Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 18 587
  • 594
  •   4
Отговори
# 555
Някои майки не искат доброто за снахите / дъщерите си. Много често съм виждала философия "на мен ми е било трудно, що пък и на теб да ти е", "е аз като съм раждала без упойка на времето да не съм умряла". Гледат на някакви нормални неща все едно са глезотии. За щастие и на майка, и на свекърва съм случила.

Но сестрите, особено от по-старата школа, са били различни, доколкото разбрах. Инжекцията директно в изправено положение ти я бият докато те бодат и за абокат и тн. Много по-малко състрадание имало за жените раждали в началото на 90-те, доколкото разбрах.

За щастие и аз попаднах на супер хора по време на моя болничен престой.

# 556
  • Варна
То ясно, че е до човек, обаче на такива такава контра бих им играла като ми се бият в гърдите..... Иначе и на мен майка ми и свекървата нищо не са ми казали, но аз и няма да им мълча, де. Даже свекървата обяснява как едно време такива неща не е имало, но само като констатация, а не в друг смисъл. Майка ми и тя това е казвала.

Виж, от приятелки и колежки какви неща са ми чували ушите. Приятелката беше само една, която си позволи приказки, 5 години вече не й говоря и няма да й проговоря. Колежката само й казах, че някой ден и нейните дъщери ще бъдат бременни и не се знае на какви хора ще попаднат през този период. Пък тя като няма акъл да обсъжда другите хора (не само мен), той животът връща.

# 557
От всякакви хора съм очаквала такива приказки, но не и от майка ми - ,,Който има деца да си ги гледа." , "Лесно майка да не мислиш, че се става?", "На мен никой като не ми е помагал, как съм се оправяла, ще се оправиш и ти." и тн. Много тежко преживях нейното отношение, но хубавото е, че сега не очаквам да е до мен ☺️

# 558
  • София
Хоупче, и ние няма да получаваме помощ - родителите на мъжа ми не са добре здравословно, на възраст са, а и показват, че нямат желание. Майка ми е на 400 км. и е пенсионерка, също не очакваме от нея.
Наистина боли да чуеш такива думи от близък човек, особено когато имаш очакване за подкрепа в главата си, и мен би ме заболяло.
Ние с мъжа ми сега сме в трескаво купуване на неща от първа необходимост - вчера столче за кола, ваничка за къпане и количка. Поолеква ми да имаме вече някакъв минимум на необходимите неща, но и вече по магазините ми става тежко да обикалям. Sad

# 559
Няма как да не ти стане смотано, когато чуеш подобни реплики от най-близките си хора.
На етап пране съм аз вече, за сега само суша и прибирам. Когато съм готова с всичко, може и да изгладя някои неща. Сега ми е по-важно да приключа и събера багажа за болницата.

# 560
Здравейте!!!
Как се чувствате момичета , добре ли сте имате ли оплаквания ??
При мен всичко върви добре ,но вечерно време имам болки във корема когато се въртя във леглото и сутрин ми е много тежко ,когато ставам . Във 33+6 г.с дали се дължи на това че бебчо вече започва да трупа килограми преди 2 седмици на прегледа го измериха 2.300 кг.

# 561
Аз съм в 30+2 г.с и се чувствам доста добре. Последните 1-2 седмици съм много активна, вчера правихме и baby shower/барбекю, но усещам, че много се уморявам. Надявам се това да не се отразява на бебето по някакъв начин, за сега я усещам, че и тя е доста активна и става по-силна. Другата седмица сме на преглед и към средата на октомври на ФМ.

Не знам как е при вас, но аз ставам все по развалувана да се срещнем и се надявам всичко да е така добре до края. 🩷

# 562
Аз съм в 30+2 г.с и се чувствам доста добре. Последните 1-2 седмици съм много активна, вчера правихме и baby shower/барбекю, но усещам, че много се уморявам. Надявам се това да не се отразява на бебето по някакъв начин, за сега я усещам, че и тя е доста активна и става по-силна. Другата седмица сме на преглед и към средата на октомври на ФМ.

Не знам как е при вас, но аз ставам все по развалувана да се срещнем и се надявам всичко да е така добре до края. 🩷

И аз доста бързо се изморявам ако трябва да съм честна ,но и на всичко отгоре се разболях и ме мъчи една хрема ,но капвам капки и се надявам скоро да се оправя .
Нашия бебок също е много активен и доста силен ,никога не съм си представила, че ще се усеща чак така .
Даже никога като цяло не съм си мислила, че една бременност може да е толкова тежка . На пръв поглед като видиш бременна преди да си усетил това чувство ти се струва толкова лесно ,но определено не е .

На вас АГ то изписа ли ви омни биотик панда ??

На мен ми казаха ,че е хубаво  1 месец преди раждането да се приема бил помагал бебчо да няма колики.

# 563
Аз съм 29 г.с. и ми е доста тежко. Трудно се разхождам, почти само лежа. Корема доста ме опъва, тежи ми и се втвърдява. Не съм си мислила и аз , че толкова рано ще ме хванат такива симптоми. Ама стискам зъби и почивам повече.

# 564
И аз тези дни ще се активизирам с купуването и поръчването на неща, че буквално имам само количка и чаршафи за бебешкия кош. 😀

Иначе и моите родители са далече, физически няма как да ми помагат много, но пък ми правят сега подаръци - реално плащат най-скъпите неща за бебето, което също си е помощ. Мен винаги си ми е било ясно, че докато съм в детеродна възраст, родителите ми няма да са пенсионери. 😀

Свекървата е близо, но от едно време си е казала, че не смята да гледа повече деца, стигнали ѝ нейните. Което за мен е супер, защото винаги точно това съм искала - никой да не ми се бърка. Може би защото съм отгледана от всички баби, дядовци, и лели, освен от родителите ми, смятам, че това предполага проблеми за самото дете. 😀 Познавам хора, които много си експлоатират бабите на децата за щяло и нещяло, не съм фен.

Някой ползвал ли е от тези кошари, които имат като мрежа с ципче отгоре?

# 565
Аз съм 29 г.с. и ми е доста тежко. Трудно се разхождам, почти само лежа. Корема доста ме опъва, тежи ми и се втвърдява. Не съм си мислила и аз , че толкова рано ще ме хванат такива симптоми. Ама стискам зъби и почивам повече.

При мен също има втвърдяване..не искам да ви стряскам, но все по трудно ще става във следващите седмици и аз също от доста рано имах трудности, едвам качвам 5 стъпала и вече съм се препотила 5 пъти и едвам дишам .
Гледам да си почивам повече.

# 566
Птичка, не ме стряскаш, аз знам и съм подготвена, че оттук нататък, пътят е само надолу 😅 Все пак около мен всички в 7 месец ( повечето) са доста подвижни, спортуват, нямат болки. Аз съм като на инвалид, пия сто лекарства, нищо не помага. Само като лежа се чувствам добре, до тоалетна да стана и корема ми е камък и все едно тежи 10 кг.

# 567
Птичка, не ме стряскаш, аз знам и съм подготвена, че оттук нататък, пътят е само надолу 😅 Все пак около мен всички в 7 месец ( повечето) са доста подвижни, спортуват, нямат болки. Аз съм като на инвалид, пия сто лекарства, нищо не помага. Само като лежа се чувствам добре, до тоалетна да стана и корема ми е камък и все едно тежи 10 кг.

При мен е абсолютно същото ,особено ако и бебчо върви със повече килограми 😃

# 568
Аз искам да се оплача. Темата я чувствам малко деликатна, но ще споделя. От вчера има възпален външен хемороид, болката е ужасна и постоянна - боли дори когато лежа и не мърдам, изкарах кошмарна нощ. За сядане не искам и да коментирам, там е още по-зле положението. Слагам студени компреси, но засега ефект никакъв. Не знам какво лекарство би било подходящо за използване предвид бременността, а пък и сега са почивни дни и няма как да се свържа с АГ, за да даде съвет. Направо нямам желание нищо да правя, болката е толкова неприятна, че мисля само за нея. Сутринта само станах да закуся и да си изпия лекарствата и пак си легнах в леглото.
Защо все трябва да има нещо, което да ни тормози се чудя.😵‍💫

# 569
И аз съм така в 29та седмица. Уж съм качила 5 килограма, а все едно са 50. Отиване до магазина, който е през блок, ми коства огромни усилия. Наведа се леко два пъти и се задъхам.

Така или иначе имах скъсяване и лежах два пъти вече, пазя си се. Ще преживея следващите два месеца някакси, гледам да си казвам, че са ми последните тихи и спокойни в живота ми. 😀

Общи условия

Активация на акаунт