С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 37 748
  • 726
  •   1
Отговори
# 195
Манталитетът трябва да се изкорени.
Вчера бяхме в един магазин с едно от децата. То много срамежливо, много чувствително и свито. Стои до вратата и ме чака да платя. В този момент влиза някакъв селски бабанка, място има да влезе, но изкрещява към дъщеря ми " Аре мръдни се, ма". Детето се разплака, а на мен ми идваше да забия един в наглата мутра на този. Според мен, никога няма да изплуваме от дъното, докато има такива като този и като дрифтаджиите и т. н. Има ги в цял свят, но има и полиция. В България и това няма.
Както обичам да казвам закони има, но никой не ги спазва, затова обвинявам тези, които трябва да следят и наказват. В нашия град дрифтовете, поне тези които аз чувам , се практикуват пред самата полиция. Как пък един д бурен не измисли нещо разумно да се прекратят, става въпрос за години наред. Съжалявам , че са пребили кефа на русенската полиция, но ако това ще промени нещо....
ДраЗни ме, че подавам редовно сигнали за боклуци тип диван, гуми и т.н. в контейнера или до него  и никой нищо не прави. А има камери наоколо и ако има желание това ще се прекрати.

# 196
Е, то младите невъзпитани са родени и отгледани от по-стари невъзпитани. И така простотията се размножава и процъфтява.

# 197
  • Deutschland
Онзи ден подадох сигнал за разрастващ се пожар по магистралата преди Сандански. Гореше по маршрута на железопътната линия.
-Да, госпожо. Хубаво. Приех сигнала.
Затвори ми, без да попита малък ли е пожара, къде точно е, тя магистралата колко да е, има няма 2 километра 🙂. Канех се да й кажа на операторката, че има наблизо бензиностанция и че гори по дължина, че има сухи храсти много, ама карай.

# 198
  • София
Дразнят ме хора, които не обичат да работят. Не че на всички ни е готино на пангара и постоянно работим с удоволствие, но визирам постоянно лениви хора, които надълго и широко обясняват, че не не обичат работата и все скатават. И то мъже.
Само като ги слушам, искам да ги вържа с едни въжета и да ги пратя да бъхтят на полето. Вместо да се спукват от работа, седят и си пилят ноктите

# 199
По-дразнещи са тези, които се изтъкват, а се скатават.

# 200
Дразнят ме хора, които са нахални и възпитават децата си да са също толкова нахални и несъобразители като тях самите.
Днес сутринта бях на касата в Кауфланд и си чаках спокойно касиерката да приключи с човека пред мен и да започне с моята сметка. От някъде се появи една жена с две деца, които застанаха плътно зад мен, като няколко пъти се помествах, но и те по мен и общо взето нямаше къде да отида. Дойде и моят ред, касиерката започна да маркира моите продукти. Жената зад мен инструктира едното от децата да отива да връща количката? /докато тепърва маркираха моите продукти/ Предполагам знаете, че са доста тесни коридорите - това дете щеше да мине през мен, а аз съм много очевадно бременна с един голям корем напред, нито майка му, нито той се съобразиха, а аз едва успях да се преместя почти при касиерката в последният момент за да не ме отнесе, така и не разбрах за какво беше този зор, като те дори не бяха наред? Мислех да направя забележка... ама не ми се почваше със селски разправии от сутринта.

# 201
Аз мисля, че е трябвало да направите забележка. Не трябва да чакаме някой да се сети.

# 202
  • София
Само забележка?! И то бременна? Че утре едно такова чудо ще те избута в корема и какво правим...
На такива им слагам крак на количката още като се доближат и искат да ми я качат на главата. Ако напъват, бутам обратно към тях. Но аз съм с много нисък праг на търпимост към бутаници от невъзпитани хора. Може би защото аз все внимавам да не бутна, настъпя някого, да не изцапам, разлея. Хората са страшно арогантни и изобщо нямат мисъл, вследствие на което аз се чувствам силно прецакана, че съм като идиот балама.

# 203
Знам и аз се ядосах на себе си. Не трябваше да премълчавам, обаче аз толкова се шокирах от наглостта /аз и не вярвах до последният момент, че са толкова нагли/, че направо онемях... после почнах да разсъждавам как трябваше да кажа нещо, ама вече си бях тръгнала...

# 204
Да, наглите деца, "възпитавани" от нагли възрастни.

# 205
  • Down south
Дразнят ме хората в полетите за и от България. Самолета каца и преди сихнала за разкопчаване на коланите, масово се става, скача се на пътеката и започва бутане и опити за слизане.
Как не се научиха, че има ред за слизане. Как Close
Качването според съответната група/зона, въобще няма и да подхващам.

# 206
Нали знаеш как можеш да познаеш бг гейта - сивите дрехи и липсата на опашка, ред няма.
Мен пък ме дразнят тези, които мълчат и си траят в ситуация ( даже забележки не правят( и после пишат напоителни фермани във фейса или във форума. Това поведение как точно променя нещата?!
И като им кажеш как ти не си си мълчал в една или две ситуации, получаваш намек, че "ти се чувстваш комфортно в скандали" "май често ти се случва да си в такава ситуация" и така реално застават на страната на простака. А реално наглеците са навсякъде и на много хора се случва, просто други или са намерили начин да игнорират, или си мълчат.

Иначе понякога човек си спестява конфронтацията с някой луд или не му се хабят нерви. Мисълта ми беше, че е нормално да отвърнеш с отпор на несъобразителността и наглостта. И човек понякога си мисли, че ако повече хора "изискват възпитание и ред", може би ще има малко повече възпитание и ред.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 15:48 от Linda*kiss

# 207
Е, аз преди две седмици направих забележка на една възрастна жена и то след като преди това просто се обърнах и я погледнах. Отговорът беше"На два метра ли искаш да стоя, няма да стане!" Аз съм много устата и мога да бъда язвителна, но си замълчах, защото ми е магазин почти "до вратата", не искам да развалям деня на продавачите, от тях лошо не съм видяла.

# 208
Колко сте смела когато сте анонимна! Joy

# 209
  • Down south
Факт!
Няма опашки, има полукръгове, чакащи да "атакуват" двете ленти за качване.
Сега видях нов вид хитреци, откачващи лентите за заграждение и пререждащи останалите.

Общи условия

Активация на акаунт