На море в Гърция 2025 - III

• 45 193
  • 771
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Ще ходим септември до Лефкада с автобус,като нощувките ще бъдат най-вероятно във хотел Vilagio Maestro.Някой знае ли наоколо дали има хубав плаж с бийч барове(чадър+шезлонги),освен това търся и заведение в което да вечеряме на пешеходно разстояние.

Без кола няма плаж . Paralia Agios Ioannis Παραλία Άγιος Ιωάννηςе най близкия , но си иска кола. Заведения едно до друго на крайбрежната.

# 61
Плажът е на около 20 мин. пеша. Отваряте Google maps и си харесват барове по него и в зависимост от това колко ви се обикаля. За заведенията по същия начин най-лесно ще се ориентирате, кои са ви близо, кои отговарят на изискванията ви кухня и обстановка, a и ценови диапазон.

# 62
Този хотел е далеч и от плажа, и от заведенията.
Ако сте без деца, ок да вървите, но..

# 63
Освен това на Агиос Йоанис духа адски, това е плаж за кайт. Може и да уцелите някакви тихи дни, ако имате късмет, но духа ли - не се стои на плажа изобщо.

До марината пък ви е поне 40 мин. пеша, нощем по тъмно забравете. Бих сменила хотела или наела кола.

# 64
Момичета, намираме се на Западен Пелопонес, в района на Килини. Утре тръгваме към Закинтос.

Този следобед, докато плувахме, забелязахме една умряла риба. За 20на минути морето се напълни с още много такива. Всички туристи набързо излязохме от водата, изкъпахме се много обилно, но нищо не виждам в новините по темата. Някой срещал ли е нещо?

И още - идеи какво да видим и правим този следобед и утре до 15 часа, когато се качваме на ферибота към Закинтос?

# 65
Замъкът Хлемуци е готин (за утре, работи от 8:30 до 15). За рибите не съм срещала инфо.

Но не съм доволна от таверните в Килини и Кастро Килинис, които посетихме тази година, с високи рейтинги, а покъртително лошо за Гърция качество (дори не посредствено, просто лошо). Ето тази бе препоръчана от друга потребителка във форума, изглежда наистина добре https://maps.app.goo.gl/fghvGw7Xf5LchtXWA

# 66
Ние сме Алиссос, тази вечер ще се разходим в Патра, утре ще се разходим до този замък, благодаря!

Собствениците на хотела спекулират, че е свързано с пожарите и гасенето. Тук наистина щетите от пожарите са големи, все още пуши на места, а навсякъде мирише на изгоряло.

Иначе не бих се учудила още да няма информация за това с рибата, то буквално се разви пред очите ни. Сега надниквам през терасата и са още повече, вече и по плажа…

# 67
А, вие сте на север към Патра. Може да видите и влажната гора Строфилия и дюните на Калогрия, без да се къпете.

Наистина, има доста огнища на пожари наоколо, не е невъзможно рибата да е задушена от пушека. Звучи като ужасна гледка, щом чак и изхвърлена на плажа се вижда.

# 68
В на Таланта резерваципонната форма, ако няма свободни бунгала/каравани... в търсения период, ти показва опции за свободни близки дати за съответното настаняване. Сега за пробата само проверих - има къщичка за 4ма от 10. до 16. септември. Така че има някакви варианти и там.
На Армеистис не е автоматично и трябва да чакаш отговор от тях, като пак могат да ти дадат някакви опции.

Май ще пробваме 3 нощувки на Талата, после 3+1 на Арменистис или Валти, зависи кое ще е свободно нагоре.
Причината е проста – след 15-ти септември цените падат драстично, та е супер шанс да изкараме по-изгодно! 💰

Талата е малко по-скъпичка (125–135€ на вечер), ама сайтът им е супер удобен и има свободна къща на плажа за този период. 🌟

Вала̀ти и Арменистис са малко по-тромави – попълних регистрационната форма и чакам обратна връзка. ⏳

Колкото четох, и трите къмпинга имат пясъчен и плитък плаж, така ли е според вас?

Арменистис нямат места 😕
Гледах отзиви и постове и ми харесаха два варианта – Valte и Castello.

Castello е по-близо, до София, до голям град и магазини, и е с добри цени. Thalatta е по-далече, с по-дълбок плаж и доста усамотено място. Валте все още не отговарят.

+Кастело имат за мен най-добрият сайт от изброените

Решихме, че 13-14 ще отидем в някое градче наблизо, или сме бедни, или 260лв за бунгало ми се виждат повечко. След 15 почти всички къмпинги си коригират цените и става поносимо
Все още търся идеи и отзиви

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 21:15 от dudjkolanemie

# 69
Здравейте, върнах се от Керамоти и съм много доволна! От над 10 години не бях стъпвала в Гърция, преди това съм ходила на невероятни места там. Този път реших да не пътувам много и избрах Керамоти като нямах големи очаквания, но честно да ви кажа направо имах нужда от точно това! Да се разхождаш спокойно без сергия до сергия, без лунапаркове от които гърми бясна чалга, без да се чудиш на кое заведение да седнеш защото никое не става. Обиколих половината таверни и навсякъде цените бяха едни и същи, порциите големи, храната вкусна и прясна! За първи път от много време да ям морска храна без след това да дежуря в тоалетната 😀.. За плажовете - Paralia beach bar - без минимална консумация, Aegeo - без минимална консумация като там е заливче и няма никакви вълни. Порция калмари - 12 евро, пържени картофи със сирене - 3 евро, голяма бутилка вода - 1 евро. Останах с много добро впечатление и от шефовете на таверните които сервираха рамо до рамо с останалия персонал, а не стояха на някоя ВИП маса да гледат нагло! Прекрасно обслужване, персонала поне на местата които посетих е много любезен, отзивчив, говорят перфектно английски и малко български.

# 70
slan4ize76, сложи снимки после в темата да видим Hug
Писали са по групите, че започва демонтаж на понтонния мост за Лефкада. Щели да слагат някакви платформи върху кораб и колите да минават през кораба.
Не мога да си го представя. Може би някак ще измислят кораб да играе роля на мост.

Последна редакция: сб, 16 авг 2025, 23:41 от marinadp

# 71
Ooo, Auroraa99, страхотен разказ, благодаря! Освен, че е полезен, съвпада и с моето усещане, че дори в по-малките градове (абе, даже и в селцата) просто си им е по-в кръвта на гърците да ти създадат условия за хубава почивка. Ходила съм на плаж във Фанари или селце до Фанари - малък град/селце; малък, непретенциозен плаж - обслужване на ниво, но това, което много повече ме впечатли - пътека и обособена зона за хора със специални двигателни потребности, на нищо и никакъв плаж.
В България съм виждала как цялото семейство работи наравно с персонала (много хубав италиански ресторант в София), включително при ремонт на покрива, собственикът се беше качил с работниците на покрива - но рядка е такава гледка за България или поне мен много ме е впечатлила.
Скрит текст:
Здравейте, върнах се от Керамоти и съм много доволна! От над 10 години не бях стъпвала в Гърция, преди това съм ходила на невероятни места там. Този път реших да не пътувам много и избрах Керамоти като нямах големи очаквания, но честно да ви кажа направо имах нужда от точно това! Да се разхождаш спокойно без сергия до сергия, без лунапаркове от които гърми бясна чалга, без да се чудиш на кое заведение да седнеш защото никое не става. Обиколих половината таверни и навсякъде цените бяха едни и същи, порциите големи, храната вкусна и прясна! За първи път от много време да ям морска храна без след това да дежуря в тоалетната 😀.. За плажовете - Paralia beach bar - без минимална консумация, Aegeo - без минимална консумация като там е заливче и няма никакви вълни. Порция калмари - 12 евро, пържени картофи със сирене - 3 евро, голяма бутилка вода - 1 евро. Останах с много добро впечатление и от шефовете на таверните които сервираха рамо до рамо с останалия персонал, а не стояха на някоя ВИП маса да гледат нагло! Прекрасно обслужване, персонала поне на местата които посетих е много любезен, отзивчив, говорят перфектно английски и малко български.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 22:18 от anmasu

# 72
Забравих да кажа че на плаж Aegeo има достъп във водата за хора с инвалидни колички. 😊

# 73
  • Sofia
... лунапаркове от които гърми бясна чалга, без да се чудиш на кое заведение да седнеш защото никое не става.
... не стояха на някоя ВИП маса да гледат нагло!

Доста места съм обиколила в Гърция, но не съм попадала на нищо, като цитираното. Очевидно Керамоти не е някакво върховно изключение, смятам. Wink

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 00:41 от Blаck Cat

# 74
  • София
slan4ize76, сложи снимки после в темата да видим Hug
Писали са по групите, че започва демонтаж на понтонния мост за Лефкада. Щели да слагат някакви платформи върху кораб и колите да минават през кораба.
Не мога да си го представя. Може би някак ще измислят кораб да играе роля на мост.
Отварят и двете крила за качване на коли и се минава през товарния отсек. Сложили са ферибота вече.

Общи условия

Активация на акаунт