На море в Гърция 2025 - III

• 46 551
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте и от мен, чета темата с удоволствие.

За септември ни се иска да посетим за 3-4 дни Скопелос, преди години ходихме до Скиатос, но беше през агенция, а сега ще го организираме сами и имам доста въпроси.

Ще пътуваме с ферибот от Волос, но няма да качваме колата и за това и питането ми е - за препоръки за места за настаняване в близост до пристанището и въобще всякакви идеи и споделен опит.

Миналата седмица бяхме в  The river house във Волос, много има две спални и собствен паркинг за малка кола . Много близо до пристанището, с много малки ципурадикота наоколо също Джъмбо и Практикер ,през букинг . В близост имаше и платен паркинг

# 91
The River House не е особено близо до пристанището, а на около 2 км, в покрайнините на града, но е хубава къщурка, а в Неа Йониа има страшни ципурадики.
Аз обаче разбрах, че за Скопелос се пита във въпроса, не за Волос. Все едно, може на авторката и двете неща да са й полезни Simple Smile

# 92
Здравейте! Моля за съвет- имам нужда от препоръка за местност/село/град в Северна Гърция (районът на Кавала), което да предлага достъп до що-годе добър плаж без кола. Сама ще съм с децата и предпочитам всичко нужно ( ресторант/магазин) да е на пешеходно разстояние от мястото ни за отсядане. Четох,четох,но информацията е доста противоречива. За втората половина на септември става дума. Благодаря 🌷

# 93
Здравейте! Поправям си поста, защото видях (когато отговориха и други хора), че не съм разбрала какво се пита. Последните страници има добри отзиви за Керамоти. Аз се сещам за Фанари. От познати с дете, знам че са доволни някъде или около Александруполис,  или около Аспровалта, ама като не мога да се сетя кое от двете...
Здравейте! Моля за съвет- имам нужда от препоръка за местност/село/град в Северна Гърция (районът на Кавала), което да предлага достъп до що-годе добър плаж без кола. Сама ще съм с децата и предпочитам всичко нужно ( ресторант/магазин) да е на пешеходно разстояние от мястото ни за отсядане. Четох,четох,но информацията е доста противоречива. За втората половина на септември става дума. Благодаря 🌷

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 20:43 от anmasu

# 94
Керамоти, Фанари и Неа Ираклица са села/градчета със собствен плаж.
Ако предпочитате по-тихо и нетуристическо, може да погледнете и Неа Карвали.

# 95
  • София
За последното питане - Палио или Ираклица, по-скоро второто градче е най-добре. Всичко си има - плажове, магазини, заведения, места за игра.

# 96
На мен не ми харесва плажът на Ираклица, за разлика от плажовете на Керамоти - там всичко е на пешеходно разстояние. Бих предложила него по последното питане.
В Палио не съм била.

# 97
  • Пловдив
И моето предложение е за Керамоти. Хубав плаж, всичко е на пешеходно разстояние, освен ако не се избере настаняване някъде съвсем в покрайнините.

# 98
Brighter,

Моето предложение е Неа Карвали.

# 99
Здравейте, имаме около 2 седмици септември почивка и в момента сме в чудене на кой остров в Гърция да отидем. Йонийските острови вече сме ги обиколили, дори няколко пъти, затова искаме някой по-различен, може и някои, зависи от цената на ферибота, тъй като ще пътуваме с кола. Може ли да предложите някой/и? Обмисляхме Парос и Наксос или Лимнос, но ако е Лимнос не сме сигурни, че там ще има какво да правим 2 седмици. Като търсим спокойствие и красиви плажове. Благодаря ви предварително!

# 100
Хубав е Лимнос, но на мен би ми доскучал за две седмици. Може да се комбинира с Лесбос - следващия на същата линия, който е по-голям и по-интересен.

Парос и Наксос стават, но билетите за ферибота дотам са ужасно скъпи. Така че помислете за Крит, може да излезе сходна цена за път и ще си осмислите пътуването по най-добрия начин, без много-много прехвърляне на фериботи.
Като цяло на Цикладите всичко е по-скъпо, не само плаването.

# 101
На Скопелос има две пристанища - Лутраки/Глоса и едноименния град. Ако искате да сте без кола, трябва да слезете на Скопелос - следете фериботът ви докъде е (някои спират и на двете). Животът е концентриран в столицата, която е и най-красива, макар че по-добрите плажове са в другата част на острова.
Най-близките са ви Стафилос и Агнондас, 5-10 мин. с автобуса. Аз обаче препоръчвам Панормос, Миля и Ховоло (последният се стига с кратък преход пеша от Нео Клима).
Ето разписанието на автобуса, но не знам до кой септември е валидно, не са писали:
https://skopelostransports.gr/routes/

Много благодаря, Параход!

В началото на септември, около 8.09

# 102
Към Волос сме.  Преди години навигацията ни прекара през някакъв планински път към Солун и него искам да избегна.

https://maps.app.goo.gl/jVUj9QQE2GuzFTp87
Пътуването Гоце Делчев - Кулата е доста неприятно преживяване, денивелацията е голяма, има много завои. Вариантът през Драма е най-добър, точно както е предложен на мапса. Около Драма са няколко маршрута, един от тях е планински, може би от там ви е прекарала навигацията и на нас ни се случи веднъж.

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 08:22 от Mur

# 103
От месец насам има зверски задръствания на влизане и излизане от Лефкада. Оказа се, че на 14.07 е изтекъл сертификатът за сигурност на стария понтонен мост Агия Мавра и затова е бил демонтиран. Още през февруари гръцките власти са осигурили финансиране за нов мост, но се оказва, че в цяла Гърция имало десетина фирми, които можели да изпълнят подобен проект, но нито една не се е явила на търга с оферта за обществената поръчка. Идеята е била новият мост да бъде готов за сезона. Е да ама не 🙂. Тези, които са ходили скоро са видели как се минава в момента, на мястото на старият понтон е паркиран ферибот, който изпълнява ролята на мост. Интересно е, но може и да стане драматично и да се виси бая 😄 На отиване позагубихме време там, вчера на връщане минахме между капките, нямаше навалица, но на влизане в Лефкада беше страшно. Що не казвате, че има чисто ново околовръстно на Агиос Николаос и вече не се минава поне там през центъра 😄. Също така и последната нова отсечка на Амвракия Одос (A52), която води към  Йоания Одос (A5) е  пусната и стига директно до летището на Превеза и тунела. А за моста е организирана повторна процедура, вече има и избрана фирма изпълнител, та ще има нов, но не се знае точно кога. Сега се минава така 🙂

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 08:22 от sandstorm

# 104
  • Стара Загора
ketka11 , наши познати ходят извън  сезона пролетта винаги на Самотраки и казаха, че е страхотен . Имало работещи таверни , колко са незнам. Но ние мислим да сме 2 нощувки на Самотраки , 6 нощувки на Лимнос и 1-2 на Агиос Ефстратиус. Излезнаха ни малко ангажименти преди училище и до 8- 10ти септември трябва да сме се прибрали в България. Мислех , че ще имаме повече време , но и така е добре.  Търся нощувките и фериботите да нагласим, че от Самотраки до Лимнос са до края на август.

Общи условия

Активация на акаунт