С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 30 153
  • 604
  •   1
Отговори
# 105
Ми стойте си вкъщи, що сте тръгнали по плажовете 😃😃😃
Ей такива изказвания ме дразнят!
Ми стойте си по горите щом не разбирате, че живеейки в общество би трябвало да спазвате елементарно възпитание и обществени норми
Радвам се, че Ви подразних 😆😆 аз като писах, че ми е шумно се нахвърлихте върху мен да си затварям прозорци и врати, сега гледам да съм в помощ и да давам " умни" съвети. Не е хубаво, нали🤣

# 106
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Ако и мен ме дъвчете - да си кажа Joy

За догодина съм планирала контра-атака. Вземам си колонките и плейстиста с метъл и ще правим батъл на плажа. Те като ще дънят чалги аз ще дъня метъл. Сигурно ще е адски приятно за всички на около...
И само да спомена - чадърите от хотела ни бяха на 3 реда, въпросният катун се простираше отпред - пред тази зона... То направо да не ходя на плаж, нали и аз да не им развалям рахата на хората... Joy

# 107
Ако плажа е към хотела, защо не им казахте да ги разкарат?

# 108
  • Down south
Ако плажа е към хотела, защо не им казахте да ги разкарат?
Само това остава, да влиза в пререкание. За целта си има служители на хотела, които би трябвало да се погрижат. Освен, ако точно тази част от плажа не е свободна част и всеки може да я ползва.

Въпросната ситуация с шатрата и описаното, също би ме подразнила.

# 109
В какво пререкание ще влиза, това ще го направят служителите на хотела.

# 110
  • Варна
Селяндури има навсякъде, даже и на плажа.

# 111
Нямам против палатките, но на места за тази цел. На градски плаж, курортна зона и т.н не е ок. Да, свободна зона е, ама забучи си чадърчето, сложи хавлиите и се радвай на морето.
Като искаш манджа и пиячка, заведенията предлагат.

# 112
  • Glasgow
Скоро една такава плажна драма четох в група за черноморието, реално клиентката в нарушение написала поста и се оплаква от спасителя, който се опитал да я премести (тя го написа"изгони" естествено), но нещо не беше мнозинството на нейното мнение и изключи коментарите😅 помъкнали се с детски колички и някакви хилави чадъри на платената зона, между платените чадъри и платилите естествено се оплакват, аз ако платя шезлонг и чадър искам пространство, не бебета и други чадъри на и без това малкото пространство, да не говорим и че тези чадъри при малко вятър са опасни, виждала съм как летят и удрят хора наоколо. И аз не го разбирам това. И на свободни зони ходя, и на платени. Ама няма да се намърдам на платената и да опна хавлията безплатно там. Някои хора сякаш никога не са били на публично място...

# 113
  • Варна
Най-обичам да се чудя как да стигна до морето от такива нетактични ,които си мислят, че като платят 20 лв за шезлог и чадър, могат да си легнат разчекнати на пътеките между чадърите.

# 114
Идеалното спокойствие е скъпо удоволствие. Ходете по дестинации , където бедняците -катунари , не могат да си позволят. Така няма да ви развалят екстериора с визуален шум . Утре някоя ще я подразни , че детето ми си носи кофичка и лопатка вместо да ползва местният атракцион.

# 115
Тия истории с платените зони доста противоречат на закона, обаче!
"Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2013 г.) Гражданите имат право на свободен и безплатен достъп до морските плажове.

(3) Морските плажове са изключителна държавна собственост.

(4) Публична държавна собственост, която не може да бъде обявена за частна, са:

1. морските плажове;"
https://www.cadastre.bg/zakoni/zakon-za-ustroistvoto-na-chernomo … skoto-kraibrezhie

# 116
  • Glasgow
Е добре, едните балами платили за удобство, да се примъкнат после неплатили, ама нали с малки деца се надяват да мине номера. Има свободни зони.

DiaMia и малко по надолу пише- министърът може да отдава под наем зони 🤷🏻‍♀️някой юрист да каже

# 117
Безплатен ти е достъпа и всеки концесионер е длъжен да осигури процент свободна зона.
Там обаче, където са чадъри, шезлонги и т.н си плащаш.

# 118
80% платена зона и 20% безплатна - равенство! Безплатната зона забита при скалите и там, където се изхвърлят водораслите. Хотелът да си е направил басейн с шезлонги, не да окупира цялата плажна ивица, защото са хотел до хотел. На "Градина" пред една барака, наречена БАР, всичко е платена зона... Огромна плажна ивица, окупирана от частници, добре платили на когото трябва. А и за да паркираш под слънцето, на черна земя без никаква поддръжка, плащаш 10-15 лв!
Хайде, моля ви се, всички знаем колко е редно всичко това.

# 119
  • Down south
80% платена зона и 20% безплатна - равенство! Безплатната зона забита при скалите и там, където се изхвърлят водораслите. Хотелът да си е направил басейн с шезлонги, не да окупира цялата плажна ивица, защото са хотел до хотел. На "Градина" пред една барака, наречена БАР, всичко е платена зона... Огромна плажна ивица, окупирана от частници, добре платили на когото трябва. А и за да паркираш под слънцето, на черна земя без никаква поддръжка, плащаш 10-15 лв!
Хайде, моля ви се, всички знаем колко е редно всичко това.
Това с паркирането под слънцето не го разбрах? Заграбено пространство, обявено за паркинг?
И това и  останалото, което си изброила не ме дразни, а ме вбесява. За сетен път стигам до извода, че законите са врати в полето.

Общи условия

Активация на акаунт