Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 22 999
  • 718
  •   1
Отговори
# 705
Аз съм в супер чуденка за кошче/столче за кола. Чудя се дали има смисъл да купуваме кошница или направо да вземем столче 0+ Thinking ММ като че ли повече настоява за хубав стол 0+ с база, но аз се чудя за удобството от кошницата и как след това ще имаме цялото време на света да си изберем стол с база, който расте с детето. Мненията около нас са 50/50 за кошницата, вие как преценихте в случая?

П.С. Най-важно ми е всеки един артикул да е минал краш тестове с добра оценка от ADAC.

# 706
Аз съм в супер чуденка за кошче/столче за кола. Чудя се дали има смисъл да купуваме кошница или направо да вземем столче 0+ Thinking ММ като че ли повече настоява за хубав стол 0+ с база, но аз се чудя за удобството от кошницата и как след това ще имаме цялото време на света да си изберем стол с база, който расте с детето. Мненията около нас са 50/50 за кошницата, вие как преценихте в случая?

П.С. Най-важно ми е всеки един артикул да е минал краш тестове с добра оценка от ADAC.

Аз бях в същата чуденка и в крайна сметка братът на мъжа ми ни предложи тяхната кошница на Cybex, за да мога с адапторите да я слагам и на шасито на количката, а столчето, което взехме е от 60 см до 105 см, което ще рече г/д от 3ти месец, тоест плана е да ползваме кошницата само първите месеци и то с презумцията, когато е за малко слизане от колата да не местим детето в студеното кошче, което е седяло в багажника, а да си седи във вече загрятата кошница.

# 707
Личното ми мнение е , че зависи от детето и това как наддава, а и марката кошница.
Синът ми преди време вървеше по -едър. Бях с кошница Кика бу и бързо му отесня. Смачкваше го и не беше удобно. Тогава взех столче на същата марка и още сме с него. Доволна съм.
Дъщеря ми е на седмица.
Роди се по-рано и е дребна. Със сайбекс кошница сме. Удобна е. Широка. Детето добре радва и лежи. С база е. Мисля, че ще я ползвам около година и тогава ще търся стол.
Иначе идва малко тежка да носиш и детето и нея и на мен някак не ми харесва с нея да обикалям с шасито. Но пак си е опция.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 12:26 от tinki_15

# 708
За къпането и аз знаю, че не е добре всеки ден, особено с препарат и заради това и баткото го къоех през ден или два, но това не отменя многократното миене на дупе при всеки наакан памперс. За кошницата е до марка и до дете. Нашия батко не хареса кошницата и пищеше като луд в нея. На втория месец взехме столче от 0 до 36. Още си го използваме и се родихме с него. Сега имаме кошница към количката и Ще я пробвам за бебка, но не тая големи надежди.

# 709
Ние ще сме с кошница + за после стол, в момента имаме две столчета за каката, че ползваме 2 коли и е доста удобно, вече с двете деца, надали ще имаме 4 столчета, но ще видим как ще се случат нещата.

Аз трябва да се задействам и да взема да изпера кошарата, столчето за кола и вероятно и количката, че си седят от бая време по мазетата и да сме готови, проблемът е, че не искам да си затрупвам дома с бебешки неща, но май започва да е нужно. Искам и да почистя малко по основно домът ни, но ще видим как ще се случат нещата. Някой да е ползвам услугите на фирма за София за основно почистване и да препоръча? Аз съм в чуденка дали да се хвана аз и лека полека да действам или да наема някой.

# 710

Нашата количка е 3в1 на Peg Perego модела Fiat 500, има кошница + изофикс база, бяхме сигурни че ще ползваме кошница за първите месеци, защото столчетата макар да пише 0+ не са баш за новородени, а зимния период все ще се налага да ходим с колата до определени точки. Отделно кошницата мога да си я слагам на шасито на количката а аз много исках. Взехме също и още две кошници с две изофикс бази всичко на Maxi Cosi (не сме държали да са две, просто жената от която ги взех в ОЛХ ги продаваше заедно много изгодно и така се сдобихме с цели три кошници и три изофикс бази 😆, но едната ще дадем за на бабата и дядото колата и после ще продадем) , като идеята беше да имаме по една колница за моята кола и тази на приятеля ми, а базите могат да се ползват и за по-големи столчета след това което е страхотно. За мен кошницата си е необходима в началото, като аз държах да бъде с изофикс, а не с колани, а изофикса в почти всички случаи пасва и на по-големите столчета на марката, което си е супер.

# 711
Здравейте момичета от 1 седмица горе долу вече имам болки във срамната кост ,но ужасни болки нито мога да се завъртя нощем във леглото нито да седна на дупето си аз.съв във 36 г.с почти а бебчо на последната женска консултация го измериха 3 кг при което докторката ми каза че има още доста време до раждането и ако стигне до 4 кг може и да се наложи секцио ,тъй като аз съм си доста кльоштава и каза ъче не и се рискува.  Та на въпроса дали ,защото бебето е голямо изпитвам такива болки ниско под корема или и при вас има такова нещо .....Дори ме е страх да се обръщам на другата страна ,когато спя ,защото като знам ,че след 1 час ще ми се допишка и трябва да се въртя и ,че ще ме боли гледам да спя само и единстевено от към края на леглото ,защото много много боли като се въртя

# 712
scarlett.letter, ние бяхме в същата чуденка и в крайна сметка още преди да вземем количката, която си беше 3в1, реших да е кош за новородено, от гледна точка, че е много по-лесно да вземеш бебето с него и тн. Кошът ни е сайбекс 0-13кг. , купихме и една база, за да е дори по-лесно и бързо слагането и ваденето, отделно има адаптори и за количката, което смятам също е удобство. 😊 Абе, общо взето, доста неща си навзех, с които да си олесня всичко, като може, защо да не. 🤣 След като му умалее, ще купим вече стол.

# 713
Мили мами, струва ми се, че нещо се опитва да ми се лепне. Вчера на няколко пъти имах дразнение в гърлото и леко прикашляне. За сега това ми е единствения симптом, хрема и задръстен нос имам от месеци насам, това го отдавам на бременността. Имате ли предложения/идея какво мога да си закупя от аптеката без рецепта, за да го взема превантивно?

# 714
Бъдещи и настоящи мама..малко помощ ми трябва. От днес след обяд съм с болки тип менструални както и болки в кръста/бъбреците (да съм честна, не мога да преценя). Пия но шпа 3х2 на ден, от самото начало на бременността (по предписания на АГ), след обяд също си изпих дозата, но все още не ме е отпуснало. Болката е почти постоянна, мисля че не са контракции, понеже не съм усетила стягане на стомаха.
Питах чат дипити 🤣 (моля не се смейте много, знам че не е много удачно) на какво може да се дължи, като отговор получих, че било вследствие на разширяване на таза и някакви връзки (не запомних).
Кажете дали има някоя като мен да се успокоя. На преглед съм във вторник, но дотогава ще лудна, ако болката продължи

# 715
Аз количка взех chipolino elite. Спечели ме с маневреност и лекота и след това и една позната мама много ми я похвали. На доста добра цена е, а се оказва супер удобна, устойчива, маневрена и лесно преносима. Повивалник с баткото не съм използвала и сега също не мисля да взимам. Повечето неща всъщност ги имам вече от него. За беба остана само шишета да купя и мисля, че съм готова. За мен за родилното все още нямам нищо, но и не са ми дали списък какво изисква болницата, така че има време. Предния път отидох в една аптека и купих от там всичко за 5 мин. Надявам се и сега да стане така.
С първото дете бяхме с тази количка и не съм очарована. Почна да скърца страшно на втория месец още, долу багажникът се скъса бързо, като гледах да не нося милион неща там. За новородено кошът беше бял вътре отстрани и не се сваляше и се цапаше лесно. Иначе е лека и маневрена и седалката от 6 м. беше удобна и имаше няколко позиции. За цената си е ок.
Сега се спрях на Рекаро и ще видим.

# 716
Момичета аз съм на вълна да гледам webinar-и или както там се наричат на списание Кенгуру. В този имаше доста полезна информация и демонстрация за бебешката хигиена, къпане в различните фази т.н. затова го препоръчвам и на вас.

https://www.youtube.com/live/V-YK71Wx3zE?si=d-yN8QFyMKE52sHk

# 717
Ние за малката взехме столче с Plus тест (Axkid One 3). До 7-годишна възраст е, заслужава си инвестицията. Мисля и за малкия да вземем същото столче (или по-добро, ако има), като започне да седи. Дотогава ще е с кошницата от количката.

# 718
Както с количката стана при нас, така явно и със столчето 😄 Не отидохме да купуваме и се озовахме с детско столче на Cybex Platinum Sirona Zi, което беше на доста добра цена и с включена база към него. 0+ е, ADAC теста му е добър и има доста функции, които по нищо не се различават от най-новия модел (от обикновената серия). Ако някой си търси, в Айко имат намаление на bundle Sirona Gi с кошница, стол и база за 1000 лв, което също е супер цена, но нашият ми се стори една идея по-масивен и устойчив.

В крайна сметка харесах и една кошница, която да използваме в началото, но трябва да купя адаптерите за количката, за да видя дали ще паснат. По-добре да имаме и двете и да ми е спокойно, отколкото да съжалявам защо не съм взела нещо. Благодаря на всички за мненията, много ми помогнахте 🫶🏻

Общи условия

Активация на акаунт