С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 30 678
  • 604
  •   1
Отговори
# 120
Паркирането отдавна е лукс и се заплаща. Поне в големите градове и курортните зони.
Във Варна въвеждането на Синя зона изчисти тротоарите от коли и стана някак подредено.

# 121
  • Down south
Ако плажа е към хотела, защо не им казахте да ги разкарат?
Извинения.
Явно съм останала с впечатлението, че написаното е  
Скрит текст:
защо не им казахте да се разкарат?
а то не е.
От там и поста ми.

# 122
Ако платя 50 лв за чадър и шезлонг няма да искам да ми дънят чалга и да крещят бягащи деца край мен.
Плажовете ги дават на концесия за да ги чисти и подържа наемателят, защото държавата е заета с по- голямото крадене

# 123
Това с паркирането под слънцето не го разбрах? Заграбено пространство, обявено за паркинг?
Точно това!

# 124
Дразни ме овчедушието на много голяма част от популацията. Много хора гледат как тийнеджъри се гаврят с възрастни хора в градинки и в градския транспорт, а не правят абсолютно нищо. Когато направиш забележка на тия малките, те веднага скачат на бой, а голяма част от околните просто гледат и си мълчат или казват - оставете ги, ще се налудуват и ще спрат. Ама как ще лудуват бе...това да не им е някаква арена, че да си изливат агресията и да тероризират? Ми те закачат и жени, млади момичета. Бил съм свидетел как на крайни спирки на автобуси хвърлят всевъзможни предмети по машината докато тя обръща и тръгва за нов курс и дори шофьорът не реагира. После локали били, странични, какви ли не глупости. Никакво възпитание в семейството, даже има насърчаване на такова поведение, бабаит трябва да е. Примери за такова нещо в социални мрежи, новини, навсякъде. За училище е ясно. На учителите не им пука, те си предават материала, кой разбрал, разбрал, взимат си парите, айде чао. За жалост овчедушието на обществото ни е за всичко, не само за това. Хората не искат да си рискуват комфорта и спокойствието за нищо и никой. Това тежи най-много, толкова жалко...

# 125
  • Бургас
Надявам се,че тези,които извършиха недопустими грешки в тези жестоки инциденти да си получат наказанието!
Следя развитието на двата случая!
За съжаление, усещам как развоя и резултата ще е ясен!
Дано не е !!!

# 126
Цитат
За училище е ясно. На учителите не им пука, те си предават материала, кой разбрал, разбрал, взимат си парите, айде чао.

Лично аз тук не съм напълно съгласна. Лично познавам доста учители, които започнаха работата си с голямо вдъхновение и желание, но заради невъзпитаните деца и - най-вече - техните родители, любовта им към професията угасна. Няма как на който и да е учител да му се работи, когато никой не проявява уважение към тях. Децата се държат ужасно, а родителите ги защитават, казвайки "моето дете не е такова, не може да е направило така". Разбира се, това не важи за всички, но дори и малък процент такива родители и деца могат да убият всякакво желание да работиш. А после се чудим защо "учителите са заплатаджии".

# 127
Какво обществото, какви учители? Всичко започва от семейството,каквито родителите такива и децата.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 12:03 от lady laura

# 128
Моята майка е от този тип коментиращи тегло и дрехи, тя цял живот е била фит и доста активна, ок, но очаква и другите да са на "нивото" ѝ. И преди да напълнея много е имала изказвания не на място " някога имаше плочки, а сега..."(никога не съм имала). Не ме беше виждала две години по време на пандемията, като в началото на локдауна от стрес смъкнах много килограми, а после ги върнах че и отгоре. Точно тогава трябваше да се видим, знаех как ще реагира, предупредих приятелите ми и нея също, че не желая това да се коментира, сега живея на място, където е супер невъзпитано да се коментира нечия фигура, просто да се правят че не забелязват, за да си изкараме хубава седмица. Приятелите ми бяха супер, но майка ми, омг. Видях ужаса в очите ѝ, нищо не каза. Но после имаше включвания от рода "а можеш ли да качваш стълби сега?"🤦🏻‍♀️ или като облякох някакви домашни дрехи тип клин и тениска "всъщност като не си с торбести дрехи не изглеждаш чак толкова пълна".
Нямам спомен да съм казвала на някого как трябва да се облича според моите представи, дори на много близки приятелки. Дори мразя шопинг по женски дето трябва да стоиш до пробна и да даваш оценка на пробваните дрехи.

Съчувствам ти
Много е гадно да се чувстваш потиснат и то от майка
Преди години една моя леля също се опитваше да се държи така с мен. Не съм била нито грозна, нито дебела, но не следвах последния писък на модата (това за нея е недопустимо). Бях още ученичка, а тя бъкана с комплекси

# 129
Скрит текст:
Когато човек е откровен и сподели нещо в обществен форум, или ФБ, веднага се намират психолози, анализатори, които му посочват травми от детството, които са го направили такъв. Той е нестабилен, не знае какво мисли и какво говори, и затова възприема така нещата... Ясно. Разбира се, че е така, както вие мислите, аз не знам защо съм ѝ го казала това, сигурно е защото се срамувам от нея (🤯!!!) вие сте прави. 😁😆
Това е грубост. Много хора бъркат откровеност с грубост и невъзпитание. Правилно те е отсвирила жената.
Такива заключения може да правиш, ако си била свидетел на отношенията ни. Ти не знаеш какво тя си е позволявала да казва на мен. Свободните съчинения в случая са много не на място, макар че тук са практика.
Аз пък бих била благодарна ако приятелка ми направи подобна забележка, ясно, честно и открито. Вместо да се излагам и да ми се смеят хората зад гърба.
Друго си е чуждо око от друга гледна точка да си каже честното мнение и да даде съвет.

# 130
  • Glasgow
На мен преди не ми е правило толкова впечатление, че е така обсебена от хорска физика и никак към техен интелект, последните години много ми се набива, защото тя дори малки деца коментира, надявам се не пред майките им😑 Племенницата ми тийнейджър сега внася баланс, не прощава на майка ми и сестра ми коментари😅на сестра ми беше казала "обличаш се също като баба Х." (майка ни🙈)

# 131
Това го написах и в друга тема, но искам и тук да го напиша.
Случка от преди малко, която ме издразни страшно много. Някакъв младеж, видимо на 20, 20 + години, върви с кучето си по тротоара. На метри пред мен (10-15 м.) вървеше жена/момиче, загледа я, и като я подмина продължи да я гледа още няколко секунди, течаха му лигите... Като се разминах с него отправи грозни възклицания към мен, като: "Лелеейй, офф, ссст..... Предполагам че и към нея е имало подобни. Явно на всяко момиче или сравнително млада и добре изглеждаща жена, реагира по този начин. Ако не беше с куче, и то питбул, навярно щях да му се озъбя и да му кажа нещо. Единствено това ме спря. Като нищо ще пусне повода и ще насъска кучето срещу мен. Такъв простак не очаквам да си е възпитал кучето добре. Изкарва ме от релси такова ниско ниво, ниска култура и липса на всякакво възпитание. И въобще такова грозно поведение към жена. Ами ако това е в някой по-късен час, като нищо ще скочи на някоя жена, ако е сама. Направо побеснях отвътре!

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 21:04 от Borqna Sto 771419

# 132
Затова е свободна зона.
Свободата и свободията са две различни неща.
Колонка с музика е свободия, направо дивотия. Такива хора, които си правят фитнеси, дискотеки, барбекюта и всякакви преустройства на споделени пространства са изключително зле възпитани. И разбира се, авантаджии - ако може с минимални вложения, максимален ефект, а пък че е за сметка на другите, изобщо нямат и културата да им мине през акъла.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 16:40 от Linda*kiss

# 133
Аз пък бих била благодарна ако приятелка ми направи подобна забележка, ясно, честно и открито. Вместо да се излагам и да ми се смеят хората зад гърба.
Друго си е чуждо око от друга гледна точка да си каже честното мнение и да даде съвет.
Ако хората искат да ти се смеят зад гърба, ще го направят, дори и да си като излязла от модно списание.

# 134
  • София
Затова е свободна зона.
Свободата и свободията са две различни неща.
Колонка с музика е свободия, направо дивотия. Такива хора, които си правят фитнеси, дискотеки, барбекюта и всякакви преустройства на споделени пространства са изключително зле възпитани. И разбира се, авантаджии - ако може с минимални вложения, максимален ефект, а пък че е за сметка на другите, изобщо нямат и културата да им мине през акъла.

С това съм напълно съгласна, но не разбрах какъв е проблемът с шатрата? Реално при по-голяма компания - дали ще са с 4-5 чадъра или с една шатра - все ще заемат еднакво пространство. Даже с шатрата ще е една идея по-малко заето от колкото с няколко чадъра, които като наклонят, за да съвпадне сянката, реално ще пречат повече за поставяне на друг чадър в близост. Говоря за свободна зона разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт