С какво ви дразнят хората? - тема №2

• 31 976
  • 655
  •   2
Отговори
# 615
  • София
На мен ако някой ми щрака с химикалка, започвам аз да си щракам.
Не за да му направя контра, а просто не понасям външни инвазивни шумове и като се фокусирам върху "моя", някак по- леко.

Но да, аз го забелязвам и в превозни средства, че не се съобразяват. Тракат, тропат, оня ден един тактуваше по седалката. Истерици.

# 616
  • Glasgow
На мен моята с телбода, ако го ползваше за работа, да щракне някакви документи няма да ми направи впечатление. Но понеже го ползва като играчка, говори ми нещо и щрака с него в ръката в моята глава става хаос, не мога да се фокусирам какво ми говори. И мен не ме слуша главата, но по друг, по тих начин 😅🙈

# 617
Аз имам тапи loop. Помагат, донякъде. Аз имам мизофония, но определени други шумове също ме дразнят.

# 618
Аз отдавна не съм имала смяна с моята такава fidgeting колежка. На един уъркшоп водещата говори за това fidget-ване и колко е дразнещо за повечето хора, но те явно правещите го не се усещат. Постоянно трябва да прави нещо с ръцете си, ще тропа с химикал или ще го щрака, ако е такъв модел, ще стиска пластмасова бутилка за вода, да издава звуци, последната ни смяна с един телбод, обяснява ми нещо и през същото време щрака и този телбод, щях да откача, и имам чувството че нарочно го прави, като всъщност не се усеща най вероятно
Въпрос на развитост на обществото в това отношение. Там семинар, а в Бг лудият си ти, задето се дразниш - не човекът с невротичните движения и маниери на дете в детска градина - бам, тряс, бум - химикалка, гривна, часовник, шкафчета, бутилки и целия канцеларски арсенал. Бонус - тананикане, кашлюкане, подсмърчане или говорене по телефона.

# 619
  • София
Подписвам се под последното мнение. Нормалните считат за луди тук.

# 620
Не им обръщайте внимание.

# 621
Е, то ако беше лесно, или ако бях успяла, нямаше да се оплаквам тук....
Забравих да спомена, че си чете мейлите полу-на глас Rage

# 622
  • София
Значи, хвани един чипс и почвай яко и свирепо да мачкаш на главата му, докато престане.
А като си говори, направо му кажи - може ли да си говориш на ум? Или повтаряй имейлите след него. Като каже "днес трябва да се прати еди- какво си", повтаряш с въпросителен тон "днес трябва да пратиш еди- какво си?". Ама това е малко пасивно- агресивно. По- добре направи му кажи да си мълчи, че ти трябва тишина за концентрация.

И при нас има такива, слава Богу не се засичаме често. Прочиства си гласа нервозно, само през 5 минути ходи да хвърля нещо в кофата, тропа шкафчетата, до тоалетната през 3 минути. Това за мен са неуравновесени хора, а ние пък сме нервни и вероятно имаме мизофония за някои шумове, но поне съобразителни.

# 623
Аз не твърдя, че съм идеална.
Но чак за нервен човек, не се определям.
По-скоро съм без капка търпение към идиотщини.
Примерно, най-близко стоящата ми колежка, яде шумно. Хрупа, дъвчи...но ми е ясно, че това си е мой проблем. Ако можех да се чуя отстрани, едва ли дъвча безшумно. Хубавото е, че не яде постоянно/ само ако не е успяла да спре за обяд, от тичане по задачи/, а и успях да я отуча да яде по кило бонбони на семица.

# 624
Не зная кой луд, кой не, но аз бих полудяла от такива шумове. За радост, няма около мен такива хора, всеки си работи нормално.

Единствено ме дразнят уличните музиканти през лятото, защото няма как да стоиш на затворено, а музиката, най-често и не особено, добро изпълнение, ми пречи да работя.

# 625
Имах една съквартирантка като бях студентка, когато тя не ядеше никой не можеше да яде, особено да чопли сенки. Много я дразнело. Но нали бях млада и добра съобразявах се, останалите също , ние бяхме 5 човека в три стаи на един апартамент. Сега изобщо няма да ми мигне окото, яде ли ми се ще си ям, като не му отърва на някой да ходи другаде.

# 626
  • София
Да, те масово така разправят. Като не ти изнася, махай се, дори да са девиантни и да не принадлежат е обществото.
Има си правила за вдигане на шум и пречене на околните. Някои да писани, други са неписани, а пък на трети им липсват първите седем.

# 627
То си има лаф -не луд този , който си почуква , а този който му се дразни (и аз съм от дразещите се ) Grinning

# 628
оХ,  аз обсебих темата,но... да си кажа  Flushed
Не знам как ми го измисли главата, опитах се да съм директна, но тактична  / има ли такова животно Smiling Imp /
Скрит текст:
Човекът пише мейл и си диктува, пише, говори, поправя се сам, подхилква се на собственото си творчество...
Ииии, не издържах, и му рекох- Намирам много интересно , как работиш изговаряйки всичко, което пишеш и четеш !
Отговори ми- Защото, правя компания сам на себе си !  
Rage  Rage

# 629
  • Glasgow
О, за семки слънчогледови дори на майка ми правя забележка, това в скалата на дразнене ми е в топ шумовете, особено ако ги "отлюспват" със зъби. Иначе и аз обичам, но го правя само насаме🤣🤦🏻‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт