С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 30 733
  • 604
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас
Днес се издразних, че една институция има Огромни изисквания към подчинените си, но от нейна страна има куп неясни и несъобразени изисквания с времето и с отсрещната страна!

# 301
  • España
Днес се издразних, че една институция има Огромни изисквания към подчинените си, но от нейна страна има куп неясни и несъобразени изисквания с времето и с отсрещната страна!
О, даааа….и аз много им се дразня ! И при възможност им го обяснявам ( на съответния служител ) бавно , монотонно и напоително .

Мен много ме дразни омаловажаването на мои страхове, фобии, усилия ! Например : имам фобия към пеперуди , буквално се парализирам , ако някоя кръжи около мен …..и , като се почне : “ама какво ще ти направи?!; няма да те ухапе ….” Или пък мишки : “ама то е едно малко мишле….хора не яде”…..
Или пък : на режим на хранене съм , с точно определено какво мога и какво не да ям или пия и като се почне : “ само го опитай….нищо няма да ти стане от една хапка/глътка….”

# 302
Ей, това последното е чиста липса на емпатия. Колко да е трудно да разбереш, че за друг човек нещо е важно, колкото и на теб да не ти пука за това нещо. Просто приемаш, че хората са различни. И твоето "правилно" не е нужно да е и за него. И обратното. Толкова е просто, че наистина се чудя.

# 303
Много ме дразни и мен да ми предлагат. Не обичам да смесвам вкусове, поръчвам си каквото искам и друго мерси. Винаги съм била такава и продължават.
Дразни ме като не ми се пие алкохол и всички реагират все едно ги обиждам или съм спала с баща им.
 Дразни ме работещи хора в обедна почивка да отидем на лекар или да свършим работа и да се дава ред на майки с деца, съжалявам, но нямам кога да чакам и не всички имаме отпуски, че да си взимаме да чакаме цял ден заради тях.
Дразнят ме паркиращи по средата между парко места или на 5 метра от съседните коли, така че хем има пространство, хем никой не може да паркира.
Дразни ме как всеки се изкарва, че има окр, боди дисморфия, депресия, тревожност, дефицит на внимание и т.н. Това са клинични случаи, няма нужда да казваш как “оле да и аз вчера се гледах с червено червило и мислех колко съм грозна” като ти кажат, че опитват нова терапия за справяне с компулсиите. Или че и ти си бил депресиран като снощи си нямал нет и не си могъл да си догледаш сериала.

# 304
Много ме дразни и мен да ми предлагат. Не обичам да смесвам вкусове, поръчвам си каквото искам и друго мерси. Винаги съм била такава и продължават.
Дразни ме като не ми се пие алкохол и всички реагират все едно ги обиждам или съм спала с баща им.
 Дразни ме работещи хора в обедна почивка да отидем на лекар или да свършим работа и да се дава ред на майки с деца, съжалявам, но нямам кога да чакам и не всички имаме отпуски, че да си взимаме да чакаме цял ден заради тях.
Дразнят ме паркиращи по средата между парко места или на 5 метра от съседните коли, така че хем има пространство, хем никой не може да паркира.
Дразни ме как всеки се изкарва, че има окр, боди дисморфия, депресия, тревожност, дефицит на внимание и т.н. Това са клинични случаи, няма нужда да казваш как “оле да и аз вчера се гледах с червено червило и мислех колко съм грозна” като ти кажат, че опитват нова терапия за справяне с компулсиите. Или че и ти си бил депресиран като снощи си нямал нет и не си могъл да си догледаш сериала.
Това с алкохола и мен много ме дразни. Последно почти не се скарах на масата с едни познати. А напоследък имам някои здравословни проблеми и избягвам да пия.

# 305
Супер изнервящо е колко е нормализиран. Да, аз обичам да си пийна, приятен ми е вкусът, да се отпусна, но нямам желание всяка седмица или месец. Бях на почивка и повечето дни пих по коктейл Маргарита, така че сега нямам желание и снощи “ама защо не пиеш” , “много си си добре, нямаш нужда от диета” , “то всичко е вредно днешно време” и т.н. Аз нищо не съм казала, просто поръчвам вода и не искам да ми сипват. Ми не ми се пие, затова. Завъртях си очите и сигурно ще съм нежелана компания вече Grinning

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 00:39 от eirelle

# 306
Аз пия само Бейлис и много рядко бира (конкретни марки). И аз се дразня, когато откажа и се почват подканяния.
Пия наистина рядко.
Дразня се, когато си поръчам кафе след вечеря и се почва “Ама какво кафе вечер?!” Ами такова - обичам кафе след вечеря.

# 307
Много добро! Бих добавила и мои приятелки, които се "шегуват" че им трябват антидепресанти, заради тъпи любовни драми, докато аз се налага да ги пия, заради болково състояние, което никой не може да диагностицира... И на тези, които не правят разлика между реална депресия и лигавщина... Мразя лигли...

# 308
  • София
Аз като изляза, си пийвам в рамките на нормалното, но после удрям едно кафе да се свестя и получавам същите коментари - ама как кафе в 2 през нощта. Еми ей така, "изтрезнявам", отивам и си лягам. И на другия ден съм кукуряк.

Много мразя в магазини, които имат поне 20мин до затваряне, като вляза, да започнат да си подвикват продавачките "айде, па да си одим, да разчитаме" и от сорта. Или монологично "аз си тръгвам и не ми дреме". Страшна простотия.

# 309
  • Пловдив
Предвид много щети по автомобилите на паркинг има хора, които точно поради тази причина паркират така. Чувала съм го като обяснение. Познат паркира точно така, защото си намира автомобила надран от отворена врата на близко разположен друг автомобил, от пазарска количка....Аз винаги се старая да паркирам както трябва, но съм намирала паркиран автомобил в такова близост, че да не мога да си отворя вратата....

# 310
  • Пловдив
ВСИЧКИ имаме отпуска. 21 дни по закон в България.

# 311
Аз съм се отказала от личната лекарка и здравната каса, не мога да се боря с баби и бебета и да вися по цял ден. Допълнително здравно и това е.

# 312
Когато шофирам, не близвам алкохол. И като започне някой да ме убеждава, че една бира или една чаша вино не е проблем... Ами не. За мен е проблем. Хваща ме и не съм на 100% адекватна. Пък нека е позволено. И се започва с подигравките и подхвърлянията.

# 313
Когато шофирам, не близвам алкохол. И като започне някой да ме убеждава, че една бира или една чаша вино не е проблем... Ами не. За мен е проблем. Хваща ме и не съм на 100% адекватна. Пък нека е позволено. И се започва с подигравките и подхвърлянията.
И на мен понякога ми се замайва леко главата дори от една бира, така че те разбирам.

# 314
ВСИЧКИ имаме отпуска. 21 дни по закон в България.
И да си ползваме отпуската за нещо, което може и в обедна почивка? Майките са цял ден свободни.

Общи условия

Активация на акаунт