С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 29 206
  • 586
  •   1
Отговори
# 540
Аз всеки път, когато мина покрай местното бюро по труда, все има отвън пред сградата чакащи с номерчета.

# 541
Вътре като се мотат, отвън ще чакат. И защо чакат отвън, да не ги гледат вътре какво правят.

# 542
Налагало ми се е да чакам с номерче в общината доста пъти. Не си спомням и един път служителките там да са ми направили лошо впечатление.

# 543
Аз всеки път, когато мина покрай местното бюро по труда, все има отвън пред сградата чакащи с номерчета.

Ужасно ме дразнят институциите, които карат хората да чакат отвън като кучета. Често дори и места за сядане няма предвидени.

Последно висях на една опашка час и половина пред медицинска лаборатория. Дъжд, студ, пек, няма значение. Чакаш отвън на тротоара и няма нито къде да се подслониш, нито къде да седнеш, нито къде да се подпреш даже. По-болните хора седят в колите, а близките им висят на опашката да им пазят реда.
Абе...

# 544
В медицинска лаборатория в 90%+ от случаите се ходи сутринта преди ядене. Затова е толкова претъпкано - хората трябва да отидат по едно и също време. Иначе през другата част от деня няма почти никой там. Това няма нищо общо с някаква дискриминация спрямо горките болни, а е тъжната реалност

# 545
Лаборатории има навсякъде, можеш да си избереш в коя да отидеш. Наистина сутрин е най натоварено, след 9 примерно е доста по лежерно.

# 546
Има си частни такива. По-скъпи но поне ще седите на закрито?

# 547
  • Glasgow
Моите контакти със служителите в Бюро по труда винаги са били позитивни, моето се падаше да обслужва и Столипиново заради района, реално беше в началото на гетото, аз не знам дали бих издържала. Не съм чакала много, защото тези дето можем да пишем минавахме приоритет, на другите служителките попълват бланките, задават въпроси като на деца, те не разбират, не могат да отговорят, кошмар.

# 548
За частна говоря. И не, нито може да се седне, нито да се чака на закрито.
Същото, между другото, е положението и с офисите на куриерите. И да има вътре места за чакане, са най-много 2-3. Останалите хора чакат отвън, на улицата.

# 549
Това чакане отвън не отпадна ли вече навсякъде?

# 550
Не, не е отпаднало. Дори да има място и възможност да се чака вътре, както и да се сложат столове, пейки или каквото там може да се сложи за сядане, не го правят. Дори на вратите изрично пише, че се чака отвън и да влизат по един. Един излиза, един влиза.
Имам чувството, че нарочно го правят. Някакво садистично удоволствие да си изкарат върху клиентите неудовлетвореността от работата и живота като цяло.

# 551
Не, чака си се навън, особено в населени места където има само една лаборатория.

# 552

Ужасно ме дразнят институциите, които карат хората да чакат отвън като кучета. Често дори и места за сядане няма предвидени.

Последно висях на една опашка час и половина пред медицинска лаборатория. Дъжд, студ, пек, няма значение. Чакаш отвън на тротоара и няма нито къде да се подслониш, нито къде да седнеш, нито къде да се подпреш даже. По-болните хора седят в колите, а близките им висят на опашката да им пазят реда.
Абе...

Не знам, може би мястото е такова, а пък може и заради многото "клиенти". То е стара сграда, бюрото на практика е на последния етаж по едни стълбички. Горе има коридор че пред стаите с един-два стола, недостатъчен брой, за чакащите, на които им е дошъл редът, ама не съвсем, защото и там се чака, след като си вземеш номер че от портиер (охраната) и те извика да се качиш горе да чакаш. Струва ми се, че може да има и по-малко клиенти, ако онлайн се регистрират и там свършват някаква част от работата хората, мисля, че в последно време направиха такава опция, но и аз не съм я пробвала, сякаш по-малко усилия ми коства да отида там и да чакам, а пък за "римляните" да не говорим кога ще се регистрират онлайн, след като и хората със завършен осми клас ги мързи. Та и ние сме си виновни до някаква степен, но навън наистина няма къде да се седне, освен по някое бордюрче.

За Хасково, между впрочем, там не съм обръщала внимание как е точно, но имай близка, която работеше там преди да се пенсионира преди няколко години, и преди десетина години за нещо бях отишла да я видя, и я питах как е там с работните места, свободните позиции в бюрото и каза, че почти няма. Основната им дейност в бюрото беше някакви селскостопански бригади за чужбина, организирани от бюрото.

# 553
Е извинявзйте, обаче офисите на куриерите не са чакални. Не е задължително доставката да ви е до офис, поискайте я до адрес или до автомат. В днешно време пък толкова възможности има, че е малко странно да се оплакваш точно от куриерските офиси.
Забелязала съм, че има хора, на които каквото и да им предложиш, все са недоволни. Обикновено такова отношение предизвиква същия отговор и от служителя.

# 554
Аз предпочитам да чакам отвън, особено в грипните сезони. Не ме блазни да съм натъпкана в малко помещение с много хора, не се знае кой от какво е болен

Общи условия

Активация на акаунт