, че има наивници що и те да не ги издоят. Няма само Бени да е тарикатка я. 🤣🤣🤣 Докато има балъци, ще има и измамници. Затова трябва да се подават сигнали, поне селските тарикати да плащат данъци, да ги викат в районното да пишат обяснения,  да ги картотекират и при няколко случая вече има по-серозни последици за тях. А не глуповатото  " Ама може да са имали нужда и т н". Всеки има нужда от пари. Хората теглят кредити и работят да ги изплатят.  Никой не длъжен да работи, за да праща пари тези "тарикати". Да, има наивни хора,  но това не оправдава измамниците и те трябва да носят отговорност за тарикатлъка си, както си е и по закон. Такива оправдания "Ама те доброволно ми ги дадоха" вървят при балъците, в съдебната система не минават.

# 200
  • here and now
Такива оправдания "Ама те доброволно ми ги дадоха" вървят при балъците, в съдебната система не минават.
Напротив, минават. Даренията не са незаконни. Никъде няма принуда, подвеждане, заплаха и т.н....
Иначе случката си е точно за тук. Но това, че е грозно и неморално, не го прави незаконно.

# 201
Не съм запозната с това, за което говорите, само от коментарите тук.
Но го разбрах така - едни хора казват - Моля, пратете ми пари. Без причини, каузи и т.н.  Тоест не лъжат и не мамят, че ще извършат велики дела с тях, а просто си искат.
А други хора, по незнайни техни си причини - пращат.
Аз измама тук не виждам. Вече защо пращат хората ми е мистерия, но си е техен осъзнат избор.

# 202
То измама няма. Това няколко пъти се повтори. Не е незаконно, но е неморално.

# 203
То измама няма. Това няколко пъти се повтори. Не е незаконно, но е неморално.
Защо? Едни искат - други дават. Къде е неморалната част. За мен е само нелогично защо да дам на някой си изкараните ми с труд пари.

# 204
Неморално е, че потребителката иска пари, а не дава елементарно обяснение за какво. Процесът е само еднопосочен и нагло отвсякъде.

# 205
  • София
От където и да го погледнеш е неморално.
Ще лишавам аз детето си от средства, за да погасявам дълговете от комар на нечие разлигавено синче? Просто прихвам от смях при тази мисъл. Не 1 лев, ами 1 стотинка не бих ѝ дала!
Не знам с какви очи ще излезе тая да бърка манджи при положение, че толкова пресоли ситуацията като цяло.

П.П. Какво да обясни? Синът ми има дългове от комар и трябва до два дни да събера 35000лв, за да не му отрежат ушите? Това ли? Grinning Grinning

# 206
Покрай тези дарения, се сетих за един селски пиниз на колега. Въпросния има вила в едно вилно село за баровци. Той е заможен и с още един бизнесмен решили да правят параклис там. Той обещал да го построи примерно, а другия обещал да събере 5000лв. за обзавеждане, забележете, от колегите си. Та направи кутия и тръгна да събира дарения от човек на човек, беше и на ръководна позиция. Трима - четирима дадоха по 5лв. от неудобство. Хората, тогава работиха за минималната, а баровците, които решили да си правят параклис за вилите си искаха да съберат пари от тях, и то за село, в което къщите са само на богаташи.

# 207
  • София
Госпожата-готвачка блокира всеки, който ѝ напише мнение, което не ѝ изнася.
Наистина, скоро не се бях смяла така ..

# 208
  • here and now
А сигурно ли е, че парите са за дългове от хазарт?
Щото не е много морално и да твърдим неща, които не знаем със сигурност.

# 209
Не е сигурно, но твърде вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт