На море в Гърция 2025 - III

• 39 230
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
pepina80, пробвайте да платите и на прибиране към България да си ги вземете номерата /стига да е работен ден/. Наистина срокът е по-дълъг, но в повечето случаи ги връщат с или без малко разправии.
Години наред не сме имали никакви проблеми в Гърция /не сме и нарушавали правилата/, но тези мерки са силно преувеличени. Тегаво се шофира вече. Извън магистрала са насвяткали едни ограничения! Нафпактос - Амфиса е целият път към 160 км с ограничения 50-60-50-60. Всички карат 80-90 и изпреварват на двойна непрекъсната, добре, че нямаше полиция. Такива ограничения предизвикват нарушаването им, понеже пътят по никакъв начин не предполага такава скорост.
Гугъл мапс и той нещо се излагаше тази година. Черешката беше на връщане около Неи Пори ни качи на магистралата за Атина, вместо за Солун /точно там табели нямаше/. Наложи се да платим 3 пъти тол и да караме 25км до следваща възможност за обръщане.Така си удължихме и пътя, кйто и без това беше 11-12 часа, с едни 50 минути. В началото помислих, че ние нещо сме объркали, но бяхме 2 коли и втората потвърдиха, че и при тях е показвало там да влезем в магистралата.
Да не говорим, че на повечето места всъщност не може да се разбере какво е ограничението - на знак едно, на асфалта друго, навигацията показва трето. Т.е. шансът да си в грешка, без да искаш, е доста голям.

# 331
Ние че сме в грешка, в грешка сме. Все едно в България да спреш в аварийната лента. Ама не знам защо мъжът ми не го съобрази това, хем е внимателен шофьор с дълъг стаж. Писах този пост просто да се има предвид, че след тола имало паркинг (но не се вижда преди това). Иначе си платихме глобата още на следващия ден, като отвориха пощата, но не там е проблемът.

# 332
Пътят през Маказа не беше натоварен. Забавихме се само по "Тракия" и може би в Кърджали - със задръстване и спиране на бензиностанцията, да е било около 30-40 минути в Кърджали. Та, не знам как, но пътуването ни отне 6-7 часа. Но познати казаха, че вчера са се връщали през Кресна около 10-12 часа до София, имало е страшно задръстване.

# 333
  • Sofia
Ле-леее, горният случай направо ме втрещи. Grinning Че и аз съм от тия, дето спират, където има падне. Явно съм имала късмет досега... Много лоши тия гърци, бе – друго си е родните шкембелии да ти се плюнчат насреща и да чакат бакшишче.

# 334
  • София
И ние усетихме от първо лице новите пътни мерки 😃 вчера отидохме на плаж, паркирахме в шубраците покрай пътя, заедно с десетки гръцки коли и накрая всички до една без номера и глоба от 40Е. Хванахме полицаите с отвертка да свалят табелите в края на редицата и ни казаха в кое управление някъде в Атина да отидем и че може да караме без номера само до полицията. Днес сутринта рано-рано плащаме и отиваме, където ни казаха - не трябвало там, слагат ни локация на нашия телефон, там няма нищо, отиваме в друг участък и там не било, трябвало в друг атински квартал - Пътна полиция. Там вече е митинг от народ с розови бележки и коли без номера. 😂 След час чакане влязохме при една офицерка, дадохме резервацията, обяснихме, че днес си тръгваме и не можем да се приберем. Тя ходи при някакъв началник и той разреши да ни върнат номерата веднага, а не след 20 дни.
Ще ни държат влага селските пътчета. 😂

# 335
Това на Схиниас ли?!

# 336
  • София
Да, на Схиниас, брутална хайка направиха. Предишните дни пак имаше полиция, но местна и разрешаваха да се паркира покрай пътя, без да се влиза с колата в парка. Вчера дойдоха атиняни с отвертка и всички под ножа. 😃

# 337
Решили са да попълват дупки в хазната. Кофти.

# 338
  • Пловдив
Да, почнаха да правят мизерлъци. То да платиш глоба, щом си я заслужил, но това с номерата е силно прекалено.

# 339
Ма те в Крит затова си джиткат без номера с години Simple Smile Чужденец обаче няма как.

# 340
  • София
Да, почнаха да правят мизерлъци. То да платиш глоба, щом си я заслужил, но това с номерата е силно прекалено.
Абсолютно, голям ужас е с номерата. Разбирам ги, че няма как да накараш чужденците да си платят глобите, ама да слагат скоби или да обикалят с терминал и да събират. Няма да ви кажа какви схеми мъдрихме снощи как да се приберем от Атина, ако не успеем да си вземем номерата.

# 341
  • Sofia
Ще пътуваме на 06.09. от София през Кресна за Кулата. Мъжът ми ме убеждава, че тогава нямало да има камиони, но предвид почивните дни у нас, подозирам че ще има същите задръствания. Каква е била ситуацията по това време в предходни години?

# 342
  • София
Само при катастрофи ли има такива тежки задръствания или има и някаква конкретна причина? Предишни години сме чакали на Кулата само. И ние ще пътуваме на 06.09. и вече не са радвам особено.
Това със свалянето на номерата е ужасно.

# 343
Днес имаше отбелязани 2 катастрофи в дефилето във Wase, но ние не видяхме нито една. Просто много много пътуващи, тирове и жесток трафик. От София до Афитос 8 часа … Заради бебето правехме почивки, но това е ужасно много. Ако знаех какво е щяхме да направим междинна нощувка някъде.

# 344
Не само заради катастрофите, просто пътят не може да поеме толкова автомобили.

Общи условия

Активация на акаунт