С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 31 659
  • 638
  •   2
Отговори
# 135
На мен една позната ми каза, че съм се обличала като баба, защото бях с изчистено дънки, и блуза. А тя е с 15 години по- голяма и не е с тяло на девойка обаче е по модата на 15 годишните. С накъсани дънки, с камъни блестящи по блузата ,по дънките, по чантата , и всичко е опънато и описващо по нея . Не ми стана приятно, защото да дрехите и са модни,но не са за нея, и за мен тя не може да бъде модел за модно обличане .

# 136
То пък да се накичиш с камъни и пайети голям шик

# 137
Затова е свободна зона.
Свободата и свободията са две различни неща.
Колонка с музика е свободия, направо дивотия. Такива хора, които си правят фитнеси, дискотеки, барбекюта и всякакви преустройства на споделени пространства са изключително зле възпитани. И разбира се, авантаджии - ако може с минимални вложения, максимален ефект, а пък че е за сметка на другите, изобщо нямат и културата да им мине през акъла.

С това съм напълно съгласна, но не разбрах какъв е проблемът с шатрата? Реално при по-голяма компания - дали ще са с 4-5 чадъра или с една шатра - все ще заемат еднакво пространство. Даже с шатрата ще е една идея по-малко заето от колкото с няколко чадъра, които като наклонят, за да съвпадне сянката, реално ще пречат повече за поставяне на друг чадър в близост. Говоря за свободна зона разбира се.
В свободна зона няма проблем с шатрата, стига да няма прилежащ бивак, който да не отговаря на броя хора - примерно за 3ма дущи, още 4 метра заграждения Grinning
Аз коментирах колонката с музика и други неща, които създават дискомфрот - миризми, шум и прочие - отвъд границите на конкретната компания.

# 138
Безкрайно ме дразни огромната маса от хора, която си мисли, че е в реда на нещата да спре с трошката си на тиха улица с пуснат двигател и да стои така 5-10-15 минути.

# 139
Масово го правят първо от тъпота и второ, заради личния си комфорт - климатика.

# 140
  • USA
Имах приятелка, бяхме много близки. Вече не, тя се разсърди. Тя е пухàнка. Като се облече, се пристисква на три кàта и става като човечето на Michelin, първи ред ц*ци, втори ред - първо шкембе, трети ред - второ шкембе. И на тоя вид слага къса тясна тениска, дето очертава всичко това по умопомрачителен начин и завършва с "камилско копито" на панталона. Ами не исках хората да се подсмихват и да я коментират като се разминават с нас, а и защото не изглежда добре и ѝ казах "носи малко по-широки и по-дълги блузи да не ти очертават така тялото, защото не е добре. Тя ми се озъби с леден тон: аз така си се харесвам! Не съм го направила, за да я обидя, а за да изглежда по-приятно, но... От тогава като ме питат и не харесвам нещо, отговарям нещо, колкото там да кажа, но не мога да възхвалявам лицемерно. Ако не ми харесва - ще си мълча. Ако наистина ми харесва нещо - с радост ще кажа, че ми харесва.
Затова се дразня на лицемерите, на които всичко и всички им "харесват" и много държат да ръсят комплименти наред за щяло и нещяло, в това число за очевидно не хубави неща.

Всъщност отворих темата да пиша точно по подобен повод, но обратното. Съжалявам, но за мен това поведение е мега простащина. Ако Ви е срам/неприятно да излизате с нея, защото хората й се подхилкват и нейната естетика е толкова голям проблем във Вашите очи - спокойно може да прекратите отношенията с нея. Не мисля, че лични стилистични насоки могат да носят особена тежест, защото ако се замислите със сигурност и хората на улицата не винаги са съгласни с Вашият личен стайлинг, за едни може да сте облечени като бабЕ, за други като ку*вЕ и тн. - със сигурност няма да Ви е приятно или в помощ някой да дойде да Ви го каже в очите. Пази боже от подобни "приятелки." И не, не съм пухана.

Та, по темата - нещо, което ме подлудява вече с години е нон-стоп коментиране на телосложенията и външният вид на другите, особено когато се прави от злоба или звучи вулгарно. Лично аз такива хора нямам покрай мен от много време, но бях отишла на ресторант с приятелка на майка ми, когато докато едно момиче(на около 14г.) мина покрай нас и се започна "Виж я тази какъв голям г*з има, и аз много искам такъв. Те повечето хора мразят такива по-тлъсти гъзове, но аз винаги съм си мечтала за голям и щръкнал г*з." Frowning Аз бях в шок и ужас в случая, но подобни случки имам много, особено от преди години. Ами, гнусно ми е сори.

# 141
Изядохте я Дия Мия. Не е казала , че я е срам от приятелката и , а и става кофти , че и се присмиват . Не ви ли е хващало яд , като обиждат близък. Не можеш да промениш простаците , даваш съвет . На наше време , съвети не се дават , урок , който всеки научава

# 142
Тази приятелка се е отървала. Аз имах едно време добра приятелка, която често злобееше на тема жени, които се мислили за curvy, но под сутиена на гърба имат гънка, та всъщност били дебели. Сега като се замисля е доста конкретно описание и показва голям ЛИЧЕН проблем с тях, както коментиралата, но както и да е. Тя има нормално телосложние, право и е нормално слаба. Все ми казваше обаче, че аз не съм като тях, разбира се:) след някой такъв злобеещ период и дори стори си качваше на тази тема. Скоро след това отслабнах, прееобличах се пред нея и тя ме похвали как съм отслабнала и вече нямам гънка на гърба. Точно така, тази гънка, на която преди се подиграваше у другите, но ме убеждаваше как аз нямам. Отне ми дълго време да осъзная, че ме подиграва по такъв начин (и то доста често) .

Та по темата- дразнят ме със злоба и лицемерие най-често. Не разбирам какъв е смисълът- не харесваш някого, не комуникирай с него. Иска ти се да промениш нещо у него за добро- покажи примерно в тази ситуация в магазин някоя свободна риза с коланче, дълга рокля, кажи й колко по-хубаво е или предложи да ходите на тренировки заедно и да си помагате. Случвало ми се е, не съм имала проблем. Казвали са ми и че нещо ме очертава- тясно или разширява излишно с прекалена ширина и съм била ок с това. Уви, много хора оправдават грозното поведение с "искреност".

# 143
И аз не мисля, че Диа миа го е казала със злоба и подигравка. Много често не можем да се видим отстрани, представяме си че изглеждаме по определен начин, а всъщност сме доста далече от истината. Както писах, и аз съм пухкавелка и съм пробвала да се обличам по какъв ли не начин, за да намаля обемите. По едно време се носех в широки черни дрехи. Това, докато в един прекрасен слънчев ден се видях в една витрина и се оприличих на черна дупка. Носила съм блузи до коленете и какво пи още не. Докато разбрах, че колкото си обемен, все си личи. Започнах да нося това, което харесвам, но наистина избягвам впити дрехи. И не се сърдя, ако някой близък добронамерено ми каже, че някоя дреха не ми стои. По-нагоре дадох за пример майка ми, която беше в прекаленото и хич не ме жалеше словесно, но съм се вслушвала в много от забележките. Поначало напълняването се изживява тежко, обикновено причината за пълнеенето е психологическа и понякога дори невинна забележка може да те жегне. Аз лично, не бих приела толкова трагично съвет за смяна на стила, бих го обмислила. Когато пробвам стил дрехи, купувам от втората употреба, за да не се набутвам със скъпа дреха, която не съм сигурна, че ще ми пасне.

# 144
Подобно безогледно коментиране на външния вид, чак придружено и с директни въпроси като: "Ти що не си боядисаш косата?", "Що не си оправиш зъбите / ноктите?", "Що не отслабнеш?", "Къде си правИ микроблейдинг-а?", "Кога ще имате деца вече?", "Кога ще се жените вече?" и т.н. се срещат предимно в България. В чужбина хората не коментират външен вид и лични неща, не задават тъпи въпроси и не карат отсрещния да се чувства неудобно. Въпрос на национална култура. Обсъждала съм го с хора, отдавна живеещи зад граница, била съм и в чужбина - подобни теми наистина са табу.
Явно ние сме най-големите модни икони и житейски гурута.

# 145
Просто си има хора, които от всичко се обиждат. Аз например бих искала някой да ми каже. Дали ще се съглася с мнението му и дали ще променя външния си вид вече е мое решение, но ще благодаря за искреността отсреща. И аз имам приятелки, на които не бих се свенила да кажа, ако нещо не им е ок. Поднесено по подходящ начин, насаме и не със злоба - не виждам нищо лошо. Разбира се не "казващия" да се прави и той на обиден, щото съм попадала в обратната ситуация - приятелка преди години ме попита що така ми се е влошило акнето и съм се опъпчила (да, с тази дума), и да взема да си сложа малко фон дьо тен да прикрия положението, че не е красиво. Отговорих, че на възпалена и раздразнена кожа, върху която слагам медикаменти не е добре да мажа и грим отгоре, пък и не искам, не мисля, че проблема ми е срамен и трябва да го крия или нещо такова. Тя се обиди, че не съм й зачитала мнението и "ами ходи така като искаш, аз за добро ти казвам, да не те гледат хората, ти както прецениш" - с троснат и негативен тон. Та хора всякакви.
На колежки/познати/хора, с които не съм толкова близка разбира се не бих си позволила да се меся. Ако ме попитат дали някоя дреха ми харесва казвам, че не е мой стил и не мога да преценя и толкова.

# 146
Просто си има хора, които от всичко се обиждат. Аз например бих искала някой да ми каже. Дали ще се съглася с мнението му и дали ще променя външния си вид вече е мое решение, но ще благодаря за искреността отсреща. И аз имам приятелки, на които не бих се свенила да кажа, ако нещо не им е ок. Поднесено по подходящ начин, насаме и не със злоба - не виждам нищо лошо. Разбира се не "казващия" да се прави и той на обиден, щото съм попадала в обратната ситуация - приятелка преди години ме попита що така ми се е влошило акнето и съм се опъпчила (да, с тази дума), и да взема да си сложа малко фон дьо тен да прикрия положението, че не е красиво. Отговорих, че на възпалена и раздразнена кожа, върху която слагам медикаменти не е добре да мажа и грим отгоре, пък и не искам, не мисля, че проблема ми е срамен и трябва да го крия или нещо такова. Тя се обиди, че не съм й зачитала мнението и "ами ходи така като искаш, аз за добро ти казвам, да не те гледат хората, ти както прецениш" - с троснат и негативен тон. Та хора всякакви.
На колежки/познати/хора, с които не съм толкова близка разбира се не бих си позволила да се меся. Ако ме попитат дали някоя дреха ми харесва казвам, че не е мой стил и не мога да преценя и толкова.
Значи, пак ще кажа, колко е важно по какъв начин се казва. Ако е с по-груб или натякващ тон, не е особено приятно, получава се някакво натрапване. А и когато става въпрос за непоискано мнение не знам доколко е редно изобщо да се казва нещо. Дори и да става въпрос за близка приятелка.

# 147
  • Варна
В случая с акнето и с фдт да си, неравностите се виждат. Та няма как "хората да не я гледат така". И честно казано това изказване за мен е голяма простотия.

Същото с килограмите, както в плюс, така и на минус. Все не си с нормално тегло, ще рече човек, че другият ти носи килограмите или липсата на такива.

Ще се върна да изчета темата и после ще пиша.

# 148
Дразнят ме хората, които не са тактични и нямат усещане. Това повлияно от темата по- напред.

# 149
Дразнят ме хората, които не са тактични и нямат усещане. Това повлияно от темата по- напред.
Подкрепям. Такт и емпатия станаха дефицитни.

Общи условия

Активация на акаунт