Осмокласници 2025/2026

• 38 074
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Куциндрел
Имат си го меренето, ама моя е Скружд и им обяснява, че толкоз пари не е луд да дава. Joy Иначе завижда на някои негови приятели, които в годината ходят по няколко пъти в чужбина. Но па те нямат толкоз готини родители като него. Stuck Out Tongue Winking Eye
Детето излезе да рита, специално искаше да го събудя рано. Чудо някакво.

# 601
Детето излезе да рита, специално искаше да го събудя рано. Чудо някакво.

И моят излезе да се среща със съученици да ритат. Нека, че малко остана от ваканцията....

# 602
Сега до петнадесети е най-сладката част от ваканцията. Като си спомня миналата година колко ми беше напрегнато. Как я записах на опреснителен курс по бел от първи до осми и какво цупене падна, гледаше ме под вежди като орел. Сега ми се пее.

А на родителите със стари коли, които ги е срам да спират редом до лъскавите джипове, стар дестройъри им казва моята, ще им препоръчам един филм с Адриано Челентано " Лудо влюбен", за един шофьор на автобус, който се влюби в една принцеса. Та той беше поканен на официален обяд от принцесата и паркира автобуса редом до лимузините

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 11:34 от Априлски душ

# 603
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз също се радвам, че сега предстоят едни лежерни гимназиални години. Не че много съм я юркала в 7 клас, трябваше само да си учи в училище. Даже съжалявам, че я записах на ПИ, напълно излишни бяха, само дето не се наспиваше.

# 604
Е, как така? Никъде не успя да влезе спрямо бала или гледат само няколко желани училища?
Моето съседче още е без училище. Надявам се скоро да има добри новини и за него.
Писала съм в старите теми. На първо и второ класиране можеше да влезе в кварталното, но преди него записаха една професионална гимназия и детето беше прието в нея. Не се записа там, защото реши, че предпочита кварталното, но на трето и четвърто балът скочи много и той остана без училище.

# 605
А на трето не пуснаха ли на повече места? Пак редят паралелки, но не е тичане от училище в училище, а си е подредба в системата.

# 606
В кварталните почти винаги има места на пето или шесто. Нека дебнат

# 607
Аз познавам две деца, които завършиха ПЧМГ. Изключително скромни и мили момчета. И родителите им познавам
Не че много разбирам от коли, но карат някакви средностатистически автомобили, вероятно са нови. Имат хубави професии, но не са от типа да искат да облекат в нещо материално и лъскаво парите, които получават.
Съвсем нормални хора.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 11:58 от Аmanda

# 608
На запад в нормалния свят няма да видиш толкова лъскави коли като у нас. А скъпа кола, карана от 18 годишни е невъзможна гледка и ако все пак я видите, хлапаците са от нашите географски ширини.  Там даже Министър-председателите  им ходят на работа с колело.
Ама ние сме особени хора. Може да живеем в колиби, но бяла тесла или джип БМВ ще бъдат паркирани отпред

# 609
Обобщенията за  частните училища са смехотворни. Моето дете е в частни институции от детската градина и 90% от децата и родителите им са скромни и ненатрапчиви хора.

# 610
Не е обобщение. Всеки може да напише наблюденията си за частно или държавно училище. Не го приемай лично.

# 611
Здравейте! Тези дни съм отпуск и смятам да отида до социалните на място, за да подам документи за помоща от 300 лв. за осмокласник. Знаете ли какви документи трябва да нося? За служебната бележка питах още при записването, но ми казаха след 15-ти септември. Мога ли да подам документи на място без тази служебна бележка и какво друго искат освен декларация? Знам, яе беше коментирано скоро, но не намирам поста.

# 612
Тук май всички пуснахме онлайн, където може да не приложиш служебната бележка, просто ще се забавят парите. За на място нямам идея, ако имат телефон, може да звъннеш и да питаш.

# 613
  • Бургас
Moonlight, предполагам копие на акт за раждане на детето и на лична карта на другия родител, за да сверят данните. Друго не би трябвало да искат. Евентуално и документ от банката, чиято сметка ще посочите за паричния превод. Ако получавате детски и посочите същата сметка, няма да е нужно.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 13:16 от selleste

# 614
Целия зор с униформите е да спечелят пари продавайки насила на високи цени евтини и нискокачествени китайски парцали.
Една съседка ми се оплакваше, че в частното училище децата са се подигравали на сина и, че е беден, защотобаща му кара Киа и изреждали какви марки коли карат богатите.
Извинявам се, но това са пълни глупости.

Униформите се шият в България. Реално подпомагате родната икономика.
Вярно е, че са по-скъпи от китайските стоки на Шийн /гледам че доста гимназистки пазаруват от там/.
Но пък влагате много по-малко пари. С колко суичера обикновенно обличате детето и колко блузи и тениски купувате? Специално при моето годишно цената дадени за дрехи беше направо смешна.

За съседката - една жена каза Simple Smile
Може и да има такива училища, но рядко децата знаят кой родител каква кола кара.
А пък и да знаят - ясно ви е че там рядко се състезават по имане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт