С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 28 926
  • 586
  •   2
Отговори
# 75
Аз съм откровен човек, когато нещо не ми харесва - не ми харесва и нито човекът, който го носи, ще промени това, ако ще да ми е най-близкият, нито друго обстоятелство. Когато нещо е хубаво, то просто е хубаво който и да го носи. Везните са ценители на красивото, те умеят да го забележат и го оценяват.
Обичах приятелката си, тя ми беше като сестра. Мъчно ми беше, че за глупост се разсърди, но явно аз не съм струвала толкова за нея. Не го прави за пръв път и не го направи само с мен. Не съм искала да се хареса на хората, а да изглежда добре самата тя. Както и да е. Минало... Всеки е свободен да става за смях както и когато намери за добре. Аз бях до там с коментари по чужи избори.

# 76
Аз съм откровен човек, когато нещо не ми харесва - не ми харесва и нито човекът, който го носи, ще промени това, ако ще да ми е най-близкият, нито друго обстоятелство. Когато нещо е хубаво, то просто е хубаво който и да го носи. Везните са ценители на красивото, те умеят да го забележат и го оценяват.
Обичах приятелката си, тя ми беше като сестра. Мъчно ми беше, че за глупост се разсърди, но явно аз не съм струвала толкова за нея. Не го прави за пръв път и не го направи само с мен. Не съм искала да се хареса на хората, а да изглежда добре самата тя. Както и да е. Минало... Всеки е свободен да става за смях както и когато намери за добре. Аз бях до там с коментари по чужи избори.
Важно е преди всичко самия човек как се чувства в кожата си. В друга тема писах, че на мен въобще не ми е притрябвало нечие мнение как изглеждам. Тя питала ли те е как й стои еди кое си, или ти сама даваш непоискано мнение? Сега си мисля, да не би пък теб да те е било срам, че е била облечена така като се движиш с нея и за това да си й го казала!?

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 14:37 от Borqna Sto 771419

# 77
Когато човек е откровен и сподели нещо в обществен форум, или ФБ, веднага се намират психолози, анализатори, които му посочват травми от детството, които са го направили такъв. Той е нестабилен, не знае какво мисли и какво говори, и затова възприема така нещата... Ясно. Разбира се, че е така, както вие мислите, аз не знам защо съм ѝ го казала това, сигурно е защото се срамувам от нея (🤯!!!) вие сте прави. 😁😆

# 78
От как станаха модерни психолозите, 80% от хората са с психични проблеми.
Преди като ги нямаше, всичко си беше наред.

# 79
От как станаха модерни психолозите, 80% от хората са с психични проблеми.
Преди като ги нямаше, всичко си беше наред.

Не мисля, че проблемите са се появили сега – и едно време ги е имало, но просто не се е обръщало никакво внимание на психичното здраве. Хората са си мислели, че е „нормално“ да търпят. Психолозите не създават проблеми, те само помагат да се назоват и да се работи върху тях. И сега положението далеч не е задоволително, но поне ставаме по-бдителни и започваме да обръщаме внимание и на тази страна на здравето.

# 80
  • София
Когато човек е откровен и сподели нещо в обществен форум, или ФБ, веднага се намират психолози, анализатори, които му посочват травми от детството, които са го направили такъв. Той е нестабилен, не знае какво мисли и какво говори, и затова възприема така нещата... Ясно. Разбира се, че е така, както вие мислите, аз не знам защо съм ѝ го казала това, сигурно е защото се срамувам от нея (🤯!!!) вие сте прави. 😁😆

Това е грубост. Много хора бъркат откровеност с грубост и невъзпитание. Правилно те е отсвирила жената.

# 81
Защо всеки комплимент да е лицемерие?
Например идва колежката ти с нова рокля, цялата сияе. Роклята (според теб) е много грозна, но жената си я харесва. Лицемерие ще е, ако излъжеш, че роклята е много хубава, когато си мислиш, че не е. Но ако искаш да зарадваш жената, можеш да направиш комплимент за някой нюанс и при това да бъдеш напълно искрен. Например, че този цвят или този модел много ѝ отива (факт!), че материята е много приятна (факт!), че съчетанието с чанта и обувки е много добро или нещо друго, което няма да е лъжа.
С две думи – всичко е в очите на гледащия. Ако иска да намери недостатъци, ще намери дори в най-перфектната визия. Ако иска да намери нещо положително – пак ще намери какво да похвали, без да лъже или да лицемери.
И аз съм на този принцип. И най -грозната дреха носена със самочувствие изглежда добре. Лицемерие обаче ще бъде , ако после се присмея или коментирам негативно . Като не се имам за моден гуру , и това , че нещо не ми е уау , не значи че не е хубаво . Но пък и не съм виждала позната , с нещо възмутително грозно и очевидно представящо я в ужасна светлина. Тогава , може би ще се намеся.

# 82
Скрит текст:
Това е грубост. Много хора бъркат откровеност с грубост и невъзпитание. Правилно те е отсвирила жената.
Такива заключения може да правиш, ако си била свидетел на отношенията ни. Ти не знаеш какво тя си е позволявала да казва на мен. Свободните съчинения в случая са много не на място, макар че тук са практика.

# 83
  • София
Това не променя фактът, че ти си била груба.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 15:32 от Reunion

# 84
И аз съм пухкавелка. Мисля, че се съобразявам какво нося и избягвам да се пристисквам на етажи. Най-малкото не се чувствам комфортно отвсякъде да ме стяга нещо. Моят най-безпощаден критик е била майка ми. Като бях слаба ми казваше, че ми се виждат кокалите, след това пък че ми се виждат сланинките. Гримът ми бил силен и какво ли още не. Ами, не е приятно да излизаш насълзен, с идеята, че тя иска да изглеждам добре. Имам приятелка, която е с моите габарити и доста по-ниска от мен. Открай време е известна с много лош вкус за дрехи. Тя обича да се пристяга в тесни дрехи. Никога нищо не съм й казвала, защото е абсолютно излишно. Няма да си смени стила, няма даже и да се обиди. Тя си се харесва така и толкова. Не знам къде е истината, май всеки да си ходи както си иска.

# 85
Аз смятам, че точно приятелите трябва да си казват такива неща, а не да оставят другия да е на подбив, вече ако някой се разсърди, явно няма реална преценка за себе си. Това е като с неграмотните, да не им казваме, че ще се обидят и сега кво, грамотните малцинство ....

# 86
  • София
Всички имаме огледала в къщи. Не е нужно някой да ни казва как изглеждаме. Невъзпитано е. Англичаните казват, ако не можеш да кажеш нещо хубаво, замълчи.

# 87
И като им кажеш, по-грамотни ли ще станат?

# 88
И като им кажеш, по-грамотни ли ще станат?
Ако имат желание-да, ако са дебили-не.

# 89
Бих казала, ако смятам, че някой може поне да се замисли. Като няма полза, защо само да си развалям отношенията. А пък, поне около мен рядко някой се облича така, че да е чак за присмех.

Общи условия

Активация на акаунт