С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 30 527
  • 604
  •   1
Отговори
# 495
Сега от ЕС нами натискат за махане на плоския данък.

Последно не от ЕС, а от Световната банка (или от МВФ беше?).

# 496
  • София
От МВФ са отправили препоръка.

# 497
Да, от МВФ беше.

# 498
ОК, те едно си знаят, едно си баят за всички страни.

# 499
ОК, те едно си знаят, едно си баят за всички страни.

Досега каквото са ни "посъветвали", всичко сме приели май.

# 500
Не мисля. Отдавна се отървахме от тях, не им дължим нищо, не сме обвързани с нищо и не е нужно да ги слушаме.

# 501
Ако намалят държавната администрация не мисля, че някой ще страда, освен уволнените нищоправещи

# 502
Всеки е висял по опашки в някоя държавна администрация, сигурно ако бяха в още по-намален състав щеше да е още по- тегаво, кражбите трябва да намалеят , виждаме колко струва една магистрала в чужбина и  колко тук👿

# 503
Висим по опашките заради некомпетентност и незаинтересованост на служителите, а не защото са малко. А хилядите служители на министерства, комитети, фондации и прочее фалшиви организации пълни с хора, които взимат огромни заплати ( платени от нас) и ходят на работа, за да си показват придобивките? Точно те са за изчегъртване.

# 504
Опашки има само по гишетата, вътре в канцелариите една играе пасианс на компютъра, друга се обяснява по личния телефон на колко да се сложи копчето на микровълновата, третата се оглежда в огледалото. Това в общината, аз понеже като съм набрала, чукам и веднага влизам, не чакам отговор. Всички от един отдел, първата ме праща при втората, втората при третата, третата пак при първата.
Който мисли, че правят нещо, да види в Гугъл проверка на Арда тур и ще види служители на 5 агенции, отишли на проверка и не знаят защо са отишли, простия дахлия ги направи на г@з и ги изпъди.

# 505
И половината в администрацията пенсионери. С пенсия и заплата. Що да оставят топлите си местенца.

# 506
  • София
Безполезни търтеи са, да.
Бях преди известно време на среща с кмета и тоя ми вика с възмущение "искате да ангажирате човешкия ни ресурс за еди- какво си". А не, искам да ви хрантутя с данъците си цял живот на светло, от които нищо не съм видяла и да живея като скот, щото не искате да си мръднат пръста.

# 507
Всичко се връща на тоя свят. Същите тия бюрократи като станат на 50+ години внезапно осъзнават колко безсмислено са пропилели живота си,но вече е късно. И стават озлобени пенсионери.

# 508
Точно затова съм за сивата икономика. Хич не им е безсмислен живота, идат на работа да си починат и после отпочинали си вършат къщната работа и си вземат заплат+ бонуси+ представителни и др.

# 509
Хич не са озлобели пенсионерите от администрацията с големите пенсии. Озлобени са тези, които цял живот с мъка внасят огромните вноски и накрая едвам спретват минималната пенсия.

Общи условия

Активация на акаунт