На море в Гърция 2025 - III

• 46 651
  • 771
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Цитат на: milena12345 link=topic=1804428.msg50139180#msg50139180 date=1756
Препоръчайте някое готино градче около Волос, Паралия Катерини.
[/quote

Коринос или Олимпики

# 271
В Макриница има само една таверна, която става, има и гледка, то се знае се https://maps.app.goo.gl/7qpr2WnhQHBSZGHy9
Но впечатленията ми не са съвсем пресни.
"Крица" и "Агора" в Портаря си остават класиката за района.

# 272
  • Пловдив
...
И накрая да попитам за читава таверна в Макриница / Пилио, важна е гледката, а храната поне да не е турист трап. 
За там не знам, но ако решите да пуснете към Афисос, таверната на площада е все така добра. Между другото там имахме и най-ниската си сметка за цялото двуседмично пътуване -65 евро за 5 човека /храна и 2 половинки вино/.

# 273
Параход, благодаря за препоръката за Кардамо / Макриница, там ще е Simple Smile И аз я бях загледал поради ревютата. Компанията държи на гледката, затова Портаря отпада засега.
Jul, благодаря за препоръката за Афисос, предполагам имаш предвид Паме Платея, наистина е най-доброто в селцето.

# 274
Здравейте , търся информация относно достигане до Скиатос от Платания. Ако някой разполага с контакти , не за наемане на лодка, а организирано пътуване . Благодаря !

# 275
Момичета, можете ли да препоръчате кое населено място да погледна около Волос за настаняване. Предполагам Милина  и Хорто. Юни месец ходихме с малкото зверче до Йерисос за 3-4 дни, но вече е на 5месеца и не иска да стои много в столчето в колата. Чудя се къде да отскочим за моренце. Най-бързото ми е на Халкидики, но ми се ходи и някъде където не сме били до сега. Касандра много малко я познаваме,  но ми се струва адска навалица там. Около Волос също не сме ходили. Гледам в Google снимки и ми се виждат доста завои. Не сме с голяма кола и ваденето на добре натъпкан багаж за междинна нощувка не ми се струва добра идея.

# 276
  • Троян
Момичета, малко глупав въпрос, но да питам. В Гърция може да използваме Google maps или waze, за навигация, нали?

# 277
Ами има си завои, макар и на западния бряг на полуострова да са по-малко. Виж Паралия Пантелеймонос/Паралия Скотинас. Вярно, Олимпийската Ривиера е често недолюбвана, но тези места не са като Паралия Катерини, тихи и зелени са, а плажовете са големи и пясъчни.
Всичко зависи от това как пътува детето. Нашето на тази възраст не толерираше повече от 4-5 часа в кола, така че правехме междинни нощувки, щото тогава магистрала нямаше и дори до Халкидики беше поне 7 часа.

# 278
Благодаря, Параход. Толеранса и не е голям. Общо взето 5-10 минути се занимава с играчките и после започва да плаче. Тръгваме в часа, в който трябва да заспи, но овнето си е овне. Напоследък сме я тествали на 1 час път и спи най-много по 30 минути.

Вики, ние ползваме и двете навигации.

# 279
И при нас беше така Simple Smile Съчувствам ви. Не че ни е спряло да пътуваме, на крайната цел поминувахме добре, но пътуванията ни бяха по 9 дни с камили.

А може и нещо с ферибот от Кавала, при нас той по-добре се понасяше от кола, защото позволява гушкане, возене с количка, хранене.

# 280
  • София
Здравейте , търся информация относно достигане до Скиатос от Платания. Ако някой разполага с контакти , не за наемане на лодка, а организирано пътуване . Благодаря !

От Платаня всеки ден пътуват дей трип корабчета до Скиатос.
Има си табела на пристанището. Стои една жена и до вечерта продава билети. Сутрин също.

# 281
Много благодаря за информацията, ще се надяваме и в периода 15-20 Септември да са там.

# 282
Цитат
От Платаня всеки ден пътуват дей трип корабчета до Скиатос.

Не разчитайте на тези корабчета след края на август. Ще се учудя, ако през септември все още работят.

# 283
Много благодаря за информацията, ще се надяваме и в периода 15-20 Септември да са там.
Ние преди 4 години ги хванахме около 6 Септември и тогава бяха последните им турове. Съмнявам се да работят около 15-20 Септември.

# 284
  • София
Здравейте! Пробвах с търсачката, но не открих информация и реших да питам все пак. След влизането ни в Шенген, трябва ли декларация от единия родител, ако детето пътува само с другия? На сайта на МВнР има два формуляра за дете, което пътува само и дете с придружител трети човек, но не открих информация за дете с единия си родител. Има ли въобще проверки на границата сега?

Другият ми въпрос е за машинките за тол таксите. Ако е регистриран един автомобил, може ли да се използва устройството в друг? Пътуваме с нова кола и така и не получих устройство, въпреки че пратих бланка и имам потвърждение от средата на юли. Писах и на съпорта, ако могат да сменят номера, но нямам отговор. Та се чудя ако все пак вземем машинката от старата кола ще има ли проблем…

Общи условия

Активация на акаунт