На море в Гърция 2025 - III

• 46 558
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Mur, и аз си мисля, че по някаква причина ни е прекарала Драма-Серес.
Ще видим сега, като наближи разклонът за Гоце Делчев, какво е положението през Кулата и ще решаваме в движение.

# 106
  • Стара Загора
Ние миналата година към Халкидики  минавахме пътя от Годе Делчев- Драма -Серес не ми направи впечатление да е много лош. Но ние обичаме  планински маршрути. То май това е пътя оттам.

# 107
  • София
Ние сме минавали през ферибота на входа на Лефката. Било е преди години.

Здравейте, имаме около 2 седмици септември почивка и в момента сме в чудене на кой остров в Гърция да отидем. Йонийските острови вече сме ги обиколили, дори няколко пъти, затова искаме някой по-различен, може и някои, зависи от цената на ферибота, тъй като ще пътуваме с кола. Може ли да предложите някой/и? Обмисляхме Парос и Наксос или Лимнос, но ако е Лимнос не сме сигурни, че там ще има какво да правим 2 седмици. Като търсим спокойствие и красиви плажове. Благодаря ви предварително!

Ако дефинираш “красиви плажове”, ще е по-лесно да помогнем.
Параход ти е предложила Лесбос, обаче там няма много пясъчни плажове. Аз не понасям пясък.
Но пък населените места са красиви, удоволствие е да се загубиш из малките улички.

# 108
Mur, и аз си мисля, че по някаква причина ни е прекарала Драма-Серес.
Ще видим сега, като наближи разклонът за Гоце Делчев, какво е положението през Кулата и ще решаваме в движение.

Не си причинявайте Гоце Делчев - Кулата, по-малко от 60 км са, а го дава над час пътуване. Ще се въртите по планината нагоре-надолу.

Ние миналата година към Халкидики  минавахме пътя от Годе Делчев- Драма -Серес не ми направи впечатление да е много лош. Но ние обичаме  планински маршрути. То май това е пътя оттам.

Драма - Серес през Неа Зихи си е ОК, нормален път е. Като време е същото както да се слезе по маршрута, даден на мапса през Драма, при който просто по-бързо се хваща магистралата.

# 109
  • В полите на Пирин планина
Ние миналата година към Халкидики  минавахме пътя от Годе Делчев- Драма -Серес не ми направи впечатление да е много лош. Но ние обичаме  планински маршрути. То май това е пътя оттам.

През Серес е по-лош пътя.

За по-горното питане към Волос, ние през юни за Пелион минахме по този маршрут:

Не виждам смисъл от Гоце Делчев да се качиш през Папазчаир и да минаваш през Кулата, като Илинден - Ексохи е на 20 км. от Гоце Делчев.

# 110
Гърция за мен приключи тази година и започвам с проучванията за следващата Simple Smile
Имам въпрос към по-опитните. За другото лято съм планирала 2 седмици Пелопонес и 1 седмица Кефалония, месеците вероятно ще са юни и септември. Как е по-добре да ги организирам - Пелопонес да бъде втората половина на юни или първата на септември? С малки деца сме и обикалянето на плажовете ще са основното забавление Simple Smile благодаря!

# 111
Кефалония в края на юни, Пелопонес септември.

# 112
ketka11 , наши познати ходят извън  сезона пролетта винаги на Самотраки и казаха, че е страхотен . Имало работещи таверни , колко са незнам. Но ние мислим да сме 2 нощувки на Самотраки , 6 нощувки на Лимнос и 1-2 на Агиос Ефстратиус. Излезнаха ни малко ангажименти преди училище и до 8- 10ти септември трябва да сме се прибрали в България. Мислех , че ще имаме повече време , но и така е добре.  Търся нощувките и фериботите да нагласим, че от Самотраки до Лимнос са до края на август.

Много благодаря Simple Smile. Мисля, че разписанието на фериботите за септември ще излезне следващата седмица.

# 113
Отдавна има разписание за септември, просто Лимнос и Самотраки са свързани през високия сезон само, така оперира линията. Тази година е до 30.08.

# 114
  • Пловдив
Ние миналата година към Халкидики  минавахме пътя от Годе Делчев- Драма -Серес не ми направи впечатление да е много лош. Но ние обичаме  планински маршрути. То май това е пътя оттам.

През Серес е по-лош пътя.

За по-горното питане към Волос, ние през юни за Пелион минахме по този маршрут:

Не виждам смисъл от Гоце Делчев да се качиш през Папазчаир и да минаваш през Кулата, като Илинден - Ексохи е на 20 км. от Гоце Делчев.
О, изобщо не съм си помисляла, ако сме през Гоце Делчев  да не излезем през Илинден. Въпросът беше за след това маршрута.
Така или иначе дава спокойно на Кресна, така че продъжихме за през Кулата.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 16:48 от jul

# 115
Здравейте и от мен, чета темата с удоволствие.

За септември ни се иска да посетим за 3-4 дни Скопелос, преди години ходихме до Скиатос, но беше през агенция, а сега ще го организираме сами и имам доста въпроси.

Ще пътуваме с ферибот от Волос, но няма да качваме колата и за това и питането ми е - за препоръки за места за настаняване в близост до пристанището и въобще всякакви идеи и споделен опит.

Юли бяхме за 3 нощувки. Пътувахме със самолет до Скиатос и после с фери до Скопелос. Настанихме се тук  https://shorturl.at/NiK2C . Ако е свободен т.нар. суит, си заслужава. Терасата му сигурно е 20 кв., с гледки и към морето и към планината! Много тихо и през деня, а да не говоря за през ноща. Мястото има нужда от обновяване, но иначе има всико необходимо и е чисто(ежедневно се почиства), а на два дни се сменят чаршафи и кърпи. Собствениците са супер благоразположени и готови за всякакво съдействие. Посрещат с ципуро, червено вино, сладко и маслини. Всичко това собствено производство. Оценката в Букинг мисля, че беше 9,2. На 5-10 мин. пеша от ферибота и от автобусната спирка. Ние автобус не сме ползвали, защото си бяхме взели рента за 2 дни и обихаляхме с нея. До плажовете спокойно може и градския, но за скалата "Мама мия" щеше да е тегаво и затова взехме кола. Около мястото за настаняване, по самата крайбрежна, според мен са и едни от най-хубавите заведения в града. Пълни бяха с местни. Пообиколихме някой от плажовете, но фаворит ни стана Paralia Kastani. Острова е много по спокоен от лудницата в Скиатос. Не че и там е лошо!

# 116
Ние сме минавали през ферибота на входа на Лефката. Било е преди години.

Здравейте, имаме около 2 седмици септември почивка и в момента сме в чудене на кой остров в Гърция да отидем. Йонийските острови вече сме ги обиколили, дори няколко пъти, затова искаме някой по-различен, може и някои, зависи от цената на ферибота, тъй като ще пътуваме с кола. Може ли да предложите някой/и? Обмисляхме Парос и Наксос или Лимнос, но ако е Лимнос не сме сигурни, че там ще има какво да правим 2 седмици. Като търсим спокойствие и красиви плажове. Благодаря ви предварително!

Ако дефинираш “красиви плажове”, ще е по-лесно да помогнем.
Параход ти е предложила Лесбос, обаче там няма много пясъчни плажове. Аз не понасям пясък.
Но пък населените места са красиви, удоволствие е да се загубиш из малките улички.
Харесваме повече диви и каменисти плажове. За съжаление обаче за Лесбос и Лимнос май няма да се получи, има доста малко фериботи и като дати не ни устройват. Ние можем да тръгнем на 7-ми септември и да се върнем на 22-ри, но за връщането за съжаление преди 24-ти септември няма ферибот. Обмисляме вече и Крит, хареса ни идеята на Параход, но все още не сме сигурни, проучваме градовете там и плажовете, които си заслужават да се видят

# 117
  • София
Крит е необятен. Любим остров. Южният бряг е моето място, искам там да живея, когато се пенсионирам. Диво и красиво е. Нудизмът е навсякъде. Млечният път в небето се вижда без помощни средства.

BTW вижда се и от Хиос Heart

# 118
Аз искам малко да помечтая за Крит и да планирам пътуване с кола.

Тези, които са пътували с кола, кажете, моля, от къде е най-добре да се хване фербот, къде е най-бързо, евтино и/или удобно?

# 119
Аз искам малко да помечтая за Крит и да планирам пътуване с кола.

Тези, които са пътували с кола, кажете, моля, от къде е най-добре да се хване фербот, къде е най-бързо, евтино и/или удобно?

Фериботът до Крит струва майка си и баща си и плаването е неприемливо дълго.  Ние бяхме миналата година и отхвърлихме идеята за ходене с кола след проучване. Да не говорим, че самото пътуване от България до ферибота пак е майка плаче. И затова отидохме със самолет и там си наехме кола. Но ни дадоха някакъв смотан GPS, добре че имахме наши на телефоните.  И пак ни прекара по един много гаден път през планината, а на връщане разбрахме, че има много по-добър. Виж на снимката, по този или подобен път стигнахме до вилата си при това вече по тъмно.  Та не приемайте първия предложен маршрут, макар да е най-къс.  Е, при нас имахме и малшанс - отсечка в ремонт, заради която се набихме на този път, а после някакъв църковен празник и тотално задръстване, което ни забави два часа... Пристигнахме късно вечерта.

Общи условия

Активация на акаунт