На море в Гърция 2025 - III

• 46 647
  • 771
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Ако някой се отбива в Нафпактос, с 2 ръце препоръчвам настаняването ни. Направо не ни се тръгва.
https://www.agoda.com/belle-vue/hotel/nafpaktos-gr.html

# 256
Момичета,
Ще пътуваме за Корони, Пелопонес.
Налага се да разделим пътя на 1-2 нощувки.
Препоръчайте някое готино градче около Волос, Паралия Катерини.
Нещо приятно с атмосфера за кратка разходка и нощувка 😊
Хич не ги знам, обикновено минаваме транзит

# 257
  • Варна
Здравейте!
Имаме нужда от малко помощ в последния момент.
В Скала, Кефалония сме от няколко дни. Днес си наехме лодка от Порос и обиколихме близките плажове. Много ни хареса и искаме утре да повторим същото, но около Миртос и Фтери. От къде трябва да наемем лодка, защото тук ни споделят различна информация. Моля, ако някой е наемал и е обикалял в района, да сподели контакт.Благодаря Ви.

# 258
milena12345
Волос е с най-приятна атмосфера и таверни Simple Smile И е приблизително в средата. За нас предпочитана опция е и Глифа, когато искаме плаж, но в събота-неделя е мноого натоварено с гърци.
Не знам дали си забелязала, че този маршрут е еднакво дълъг през Атина и през Егнатия (само че по Егнатия са далеч по-ниски пътните такси). Във втория случай Янина е без конкуренция за междинка.

Захариева. Я,
трябва да отидете до Агия Кириаки, пристанището на Зола. Оттам тръгват водните таксита за Фтери, Амиди, както и за целодневни екскурзии с лодка по дивите плажове (пускала съм и линк по-назад в темата на едната лодка, но те са поне две). Дали дават в онзи район за собствено управление - съмнявам се, защото е по-бурно морето и по-скалист брегът, но може и да се спазарите. То и управляваните от капитан не са всеки ден, трябва времето да е благоприятно.

# 259
  • Варна
Много благодаря за бързия отговор. Ще върна назад в темата, защото явно съм пропуснала.

# 260
  • София
Плажът е под къщите отдясно, не съм сигурна, че е достъпен с кола.

Благодаря, Параход. На кое от двете кръгчета?

# 261
Голямото, вдясно от извивката на пътя. Струва ми се, че имаше пешеходна уличка с осветление и пейка. Ама то да не мислиш, че е кой знае какъв плаж. Гьолче си е.

# 262
  • Варна
vikki_kk, на плажа Цастени ходихте ли? Той също е близо.
Ние преди два дни минахме през селцето, но не сме открили плажа.
Плажът е под къщите отдясно, не съм сигурна, че е достъпен с кола.

Благодаря, Параход. На кое от двете кръгчета?

# 263
За Цастени също много кофти се спира и се върви по пътека пеша. Но е чудно красива гледка.

# 264
  • София
Малко от Коринтския канал и потапянето на моста, за да минат чудни яхти. Съчетано с мол, разбира се 😂, ама със страхотен улов - така бленувания абитуриентски костюм за синковеца.
Скрит текст:

# 265
  • Sofia
Viki kk до кога сте в Хорото? Ние в Неделя тръгваме, ако сте там ще сме съседи😁
Преди време си направихме много хубава разходка с малка яхта из залива и надолу до Трикери. Спираха за плуване на Цастени. Лодката може да я намерите вечер на края на Милина, на пристанището.
До Кулулейка не сме ходили.
Разходете се да хапнете до Катигиоргис в Арести. Плажа също е приятен, а храната си заслужава пътя.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 20:26 от Monadirs

# 266
# 267
Бихте ли ми препоръчали таверна с жива музика в Комотини или заведение,от което сте доволни.Смятам да посетим плажовете Фанари и Миродато,но ще нощуваме в Комотини.Има и повод за празнуване,затова не искам да се разочаровам

# 268
Здравейте,

Предстои нашата почивка в началото на м. Септември на Ситония, но ще се наложи да пусна едно изследване на определен ден и се пада вече да сме в Гърция. Знаете ли дали в района има лаборатория или трябва да ходим до Солун?

Ние бяхме отседнали в Никити и едната лаборатория беше в мястото, което бяхме резервирали казва се Hermione's apartment работеше всеки ден. Само не знам в неделя как работи

# 269
Таверна Арети в Катигеорги ни разочарова леко миналата година. Беше предпоследния ден преди да приключи сезона, ястията не бяха ок, Стамулис не особенно приятен, донесе ни мезета бонус от него, но после ги включи в сметката, ей такива дроболии.
Въобще опитът ми с таверните в Южен Пелион, на юг от Милина е доста противоречив - надписване на сметки, хитруване на дребно, ей такива неща.
В Хорто предполагам и Петрини и Магда са отворени, нали? Голям късмет за малко Хорто, че ги има тези двете таверни!
И накрая да попитам за читава таверна в Макриница / Пилио, важна е гледката, а храната поне да не е турист трап. 

Общи условия

Активация на акаунт