С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 31 155
  • 617
  •   1
Отговори
# 315
Точно така, свободни са, ние не сме. 21 дена да ги ползвам и за лекар ли да ходя, да не сме роби. А и под не всеки имам предвид, че не всеки има останали дни.

# 316
  • София
Как пък реши, че са цял ден свободни? Те ако бяха, ти нямаше да си детегледачка цяло лято.

# 317
Детегледачка? Няма нужда от излишни емоционалности и нападки. Няколко души мислим еднакво за чакане по цял ден на други хора, ок е Вие да не се съгласявате и без да има емоционални изблици.

# 318
  • София
Ами запишете си час, намерете си ЛЛ, който не приема бебета или такъв, който има определени часове за детска консултация.

# 319
Несвързан въпрос - 21 дни? Не са ли 20 по кодекс или са ги увеличили?

# 320
Че аз никога не съм ходила на ЛЛ в обедната си почивка. Имаме 30-40мин почивка и кое по-напред - да се нахраниш или да висиш пред кабинети. Винаги ходя по лекари в отпуската си. Освен ако не е нещо спешно, когато уведомявам и отивам рано сутрин.

# 321
В последно време ме дразнят 2 неща. Едното е, че няколко пъти се случва на тротоара вървят 3 майки с колички , една до друга. Заемат цялото пространство трябва да слезеш на платното за да минат. Другото, което ме дразни е, тези които са от Пловдив сигурно са виждали младия мъж с кучето, който свири на Главната. Нямам нищо против уличните музиканти, но воят на кучето ми е непоносим.

# 322
Ами запишете си час, намерете си ЛЛ, който не приема бебета или такъв, който има определени часове за детска консултация.

При моята е с часове. От днес на 7 октомври ѝ е първият свободен час.

# 323
  • Mediterraneo
Докато не се разграничат ОПЛ от педиатри в Бг, няма да спре махленската разправа на майки, домакини и пенсионери срещу работещи пред лекарските кабинети. Системата е сбъркана, не сме ние.
Тук ОПЛ си е ОПЛ, педиатърът е ОПЛ на децата, толкова. Няма да видя бабички пред педиатъра, нито пред кабинета на личната ми има майки с деца.

# 324
  • София
И аз съм се отказала почти от личната.
Ако трябва да си ползвам само отпуската за всякакви прегледи, просто няма да имам отпуск.

А тия с количките на хоро първо ги моля мило да направят път, повечето се мърдат, малцина се извиняват. Да, трябва да се извинят, че заемат целия тротоар, ама както и да е. Винаги подхождам с "невинен до доказване на противното", че човек не се е усетил, че се е заблял, че му се налага, чв по принцип си е възпитан. Обаче не реагират ли отсреща адекватно, превключвам за половин секунда до жлъч.

# 325
Именно. ЛЛ ми е с часове, които записвам през супердок. Няма опашки. Има и мед.сестра, която се занимава с бумащината, т.е. ЛЛ ми отделя цялото време по същество.
Винаги може да се вземе и неплатен отпуск, ако платеният е свършил.

# 326
  • София
Колко пък да е винаги. Все пак се изисква работодателят да го одобри и е в правото си да не го.

# 327
Ама то и тук педиатрите са лични лекари на децата само, повечето не записват възрастни. Аз съм при един лл, децата ми са при друг.
Повечето лл записват часове и сестрата излиза да повика по име следващия пациент. Така няма дразги, а който е без час трябва да чака да го приемат, когато и ако има възможност.

# 328
  • Mediterraneo
Личната ми лекарка в Бг беше педиатър, но и ОПЛ, т.е. беше личен лекар на цялото семейство. Тук това го няма, мисля, че се изразих правилно още в предния пост. Ако беше иначе, пред никой ОПЛ нямаше да има майки с деца, които да пречат на работещите, и обратното.

# 329
Мен също много ме дразни, когато не ям определена храна, някой да ми я пробутва с думите "опитай, може да ти хареса". Ами не, не ми харесва. Знам, че и сега, ако опитам също няма да ми хареса. Както и да ме изкарват, че съм някаква по-различна или странна, заради това, че просто не обичам това нещо!

Общи условия

Активация на акаунт