С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 30 617
  • 604
  •   1
Отговори
# 345
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Шофьорите в колите,които говорят по мобифона. Толкова ли не могат да говорят по слушалки блутут,хендс фрии и прочие?
Айде бе, 2025 година си видял някои да ползва мобифон?!?

# 346
  • София
Супер ме дразнят жени, които се отнасят пренебрежително към болките и проблемите на други жени.

# 347
Аз съм с ПМС мигрена. Ходила съм на лекар, изписват просто различни медикаменти за главоболието. Единствено през бременността нямах мигрена, ама не ме устройва като перманентно решение.

# 348
Аз мисля, че потребителката имаше друго предвид - ПМС, макар и тежко, не е сериозен здравословен проблем и се повтаря всеки месец, така че сценките са много лош вкус, защото симптомите и битовите потребности трябва вече да са отиграни. Това, което потребителката описа, звучи като поведение на тийнеджърки, за които това си е тема на разговор, нямат други притеснения и цикълът е сензационно събитие, с което се отличават сред връстниците си.

# 349
  • Glasgow
Явно всеки по различен начин го е разбрал в зависимост от коя страна е. Аз и нея я разбирам, ако е от тези, при които е леко. Имам такива познати/колежки дето понякога дори не разбират, не са подготвени, искат превръзка. Това при мен абсолютно никога не може да се случи, няма как да ме 'изненада', болката е силна и не можеш да я объркаш с друго. Но аз май и нямам такива познати дето да са центрирани около цикъла си и да занимават другите с него, пък в магазина кой колко стои и избира не ми дреме, стига да не ме бута с количката на опашката Simple Smile

# 350
Аз мисля, че потребителката имаше друго предвид - ПМС, макар и тежко, не е сериозен здравословен проблем и се повтаря всеки месец, така че сценките са много лош вкус, защото симптомите и битовите потребности трябва вече да са отиграни. Това, което потребителката описа, звучи като поведение на тийнеджърки, за които това си е тема на разговор, нямат други притеснения и цикълът е сензационно събитие, с което се отличават сред връстниците си.
Аз съм от тези, които повечето пъти го преживяват с адски болки. Но точно заради това и аз го разбирам така. Това е нещо крайно неприятно, но си е мое лично и съм се научила как да реагирам без никой да разбере, че не съм добре. Точно затова и на мен разни демонстрации няма да са ми приятни. Как се чувствам споделям с приятели, не го правя публично достояние.

# 351
  • София
Дразнят ме с клошарските си изпълнения. Да се има предвид, че не визирам финансовото състояние, а манталитета. Като нямаш възможност, не купуваш джиджи- биджи. Не се пазариш и не недоволстваш, като не ти отърва. Много хора си мислят, че с аабонирани я за почивка, я за луксозна козметика, за скъпарски дрехи и чанти, независимо какво им е финансовото състояние. Сякаш им се полага. За мен е нонсенс.

Дразнят ме и по групите за продажба. Пускам червило, за Бога, не бъбрек. Ако случайно напиша, че подарявам нещо, като акули започват да се обясняват, че много имат нужда и се опитват да ти начукат чувство за вина.

# 352
Ползвано червило никога не бих взела...

# 353
Тия групи за подаряването и за некоректните са пълен цирк, гледам ги за забавление.

# 354
  • София
Ползвано червило никога не бих взела...
Аз също. Както и обувки.
Но пък предлагам пробвани и ги пръскам със спирт. Червила, обувки - не.

# 355
По темата за продажбите и мен много ме дразни  наглостта на хората. И във фейсбук групите и маркетплейс, и в олх. Пуснала съм нещо за 80 лева примерно. Няма добър ден, няма здравейте, нямат други въпроси. Съобщението, цитирам няколко варианта:

50?
za 50 mojeli
50 davam ako te ustroiva

И подобни.
Отговарям с едно кратко "не" и блокирам.
Наглост до небето. И не е проблем да смъкна малко цената, след като купувача разпита за подробности и обсъди и изложи някакъв минус на продукта, защото не съм от тези, които си спестяват/скриват дефектите (ако има), само и само да си пробутат боклуците. Но по този селски начин да ми предлагат цени понякога наполовина от обявената - абсурд.

# 356
И на мен ми се е случвало като съм пускала обява в Базар или Олх да наглеят  по този начин. Точно както ти каза. Примерно, случвало ми се е да ми кажат: "Ако е за еди колко си, веднага го взимам", или: "Нямам възможност за толкова, може ли за еди колко си". Често обявявам, че дадената цена е крайна и те въпреки това се правят на треснати.

# 357
Дразнят ме с клошарските си изпълнения. Да се има предвид, че не визирам финансовото състояние, а манталитета. Като нямаш възможност, не купуваш джиджи- биджи. Не се пазариш и не недоволстваш, като не ти отърва. Много хора си мислят, че с аабонирани я за почивка, я за луксозна козметика, за скъпарски дрехи и чанти, независимо какво им е финансовото състояние. Сякаш им се полага. За мен е нонсенс.

Дразнят ме и по групите за продажба. Пускам червило, за Бога, не бъбрек. Ако случайно напиша, че подарявам нещо, като акули започват да се обясняват, че много имат нужда и се опитват да ти начукат чувство за вина.

Леле, аз много се наострям, като се опитват да ми вменяват вина, че имат нужда от червило, лак за нокти, чанта, парфюм или гривна...  Е, айде малко по-сериозно, никой не е умрял, защото е останал без някоя глезотийка. Тука една ме беше вбесила с тоя "купони" от лоялната програма за 6-10 лева, скъса се да спами и да лъже, и обясняваше как никой не можел да разбере в какво тежко положение е и колко се нуждае от тези "купони". Разбирам да можеш хляб да си купиш с тях или да си платиш тока, но то не може. С 20 лева ваучер за онлайн магазин много ще ѝ се подобри тежкото положение.

# 358
  • София
Точно, това не са стоки от първостепенна важност. А и да са, обикновено ги обират нечестни хора, които после ги продават.

Хората, които наистина са в нужда не от мързел, за съжаление обикновено имат особена гордост и не се бутат и рядко приемат помощ.

# 359
  • Deutschland
Козметика не продавам, нито парфюми. Подарявам на майка ми и племенницата, но не и червила, защото не ползвам.
Един единствен път пуснах телефон за продажба и ми писа един " Може ли да ми го подариш, защото нямам възможност да си купя?". Ами не, не може. Изтрих обявата и повече не съм пускала нищо.

Общи условия

Активация на акаунт