🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СЪНЛИВЕЦ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-34

• 20 809
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Ще започна първа с отговора на днешния въпрос.
Дали човек като Ешреф може да избяга от масата на властта, за да седне на масата на любовта? Или е обречен винаги да принадлежи на първата?

Моето усещане е, че Ешреф винаги ще изглежда сякаш принадлежи на кръглата маса. Там е силата, дългът, там е роден неговият образ на лидер. Но сърцето му винаги го тегли към семейната маса.
Това е най-голямата му трагедия-
разумът и животът му казват „тук е твоето място“ (кръглата маса), а душата му шепне „не, твоето място е там, където има обич и дом“ (семейната маса).
Но, ако трябва да дам еднозначен отговор, той ще бъде- кръглата маса.
Защото Ешреф неизменно избира дълга пред щастието: поема вина, влиза в затвора, плаща вместо другите. Любовта (семейната маса) е неговият копнеж, но не и навикът му. Навикът му е жертвата и контролът, светът на властта, където “пази” всички, докато губи себе си.
Ако не се излекува от фикцията „Руя“ и не повярва, че заслужава обикновено щастие, съдбата му пак ще го върне на кръглата маса.

# 106
Цвети, благодаря за статията!

Значи скоро, да очакваме и трейлърът!

Въпросът е: Дали човек като Ешреф може да избяга от масата на властта, за да седне на масата на любовта? Или е обречен винаги да принадлежи на първата?
Ясно е, че Ешреф стои някъде по средата, разкъсван между дълга и сърцето, между силата и копнежа.
Но според вас, коя маса е неговото истинско място?
Кръглата?
Семейната?
Или е обречен винаги да принадлежи и на двете?
Трудно би избягал от масата на властта, защото там отговорностите са много.
Той досега винаги е пренебргвал себе си за другите, затова смятам, че не би я напуснал.
Но със сигурност му се иска да съчетае и двете, и ако успее да промени правилата, защо не!
При всички положения му е по-приятна Семейната маса.

# 107
Добре дошли в седмицата, в която фендомът на Ешреф Руя най-накрая ще бъде нахранен.🙏

https://x.com/NoeliaMidu/status/1957359625126179271

# 108
Привет!
Аз мисля, че принадлежи на семейната маса т.е масата на любовта. Ешреф се отказа от властта само и само приятелите, които му са семейството-Гюрдал, Мюслюм и Фарук да останат живи, отиде в затвора за да е добре Нисан, толкова жертви направи в името на хората които обича.
Когато Якуб баба го постави м/у властта и любовта, Ешреф избра любовта. Той беше сигурен, че ще се изкуши на любовта.  Друг е въпросът, че е трудностите са го направили успешен лидер. В други обстоятелства едва ли.🤔

С нетърпение чакаме тогава новия трейлър.
Щастлива нова седмица, момичета!

Скрит текст:
Жаки, благодаря! Много е истинско това което си ни донесла за животните.

# 109
Така е, Ели!
Ешреф е водач по необходимост, но мъж на любовта по душа. 🖤
Да, той стои на кръглата маса на властта, но само защото животът го е сложил там. Във вътрешността си обаче винаги е бил на „семейната маса“, масата на любовта. Всичките му най-големи жертви не са били заради амбиция или алчност, а заради хората, които обича.
Може би затова е толкова сложен образ.
Външно водач, вътрешно -мъж, който просто копнее за дом и близост.

# 110
От канала:
Частта ни за „близки приятели“.

# 111
И реакцията на Джерен

Човек трябва да има брат, красив брат, да се бори като луд, но ако камък посегне на живота му, черният му дроб трябва да бъде отстранен @neocu
Почти сме готови, чакаме @esrefruyadizitv

Ех, това диванче! Wink

# 112
И аз като видях диванчето се усмихнах до уши.😄
Спомени, спомени.

# 113

Въпросът е: Дали човек като Ешреф може да избяга от масата на властта, за да седне на масата на любовта? Или е обречен винаги да принадлежи на първата?
Ясно е, че Ешреф стои някъде по средата, разкъсван между дълга и сърцето, между силата и копнежа.
Но според вас, коя маса е неговото истинско място?
Кръглата?
Семейната?
Или е обречен винаги да принадлежи и на двете?
Ешреф много силно копнее за масата на любовта, но е приел, че тя не е за него. Сам си слага спирачки, за да не седне на нея. Масата на властта е неговият дълг към Якуб Баба и сираците. Там сякаш взима решения с лекота и е приел участта си. Според мен би предпочел всички, които обича да стоят на семейната маса, да са здрави и спокойни, а той да се бори на кръглата.

# 114
Момичета,привет ! Sparkling Heart

Много се радвам на прекрасните ви емоции от срещата,следващият път дано успея да се присъединя !

Снимката на Аслъхан навява тъга и самота - това е моето усещане.С кой и какво е свързано си знае само тя.

Ешреф е избрал да принадлежи на кръглата маса на властта,семейната маса е за другите,той не принадлежи там,не смята ,че му се полага,че я е заслужил с начина си на живот и изборите ,които е правил и продължава да прави,но той не осъзнава едно нещо и то е,че е в негова власт двете маси да вървят паралелно.Няма значение какво са били правилата досега.Якуп баба го няма,което означава,че новият водач на Сираците може да наложи нови правила,които да не изключват семейството за членовете на сираците.Дали би направил промени в завещаното от Якуп баба или не,съм по-склонна да кажа - не,защото Ешреф е твърде уважителен към наследството си да го кажем така.С 2 думи изборът на Ешреф е кръглата маса.

# 115
Момичета, благодаря ви за мненията! Hug
bof4eto, интересно е това, което казваш.
Според вас, трябва ли Ешреф да промени завещаното от Якуп баба? Или пък силата на Сираците е именно в това разделение?
Лично аз мисля, че Ешреф трябва да промени правилата.
Якуп баба е наложил разделение, което е имало смисъл в неговото време, да предпази Сираците от слабости и уязвимости. Но Ешреф е различен, той вече носи тежестта на любовта и на загубата, а въпреки това е оцелял.
Ако някой може да докаже, че семейството и властта могат да вървят заедно, това е именно той.
Всъщност силата му е точно там, не в това да копира старите правила, а да създаде нови.Но въпросът е, ще повярва ли Ешреф, че заслужава семейната маса? Или ще остане в плен на идеята, че е обречен само на власт?

# 116
Нези

В някой от епизодите,не си спомням обаче в кой точно обаче Гюрдал намекна,когато говореха за Нисан,че това правило е наложено след "проблема между Чийдем и Ешреф" - аз с такова впечатление останах по думите на Гюрдал,така ми остана в главата. Обаче пък ,като говориха Ърмак и Ешреф ,тя му каза ,че няма да може да създаде семейство,но все пак да не се откаказва от Любовта. Та в този ред на мисли не съм сигурна,относно това правило точно от кога датира,защото въпросното правило изобщо не спря Кадир да обеснява ,че обича Нисан.Нима за него не важи ? И дори не беше споменато по никакъв начин.То ясно,че за Кадир нищо не важи,но....

# 117
Той и да повярва, че има място на семейната маса, за съжаление мисля, че така и няма да успее да седне на нея...

# 118
Да, наистина имаше нещо такова, че правилото е наложено след проблема с Чийдем.
Още по-интересно ми стана какво ли е имало между тях.
Дано да ни го покажат!

# 119
И аз мисля, че правилата трябва да се променят.
Ешреф ще излезне от затвора и ще трябва да почне от нула, докато се добере до властта ще мине време.
Ще видим към къде ще наклони везната. Определено лидерският пост е за него, но и семейната маса  му подхожда.
Дали ще успее да жънее успехи и на двете, предполагам, че "да" и най-вече ще си е взел "уроците" от неговата доброта и себераздаване.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 21:17 от eliet

Общи условия

Активация на акаунт