С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 30 597
  • 604
  •   1
Отговори
# 480
Спестила съм, и за разлика от пенсията, която ще се прекрати след смъртта ми, спестеното ще остане за децата ми.
За пътищата плащаме винетки и сини зони.
Нищо правещите държавни служители не искам да спонсорирам. Освен пожарна, всички други даже не знаят за какво са там.

# 481
Спестила съм, и за разлика от пенсията, която ще се прекрати след смъртта ми, спестеното ще остане за децата ми.
За пътищата плащаме винетки и сини зони.
Нищо правещите държавни служители не искам да спонсорирам. Освен пожарна, всички други даже не знаят за какво са там.

Да, да, само сивата икономика знае какво прави.

# 482
bubolina73
АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА
Вече има толкова начини да се инвестира, че ако някой наистина разчита на пенсия, горко му. И да, като се краде всичко, много ясно, че ще има сива икономика! Как пък от всички държави в ЕС само тука сме с най-силно развитата сива икономика? За тези, които говорят за пътища, здравеопазване и т.н. - нито имаме пътища, нито здравеопазване, нито нищо! А най-голямата заблуда е да се мисли, че ако почнем да внасяме всички ще ни оправят държавата. И на мен много ми се иска да работя в сивия сектор, ама няма как, но поне си го компенсирам с болничните.

# 483
Ами в държавите в ЕС, няма в такива размери сива икономика, затова и като отидем там, се дивим колко е уредено.
Ама там данъците са 50% от дохода, а ние тука хем малко ни взимат, хем и него не искаме да даваме.
Е затова сме на тоя хал.

# 484
Ами точно в данъците е проблемът! Как така тук имаме плосък данък 10%? Какво им пречи да го направят прогресивен? Силно убедена съм, че е, за да не се накърнят някои интереси.🤔

# 485
Ами точно в данъците е проблемът! Как така тук имаме плосък данък 10%? Какво им пречи да го направят прогресивен? Силно убедена съм, че е, за да не се накърнят някои интереси.🤔

И какво ще стане ако се въведе прогресивен данък?  Който работи на сиво и не е плащал до тогава няма да усети промяната, само ще се радва, че намазва още повече. Който е плащал честно и е пълнил хазната, ще се почувства хем прецакан, хем несправедливо натоварен с бремето на сивата икономика, и или ще емигрира, или ще премине и той в сивата зона.  Тоест ще се накърнят интересите на прослойката, която е в бялата икономика и носи на гърба си бюджета. И самият бюджет ще пострада от намалени приходи. Топ богаташи и политици няма да бъдат засегнати. Пък нека левичарите вярват, че прогресивния данък ще е за добро.

# 486
Черна станция Ако данъкът стане прогресивен, пътища, здравеопазване и всичко ще се пооправи (както някои хора разсъждават) и така ще има за тези, които са си плащали.
Сивата икономика може да се намали единствено, ако Инспекция по труда спрат да лежат.

# 487
Само сивия сектор работи, всички други лежат.
Добре, че сте вие.

# 488
  • София
Тоест ще се накърнят интересите на прослойката, която е в бялата икономика и носи на гърба си бюджета. И самият бюджет ще пострада от намалени приходи.
Точно така.

И не е редно да се приравняват данъците в България с тези в други страни при положение, че там получават нещо срещу тия данъци, а тук нямат мярка за краденето.

# 489
Черна станция Ако данъкът стане прогресивен, пътища, здравеопазване и всичко ще се пооправи (както някои хора разсъждават) и така ще има за тези, които са си плащали.
Сивата икономика може да се намали единствено, ако Инспекция по труда спрат да лежат.

Ти прочете ли поста ми? Как така ще се оправят тези неща, като приходите няма да пораснат, а даже ще намалеят?  Аз съм достатъчно стара да помня времето, когато ме цакаха с половин заплата, помня също, че когато въведоха плоския данък приходите скочиха, а не намаляха.
Полза от прогресивен данък може да има само, ако:
- се постигне почти пълна събираемост и се ликвидира сивият сектор.
- се елиминира корупцията
- се намерят кадърни държавни служители, а не калинки.

Аз лично не виждам как ще стане това у нас. Нека първо то се случи, после данъкът.

# 490
Вчера слушах д-р Ненков, който каза, че 9 милиарда се дават за здравеопазване, но се краде безумно много. Една и съща марля частна болница я купува за 50ст, а държавната за 2.50. Колко доплащаме за уж безплатно здравеопазване да не споменавам.

# 491
И да плащаме данъци, няма да отидат нито за благоустройство, нито за пътища, нито за здраве, ще отидат за  увеличение на заплатите на държавните служители. А те са толкова много, че работата на 5 може да я върши един, без да се претоварва. Ами не искам да ги спонсорирам, затова купувам от частници, ползвам услугите на частници.

# 492
Сега от ЕС нами натискат за махане на плоския данък.

# 493
  • Пловдив
И за онзи електорат, който ражда друг електорат още на 15-16 години. Традиции, видиш ли.

# 494
Вчера слушах д-р Ненков, който каза, че 9 милиарда се дават за здравеопазване, но се краде безумно много. Една и съща марля частна болница я купува за 50ст, а държавната за 2.50. Колко доплащаме за уж безплатно здравеопазване да не споменавам.
да, плюс някои плащаме много за ЗО, други - нищо или почти нищо, а получаваме едно и също обслужване. Солидарност с бедните и неграмотните Sad Кой учил по нощите, учил.

Общи условия

Активация на акаунт