На море в Гърция 2025 - III

• 39 164
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
Ние пътувахме миналата сряда. Имаше си задръстване, в което загубихме 30-40 мин. Без катастрофи или нещо такова. Явно си има трафик.

# 346
  • Пловдив
...
Абсолютно, голям ужас е с номерата. Разбирам ги, че няма как да накараш чужденците да си платят глобите....
Ми да, скоби. А от Германия наши приятели получиха глоба за 7км превишена скорост. Не е като да няма варианти и се чудя на тези дивашки методи.

# 347
  • Sofia
Има ли ограничение за тирове в уикендите?

# 348
  • Стара Загора
На Скирос сме вече и още със слизането много ни хареса. Голямо спокойствие цари навсякъде. Отседнали сме в Молос с гледка към Хора
Вчера бяхме на нашия плаж Молос, днес тръгваме по обиколки . Домакините ни препоръчаха да направим две екскурзии с лодка, днес ще правим плана за останалите дни, острова не е голям и смятам, че тези 6 дни ще ни стигнат да го разгледаме. Изключително спокоен е Скирос, незнам юли и август , но септември е прекрасен. Вчера хапнахме много вкусно в този ресторант https://maps.google.com/?ftid=0x14a46ba4355fdd9b:0x4f6f935f28a74 … 94286869&g_st=ipc. Не говорят много английски, а ние не знам нищо на гръцки, но ще се оправим 😃.

# 349
  • SF
Ще пътуваме на 06.09. от София през Кресна за Кулата. Мъжът ми ме убеждава, че тогава нямало да има камиони, но предвид почивните дни у нас, подозирам че ще има същите задръствания. Каква е била ситуацията по това време в предходни години?

Все такава. Трите дни са любими на българите за "затваряне на морето" и Гърция е най-подходящата чужбина за тях. Ограничен е изборът на самолетни компании, които предлагат отиване и връщане точно за тези 3 дни и всички са по колите и в Гърция.
Включително и аз. Аз даже имам 2 дни и не съм от тези, които тръгват в 3 часа през нощта.
Ще се чака. Ще си вземем храна, напитки, музика и ще се забавляваме в колата. Само да не стане за карти обстановката.

Колкото до този къмпинг
https://mareleon.gr/en/ - не виждам дали там има място за собствени палатки или трябва да се ползват техните срещу 180 лева на нощ за двама? Ние даже сме четирима.

# 350
  • Варна
Колкото до този къмпинг
https://mareleon.gr/en/ - не виждам дали там има място за собствени палатки или трябва да се ползват техните срещу 180 лева на нощ за двама? Ние даже сме четирима.

има страшно много частни къмпинги които почти ги няма по картите и гуглето !
Примерно в Неа Ираклица , Коринос , Олимпиаки и почти във всяко село в някой по голям двор и задължително имат места за собствени палатки. Друг голям близък къмпинг е на Златния плаж на  о.ТАСОС . Десетки хиляди българи имат имоти навсякъде из Северна ГЪРЦИЯ и номера  е да намерите някой за конкретното място да ви даде информация и логистическа подкрепа.

# 351
  • София
pepina80, къде е този паркинг? На светофара след тола в дясно ли се завива? И на мен се очертава да спирам да взимам транспондер от тола на Промахон и мислех да направя точно като мъжа ви.

# 352
Niditop3,
какви екскурзии с лодка ви препоръчаха? Любопитно ми е, това не сме правили при престоя си на острова.

Иначе и моите впечатления от началото на септември преди 3 години са точно такива (и ние бяхме на Молос).

# 353
Момичета, в драма съм!! Наехме къща в Неос Мармарас, която предплатихме през Букинг за 5 дни, снощи пристигнахме… Къщата е пълна мизерия, не съответства изобщо на това, което е рекламирано, какво може да направим в такъв случай, направо сме в ужас! Моля за някакъв съвет

# 354
Свържете се с Букинг веднага, изпратете снимки през платформата. Те на мейла няма да отговорят бързо, но ще им звъните и по телефона (българският работи от 9 до 17 в работни дни), важното е да могат да проследят за какво става въпрос.
Те могат само да ви върнат пари, и то ако настоявате упорито, настаняване вероятно ще трябва да си намерите сами. Но първо се свържете с тях.

# 355
pepina80, къде е този паркинг? На светофара след тола в дясно ли се завива? И на мен се очертава да спирам да взимам транспондер от тола на Промахон и мислех да направя точно като мъжа ви.
Трябва да минете през тола и след това веднага вдясно (не съм обърнала внимание има ли светофар, возя се като чувал с картофи)

# 356
  • на последния етаж
Иначе "библията" Wink на пътуването в Гърция се поизчерпа и по-трудно се намира в книжарниците, но ако ви трябва - онлайн от складовете има и на панаира сигурно също.
Коя е тя?

# 357
  • София
На паркинга след тола на Промахон и сега имаше полиция, явно следят трафика там.
Иначе, движение почти няма, съвсем спокойно е от Кулата до Симитли.

# 358
  • Стара Загора
Параход, едната екскурзия е целодневна с включена храна, лодката тръгва от Линария и кара на юг до някакви  водни пещери и след това до островчето Саракино с 2-3 спирки за плуване. А другата не знам дали е точно екскурзия или водно такси от Пефко тръгва и кара на север на 1 или 2 недостъпни плажа с кола. Утре ще правим целосневната екскурзия и ще кажа повече подробности . Цената ѝ е 40 евро на човек.

# 359
Момичета, имате ли препоръка за кръчма във Волос? По ваш съвет избрахме тук да направим междинна нощувка Simple Smile
Параход, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт