На море в Гърция 2025 - III

• 45 196
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
Вече осми ден откакто сме в йонииски плен 😆 На Лефкада сме били няколко пъти, но аз такова безветрие и безвълние не помня. На Врахос също през цялото време морето беше тепсия. Много много време се точех на Миртос и го сънувах даже, та вчера ни посрещна така

Разбира се, че имаше още един милиард ентусиасти, но като за пръв път го преглътнахме, защото наистина е уникален. Тук доста хора са писали, че Кефалония е различна, та се чудех с какво толкова може да е по-различна от Лефкада примерно. Вчера само с кратка разходка из Фискардо го усетихме 😇 Наистина е различна и ми харесва много повече от Лефкада. Догодина става цел номер едно и ще бъде изследвана основно. Иначе в добрата стара Лефкада безветрието продължава. Катизма днес

# 76
Някой ползвал ли е такси за Лефкада,как са цените?

# 77
  • Стара Загора
Благодаря за темата , Параход! Чак сега успях да ви изчета. Таверничката в Килини няма да разочарова, беше пълна с гърци. Приятно обслужване, вкусна храна- още си хапваме маслинките оттам . Ние още нямаме резервации за септемврийската почивка, май ще поскъсим  времето , но смятам, че ще успеем да направим планираните Самотраки- Лимнос и Агиос Ефстратиус .
Снимка от Закинтос септември 2023

# 78
Здравейте, предстои ми пътуване до о-в Крит (западната част – Ханя/Ретимно). Откъде мога да си купя качествен екстра върджин зехтин? Може ли да препоръчате марка или място от което сте доволни? Благодаря предварително.

# 79
Афродизиачка, купихте ли си зехтин и откъде? Тези дни и ние се прибираме, и мислех някъде по път и аз да си купя.

# 80
Здравейте и от мен, чета темата с удоволствие.

За септември ни се иска да посетим за 3-4 дни Скопелос, преди години ходихме до Скиатос, но беше през агенция, а сега ще го организираме сами и имам доста въпроси.

Ще пътуваме с ферибот от Волос, но няма да качваме колата и за това и питането ми е - за препоръки за места за настаняване в близост до пристанището и въобще всякакви идеи и споделен опит.

# 81
На Скопелос има две пристанища - Лутраки/Глоса и едноименния град. Ако искате да сте без кола, трябва да слезете на Скопелос - следете фериботът ви докъде е (някои спират и на двете). Животът е концентриран в столицата, която е и най-красива, макар че по-добрите плажове са в другата част на острова.
Най-близките са ви Стафилос и Агнондас, 5-10 мин. с автобуса. Аз обаче препоръчвам Панормос, Миля и Ховоло (последният се стига с кратък преход пеша от Нео Клима).
Ето разписанието на автобуса, но не знам до кой септември е валидно, не са писали:
https://skopelostransports.gr/routes/

# 82
Благодаря за темата , Параход! Чак сега успях да ви изчета. Таверничката в Килини няма да разочарова, беше пълна с гърци. Приятно обслужване, вкусна храна- още си хапваме маслинките оттам . Ние още нямаме резервации за септемврийската почивка, май ще поскъсим  времето , но смятам, че ще успеем да направим планираните Самотраки- Лимнос и Агиос Ефстратиус .
Снимка от Закинтос септември 2023

И аз обмислям Самотраки в началото на септември. Имаш ли информация дали таверните все още работят, четох тук някъде, че от 01 Септември голяма част затватят, поради липса на персонал. В колко дни мислиш, че ще съберете трите острова.

# 83
  • София
И аз обмислям Самотраки в началото на септември. Имаш ли информация дали таверните все още работят, четох тук някъде, че от 01 Септември голяма част затватят, поради липса на персонал. В колко дни мислиш, че ще съберете трите острова.
[/quote]
Аз съм ходила на Самотраки и през април и през май и поне 2 от таверните в Камариотица работеха, през  Май работеше и една в едно село в планината, в която приготвят чеверме. 100% съм сигурна,че в началото на септември ще работят.

# 84
  • Пловдив
Е те живеят хора на Самотраки, със сигурност ще има таверни и през зимата Wink
Може ли жокер Гоце Делчев посока Гърция кой път трябваше да хванем, за да избегнем гадните завои и да се включим бързо в магистралата? Помня, че бяха два пътя, но какво да задам?

# 85
В Камариотиса предимно и поне една в Хората, но 1 септември не е краят на света Simple Smile

Jul,
накъде отивате? Не съм сигурна, че разбирам въпроса, пътят е един, главният за Драма.

# 86
  • София
Е те живеят хора на Самотраки, със сигурност ще има таверни и през зимата Wink
Може ли жокер Гоце Делчев посока Гърция кой път трябваше да хванем, за да избегнем гадните завои и да се включим бързо в магистралата? Помня, че бяха два пътя, но какво да задам?
Кои гадни завои? Най-пряко за магистралата е от кръговото в началото на Драма към Амфиполи/Офринио.

# 87
  • Пловдив
Към Волос сме.  Преди години навигацията ни прекара през някакъв планински път към Солун и него искам да избегна.

# 88
  • София
Към Волос сме.  Преди години навигацията ни прекара през някакъв планински път към Солун и него искам да избегна.

Ей това трябва да е маршрута според мен.

https://maps.app.goo.gl/jVUj9QQE2GuzFTp87

А според мен планинския маршрут е бил този, отврат е, ние един път се излъгахме по него от Серес до границата.

https://maps.app.goo.gl/yERPYv8dH4VS3wDo9

# 89
  • София
То и Гоце Делчев - Кулата през Папаз чаир не е цвете за мирисане, бая завои са. Но е най-кратък наистина.
През Драма са най-малко завоите, но е и по-дълъг пътят.

Общи условия

Активация на акаунт