Ако някой се сеща и за заведения, които са "a must", би било супер. Мерси!

Не препоръчвам да се ходи по западния бряг на север от Ареополи. Най-много до Агиос Николаос. Към Кардамили (красиво градче е) и Ступа е неприятно туристическо. Ходихме до много красив плаж близо до Кардамили. Казва се Фонеа или Фонеас. Много ми заприлича на Калади на Китира. Обаче и през октомври беше пренаселен за моя вкус. Не мога да си представя какво е в сезон.

За плажовете май не мога да съм полезна, защото знам, че обичаш да се гмуркаш. На плаж Валтаки (Глифада) има руини от заседнал кораб. Може и да е интересно зад него. Иначе плажът е пясъчен. Селиница, Мавровуни и Вати също са пясъчни. Запазила съм този списък с плажове, но линкът е остарял и снимките не се отварят. За целия пръст са. Заглавната снимка е на Фонеа, за който споменах по-горе.
В записките си за Гитио имам записани 2-3 рибни ресторанта на крайбрежната, но тъй като не сме по рибата, не сме ги пробвали. За сметка на това миналата седмица бяхме в едно ресторантче с мръвки. Беше много атрактивно. Поръчахме си нещо като мешана скара- от всичко по малко.
Бяха 3 размера. Ние си взехме малка порция за двамата за 17 евро. Средната беше 27, а голямата не помня. Донесоха ни я върху една голяма хартия.

Не можахме да изядем всичко. Взехме си част от мръвките за вкъщи, въпреки, че поделихме голяма част с този сладур:

Цялата улица е с шарени чадъри:

Ето как изглежда отвън:

Иначе в записките ми препоръчаните рибни ресторанти са Saga и Η Τράτα
Ако ходите до Нео Итило, там имаме любима таверна. Хвалили са ми рибната Черния пират, но ние сядаме в съседната Karavopetra. Предишния път ядохме пълнени цветове от тиквички (макар да беше през октомври). Този път нямаше, но всичко, което опитахме беше много вкусно. И залезът е прекрасен!
Даде ми някакви супер насоки!
Ама каквото – такова.