"Селски" номера и пинизи (тема 4)

• 49 121
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Deutschland
Защо след като в готварския е публикувана дадена рецепта, се дава линк към същата рецепта в нечий блог? Нещо по-различно ли пише там? Или всеки клик носи приход?

# 676
  • Glasgow
Предполагам, защото и във Фб групите е така. Снимка и после- рецепта в коментар, който коментар е линк. И аз зарязах всички групи, само "провали в кухнята" обичам и много научих оттам😅

# 677
Увеличава се рейтинга като кликнеш или има линк от сайт с висок рейтинг.

# 678
Защо след като в готварския е публикувана дадена рецепта, се дава линк към същата рецепта в нечий блог? Нещо по-различно ли пише там? Или всеки клик носи приход?

Ами Албена конкретно слага снимка, а рецептата е в блога. За да я видиш, трябва да го посетиш...а всяко посещение мисля й носи печалба. Нещо такова мисля че е...
На практика тук във форума тя си популяризира блога и набира последователи.
Мисля че това се води явна реклама на блога...
Знаем че се трият много скрити реклами
А тези явните що стоят....идея нямам.

# 679
  • Другата България
Последно като видях, не беше редактирала оригиналния пост. Наивници продължават да го репостват. Все толкова фейсбук култура да има.
Тоест, още има възможност хората да ѝ пращат пари?
Защо се репоства, след като била обявила, че сумата е събрана, то и колко време мина?

# 680
  • софия
Последно като видях, не беше редактирала оригиналния пост. Наивници продължават да го репостват. Все толкова фейсбук култура да има.
Тоест, още има възможност хората да ѝ пращат пари?
Защо се репоства, след като била обявила, че сумата е събрана, то и колко време мина?
Защото го е обявила по хитър начин - в отделен пост, който можеш и да не видиш.
Ако наистина е честен човек можеше: да махне сметката от поста и ясно да напише в него, че сумата вече е събрана.

# 681
Бени има последователи, 161к, 161 хиляди човека, които доброволно следват страницата й.
Това е аудитория, чието доверие тя е извоювала. С труд. Снимки. Постоянство.

Ние, като аудитория на телевизия, електронни медии, бг мамма и т.н., "плащаме" за съдържанието, което потребяваме, с вниманието и времето си. Рекламодателите плащат по другия начин. Има създатели на съдържание, които имат пейтриън/месечни абонаменти, чрез които се издържат/остават независими откъм.рекламодатели/влияние.

Бени в продължение на години поддържа страницата си, блога си. И дава безплатно съдържание на хората. В един ден ги моли за помощ - те откликват, защото искат да благодарят за "продукта", който са потребявали дълги години. И защото я харесват, и това е тяхно право. Както е правото на всеки от нас да даде монети на уличен музикант, например.

Горницата ще бъде дарена, за което тя не е длъжна. Хората, изпратили пари към нея, са имали пълното право да дарят, където искат. Но тях не ги съдим, нали?

Една от "силите" на създателите на съдържание, е че те имат влияние и да, ако искат, могат да помолят последователите си за помощ - каквато им е необходима 

Не познавам Бени. Не я харесвам. Не я следвам. Но ако беше написала, моля ви, купете си електронната ми книга до сряда, пак ли щяхте да я съдите? С "дарението", което са направили хората, те просто са си "купили" електронните рецепти, които са ползвали години наред. Толкова. Разликата тя иска да дари сама. Въпреки, че парите условно са нейни, защото са изработени с доверието, което сама е изградила у хората и нейната аудитория й е "платила" за това.

Това не е дарителска кампания, за да се отчита, дават детайли и т.н. Това е доверие към един човек и труда му срещу пари. Толкова.

# 682
Глупости на търкалета. Толкова.
Ужасно, ужасно грозно изпълнение. Да взимаш пари от пенсионери, които наистина си отделят от залъка.

# 683
  • Другата България
По-скоро е злоупотреба с доверие.

# 684
Пуснах сълза.

# 685
Те и на ало измамниците "даряват" Joy

Толкова въртели в поста и игра на думи, и пак не стана тия получени пари какво вкъщност са. Печалба. Приход. Данъци нещо, деклариране....
Основанието по закон какво е, за получаването им? М....

# 686
И никоя от блогърките не дава безплатно съдържание, моля ви се, това са приказки за наивници. Не случайно блогът е във всеки неин пост, в разрез на правилата на форума.

# 687
Пак ли трябва да говорим за разликата между право и морал. Ние имаме права за много неща, които са неморални, поради което и имаме задръжка да действаме, за разлика от готвачката

В случая с Албена, право на аудиторията е:
- да попита за какво са парите/или поне да се даде коректно насочващо обяснение
- да се поинтересува от резултата
- да зададе въпроса какво ще стане с излишъка
- да изкаже съмнение/и изобщо мнение
- да НЕ СЕ съгласи с албениния начин да събира пари

Показателно е, че Албена трие всичко това и след многото “упражняване на права”, остава тягостно чувство за нисък морал (еднопосочна комуникация и манипулация на доверчива аудитория с цел финансово облагодетелстване)

# 688
Леле, за малко да се разплача. Ама за малко.
Дето има една приказка, като си затънал в ла.. а до шията, да стоиш мирно, че иначе качваш нивото. Бена се прави на умряла лисица, ама тези дето и се правите на адвокати шляпате яко и качвате нивото на лайната. Все по-грозно става. И все по ясно, че парите са за кофти неща

# 689
Тя трабва да плати данък. За нея са дарение.
Или заем, който трябва да върне. Но тъй като няма да върне, са дарение -> данък.

Аз съм съгласна, че предвид че се е ангажирала да дари разликата, трябва да обясни на аудиторията си какво и колко. И за мен беше грозно написаното от нея "приемам идеи за кампании" в готварската тема.

Аз лично не бих помогнала на някой, който събири вероятно за хазарт или бързи кредити и т.н, какъвто навярно е случаят. Ама хората са дарили доброволно.

Ако аз или вие сме майки на затънал в дългове син, какво бихме направили? Няма да го оставим да го понабият едно хубаво.

Дали са пенсионери, или не, дарителите, са само спекулации. В началото и аз реагирах първосигнално. Но не може ли просто да приемем, че си ги е "заработила" през годините?

Опитах се да погледна случая по-глобално.

Не съм адвокат на никого.

Общи условия

Активация на акаунт