С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 29 102
  • 586
  •   2
Отговори
# 90
Много зависи от ситуацията, от човека и как ще кажем нещото.
Ако знаем, че няма да е добре прието, трябва да е наистина важно и да използваме най-подходящите думи, които да не звучат като критика, а като съвет. Еди какво си е добре, но може би, ако стане еди що си ще е по-добре и от този сорт. И това с ясното съзнание, че въпреки най-добрите ни намерения може да засегне човека.
Ако не е важно, по-добре да си замълчим.

# 91
  • София
Тотално невъзпитан коментар си направила и действително с право се е освободила от теб жената. И аз не бих търпяла покрай себе си такива "искрени и откровени до болка" хора, което за мен е евфемизъм на невъзпитани.
Гледах едно клипче, в което една детска учителка учеше малките кога е добре да коментираш и кога не - ако коментара ти е за нещо, което човекът може да промени до 10 секунди, казваш; иначе мълчиш. Ще кажеш за спанак в зъбите, развързана обувка, някакво петънце, което може да се избърше. НЕ се обаждаш за неща като прическа и цвят на косата, килограми, дрехи, обувки.
Няма нито едно хубаво нещо, което да произлезе от такава "искреност".

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 20:33 от Бърди

# 92
Много хубаво правило, Бърди. Лесно за обяснение и на деца.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 20:16 от Linda*kiss

# 93
  • Glasgow
Моята майка е от този тип коментиращи тегло и дрехи, тя цял живот е била фит и доста активна, ок, но очаква и другите да са на "нивото" ѝ. И преди да напълнея много е имала изказвания не на място " някога имаше плочки, а сега..."(никога не съм имала). Не ме беше виждала две години по време на пандемията, като в началото на локдауна от стрес смъкнах много килограми, а после ги върнах че и отгоре. Точно тогава трябваше да се видим, знаех как ще реагира, предупредих приятелите ми и нея също, че не желая това да се коментира, сега живея на място, където е супер невъзпитано да се коментира нечия фигура, просто да се правят че не забелязват, за да си изкараме хубава седмица. Приятелите ми бяха супер, но майка ми, омг. Видях ужаса в очите ѝ, нищо не каза. Но после имаше включвания от рода "а можеш ли да качваш стълби сега?"🤦🏻‍♀️ или като облякох някакви домашни дрехи тип клин и тениска "всъщност като не си с торбести дрехи не изглеждаш чак толкова пълна".
Нямам спомен да съм казвала на някого как трябва да се облича според моите представи, дори на много близки приятелки. Дори мразя шопинг по женски дето трябва да стоиш до пробна и да даваш оценка на пробваните дрехи.

# 94
Хората сме различни, но аз мисля, че близък човек прави разлика между злобна критика и желание да се посъветва приятел.
Аз напълно разбрах Dia MiaВ казуса с приятелката. В случая тя е искала да даде добронамерен съвет, за да не бъде приятелката обект на присмех и подигравки от околните.
И съвсем откровено, особено това "камилски копито" е изключително грозно, да не кажа по-точната дума.И за мен е странно, че се допуска. И аз имам любими панталони, ами като са отеснели и впити където не трябва, няма да ги нося.

Едно е да си абсолютен критикар и зорлем да търсиш дефекти в хората. Друго е добронамерен съвет.
Не става въпрос някой да се изживява като моден гуру и да коментира нюанси на цвета или дали буфаните отшумява този сезон, или пък "какао" ли беше цвета на годината. А случай, при който доброволно някой става за посмешище.

Аз се радвам, че една от най-добрите ми приятелки е изключително откровена спрямо облекло, просто окото и е набито. Благодарение на нея за най-изключителни събития успявам да подбера визия, не че сляпо се доверявам, но се съветвам. Тук, във форума се обсъжда облекло с непознати, кскво остава за близък човек.

Но има значение как ще се каже.
И колкото човек да е самоуверен, не е лошо да има искрен коректив.

# 95
Хората сме различни, но аз мисля, че близък човек прави разлика между злобна критика и желание да се посъветва приятел.
Аз напълно разбрах Dia MiaВ казуса с приятелката. В случая тя е искала да даде добронамерен съвет, за да не бъде приятелката обект на присмех и подигравки от околните.
И съвсем откровено, особено това "камилски копито" е изключително грозно, да не кажа по-точната дума.И за мен е странно, че се допуска. И аз имам любими панталони, ами като са отеснели и впити където не трябва, няма да ги нося.

Едно е да си абсолютен критикар и зорлем да търсиш дефекти в хората. Друго е добронамерен съвет.
Не става въпрос някой да се изживява като моден гуру и да коментира нюанси на цвета или дали буфаните отшумява този сезон, или пък "какао" ли беше цвета на годината. А случай, при който доброволно някой става за посмешище.

Аз се радвам, че една от най-добрите ми приятелки е изключително откровена спрямо облекло, просто окото и е набито. Благодарение на нея за най-изключителни събития успявам да подбера визия, не че сляпо се доверявам, но се съветвам. Тук, във форума се обсъжда облекло с непознати, кскво остава за близък човек.

Но има значение как ще се каже.
И колкото човек да е самоуверен, не е лошо да има искрен коректив.
Точно това е от значение как ще го кажеш, за да не прозвучи грубо и натрапчиво. Но някои хора просто нямат подхода.

# 96
  • Glasgow
Но във форума се обсъжда в теми с такава конкретика - потребител пуска снимка и иска съвет. Или злобеем в компроматни теми кой какъв задник е отпрал, но се надявам, че Нели Фуртадо не чете бг-мама. А така непоискано да се изказваш...аз също бих се засегнала, пък нека е било добронамерено.

# 97
  • София
Самото описание, което потребителката даде, показва колко е недоброжелателна.

# 98
И аз не мисля, че е било, за да предпази приятелката си. А себе си, по нейните си възприятия, че хората ги коментират в комплект.

# 99
Дразнят ме хората, на които им се разминава всяка тъпотия, която правят, щото "бил пиян и не разбирал какво върши"
Много интересно как според закона ако си пиян и направиш ПТП го водят утежняващо вината, а не обратното. А хорицата си въобразяват, че като кажат "бях много пиян" и получават извинение за всичко.

# 100
Дразнят ме плажуващите с цели шатри, къмпинг обурудване, хладилни чанти и пр. Това не е на някой див плаж, а в курортна зона. То пък ако не опънеш бивака все едно не си бил там.....при наличие на заведения, чадъри, шезлонги и куп екстри.

# 101
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Дразнят ме плажуващите с цели шатри, къмпинг обурудване, хладилни чанти и пр. Това не е на някой див плаж, а в курортна зона. То пък ако не опънеш бивака все едно не си бил там.....при наличие на заведения, чадъри, шезлонги и куп екстри.
Надграждам:
На целия тоз катун, една огромна преносима колонка, която бичи яко мазна чалга, така че да не се чува дори леката и ненатрапчива музичка от кафенето на плажа...
И мислите да не си чуваш дори.... Weary

# 102
Затова е свободна зона.

# 103
Ми стойте си вкъщи, що сте тръгнали по плажовете 😃😃😃

# 104
Ми стойте си вкъщи, що сте тръгнали по плажовете 😃😃😃
Ей такива изказвания ме дразнят!
Ми стойте си по горите щом не разбирате, че живеейки в общество би трябвало да спазвате елементарно възпитание и обществени норми

Общи условия

Активация на акаунт