На море в Гърция 2025 - III

• 38 224
  • 714
  •   1
Отговори
# 450
Едно питане имам за цените на лекарствата, има ли надценка някаква заради това че ги купувам от остров? Купих левотироксин, който не за първи път купувам, но ми го продават с 1 евро отгоре от цената, която е на опаковката. Не успях да питам аптекарката защо е така. Може би в някои аптеки продават с надценка, не съм наясно.

Явно вече има, защото м.г. на Закинтос ми продадоха едно мазило, което е обичайно 10 Е, за над 13.
И аз бях свикнала, че няма разлика в цените...

# 451
Лефкада
Скрит текст:
Скрит текст:

# 452
  • Sofia
Моля да ми препоръчате хубава таверна в Сарти, днес дойдохме. Хотела е Vrahakia, но около него не видях ресторанти.

# 453
Моля да ми препоръчате хубава таверна в Сарти, днес дойдохме. Хотела е Vrahakia, но около него не видях ресторанти.
В "Орестис" не е лошо и цените са прилични.

# 454
Едно време любим ни беше Банана (преди А. Елени на страната на залеза Simple Smile), знам, че след построяването на комплекса е съвсем различно, но все пак ако някой е ходил, може да пусне снимки.
Чуден си е сутрин рано и в късен следобед, когато се поорине навалицата, но цари неоправдана скъпотия там.
Не съм свалила всичко от апарата, но и не бях много ентусиазирана да снимам на Скиатос, особено плажовете. Не искам да звуча минорно - островът всъщност е много хубав и Горният му е сипал с пълни шепи синьо и зелено. Отчитам още достъпността му, уредения градски транспорт, приветливото и топло отношение, на което случихме навсякъде, доброто и бързо обслужване, многобройните златисти и пясъчни плажове (75 според хазяина ни). Просто не е моето място, но за нешофиращи и търсещи вариант за почивка с кратък полет, Скиатос е подходящ избор.

# 455
Вие летяхте до Скиатос и отбихте малко и там преди Алонисос ли?

# 456
Пътуваме в момента с кемпер към Солун посока Халкидики, може ли да препоръчате кой е най-близкият къмпинг до Солун.

# 457
Здравейте, знаете ли дали има някакъв електронен портал, където човек да провери дали случайно има глоби за шофиране в Гърция?

# 458
Едно време любим ни беше Банана (преди А. Елени на страната на залеза Simple Smile), знам, че след построяването на комплекса е съвсем различно, но все пак ако някой е ходил, може да пусне снимки.
Чуден си е сутрин рано и в късен следобед, когато се поорине навалицата, но цари неоправдана скъпотия там.
Не съм свалила всичко от апарата, но и не бях много ентусиазирана да снимам на Скиатос, особено плажовете. Не искам да звуча минорно - островът всъщност е много хубав и Горният му е сипал с пълни шепи синьо и зелено. Отчитам още достъпността му, уредения градски транспорт, приветливото и топло отношение, на което случихме навсякъде, доброто и бързо обслужване, многобройните златисти и пясъчни плажове (75 според хазяина ни). Просто не е моето място, но за нешофиращи и търсещи вариант за почивка с кратък полет, Скиатос е подходящ избор.

Точно се канех да си набелязвам места в Гърция, до които може да се отиде със самолет и на територията на които да може да се придвижва без кола - с градски транспорт или пеша.
Шофирам, но ми е голям стрес. Хем искам да съм на място, на което няма много българи, хем ми идва в повече шофирането до далечни дестинации. Чудех се и за подходящи места за деца 6-7 годишни, на първи ръкав като компромисен вариант. Някой може ли да препоръча от личен опит?

Миналата година бяхме на първа линия близо до Коринос, а тази - на 5-10 км. от Никити. Водата до Никити си е в пъти по-хубава и подходяща за малки деца, но пък е такава гъчканица в самото Никити. Ходих и до Арменистис при приятели - човек върху човек на плажа, а на къмпинга - бунгало до бунгало; никакъв простор, не е моето.моето.
До Нова година ще набелязвам и после ще резервирам.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 19:57 от Sirmaa

# 459
Ханя, Крит ви препоръчвам. Ако детето още не ходи на училище, краят на септември е идеален. Има всичко необходимо за придвижване без кола, плаж, развлечения.
Скиатос е добре за началото на сезона (юни), тогава не е чак толкова натоварено. Не знам колко българи има сега, с директните полети. Преди бяха единици, че фериботът е баснословно скъп.

# 460
  • В средата на времето
Ние ходихми до малкия и до големия Банана бийч (Скиатос). И на двата имаше шезлонги от комплекса, но и на двата плажа имаше и свободна зона. На големия в единия край, на сянка, имаше чадъри и шезлонги, които не бяха като тези на хотела и може би да са били за външни хора. На малкия Банана бийч в свободната зона имаше нудисти. Не знам обаче дали там е нудистки плаж по принцип. Така или иначе не останахме да плажуваме нито на единия, нито на другия. Малко снимки:

Скрит текст:
Големия Банана Бийч

Естествена сянка там:

Малкия Банана Бийч

Sirmaa, Скиатос е идеален в това отношение - казвам го като човек, който не е шофьор и който търси уреден транспорт за обиколки. Ние бяхме отседнали в Колиос и българска реч чухме броени пъти, основно в града Скиатос. Плажове много, идеални за деца, а морето беше страшно спокойно (средата на юни това).

# 461
Имаше доста сънародници на Скиатос и Скопелос в края а август. Действително, основно в градовете се усещаше родното присъствие. На Алонисос пък обратното - нашенска реч и регистрационни номера засичахме основно по плажовете, близки до Патитири.

# 462
Да, малкият Банан беше изцяло (или основно) нудистки плаж, преди да застроят, и се стигаше по доста труден черен път или пеша.

# 463
  • Sofia
Ние днес обедно помързелувахме в Аргаласти. Изпуснахме пазара и взех само една трахана, колкото да не съм без нищо, която после ще мисля какво да правя. Обядвахме при бабата с тавите. Трима старци разбойници свиреха на една от масите и ни напълниха душите, едни гръцки младежи потанцуваха, да ми напълнят и очите 😁 Меню ни дадоха, но като избереш нещо се почваше с - имам почти същото, но малко по-различно. Сметката ни я написаха като тотал на покривката на масата. Иначе беше вкусно - агнешко, судзукакя, мусака и прословутите пълнени цветове от тиквички, които не можахме да изядем. Изпуснахме и месара и лежерно се върнахме към Хорто на плаж. Тук се готвят за концерт от няколко дни. Репетират в една концертна зала зад църквата и ги чувахме вечер. Днес елегантно облечени жени се отправяха към театъра, а ние се приготвихме за концерт по време на залеза, но този път нищо не се чуваше. И за цвят слагам един залез от днес.

# 464
Привет отново,
Ние в крайна сметка резервирахме в Калитея, Касандра. Може ли да споделите впечатления за плажовете в района? И ако  някой има наблюдения как е времето в края на септември? Надявам се, че все още ще има отворени таверни.... 🤔

Общи условия

Активация на акаунт