Осмокласници 2025/2026

• 38 253
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
32- ро си правят такова класиране поне от 3 години . На каква база, не знам.

# 346
Много им е дълъг учебния ден според мен. Нашите ще учат от 7,30 до 13,10, което си е почти шест часа. Повече от шест часа учебен ден е катастрофа, при положение, че имат и домашни после.
Моята си става сама, останалите сладко спим. Само в лошо време съм я карала до училище. Хората без и с нередовен градски транспорт се мъчат много, някой от семейството се превръща в шофьор

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 14:23 от Априлски душ

# 347
Айде, сега, много им било. Кое им е многото?!? Ако им намалят часовете, да вземат да учат през цялата година, че да си вземат материала. 2,5 месеца ваканция лятото е доста време. Да им намалят часовете на по 6 на ден, пък ваканцията да е само август.

# 348
Вие сериозно ли говорите за ваканция единствено през август😀 Та те училищата само климатиците и тока за тях няма да могат да си платят,ако не им изгърми мрежата. Или няма проблем да учат на 30-40 градуса без климатици ?! Моята още края на юни се оплаква,че не издържа и даже си носи преносимо вентилаторче🥵

# 349
Много ясно, че не. В отговор на това, че повече от 6 часа на ден било кошмарно натоварване. Но пък може да почват на 1 септември. Не виждам защо се чака 15ти, освен от носталгия.

# 350
  • София
Аз адмирирам това, което правят в 32ро.
Децата, вече приети, са с достатъчно висок бал да влязат. Тези, които кандидатстват сега, не са имали желание/бал за там и е логично сега просто да търсят добро училище, значи не им е много важен профила.

# 351
Е, хайде сега! Остава и ваканцииге да "реформират"! Вие деца и ученици не сте ли били?!?! Идеално им е учебното време. Просто в БГ след като се прибереш от училище пак учиш и за това става безкрайно учене и отвръщение накрая.
Имам познати с деца, учащи в чужбина и сподят, че те нямат домашни. Или ако имат са много малко в рамките на час отнемат за подготовка за другия ден и то не всеки ден.
Не знам каква им е системата, не съм се задълбочавала, но така коментират. А в Дания пък близка споделя, че изобщо няма такова натоварване нито в училище, нито вкъщи.
Така ли е, не е ли, не знам.

# 352
Аааа, без тия. Joy
Не си давам аз лятната ваканция за нищо на света. Много си им е добре така - 30 юни до 15 септември. Идеално даже. Достатъчно ги гърбят през учебно време с какви ли не ненужни глупости. Ако се оптимизират учебните планове и дневната програма ще изгрее едно ярко слънцеееее, та чак няма да повярвам. Joy

Доп. Моят син беше изключително щастлив, че не се налагаше да си губи времето с часове по музика и рисуване, защото нямаха такива в гимназията изобщо. Иначе детето си свири на китара за хоби, но часовете по музика са му пълна загуба на време.

# 353
Децата, вече приети, са с достатъчно висок бал да влязат. Тези, които кандидатстват сега, не са имали желание/бал за там и е логично сега просто да търсят добро училище, значи не им е много важен профила.

Ами тези дето са вътре и са влязли в желания профил защо искат да го сменят? И как пък реши, че за участващите сега профила не е важен?
Няма проблем да участват в класиране, за по-желан профил, но да се отпишат и да участват на равни начала с другите. Защото мвого деца не участват именно заради това "отписване", което е огромен приоритет, в крайна сметка.

# 354
Много ясно, че не. В отговор на това, че повече от 6 часа на ден било кошмарно натоварване. Но пък може да почват на 1 септември. Не виждам защо се чака 15ти, освен от носталгия.
Ти пък кога си учила повече от шест астрономически часа на ден в училище, че знаеш? Или на чужд гръб всичко може. Ако наистина се учи, шест часа е много, ако се отбива номера, и 12 часа могат да кесят
И кой " мъдрец" предлага по- малко ваканции?

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 15:48 от Априлски душ

# 355
Лятната ваканция е с точната продължителност.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 00:01 от d-e-a

# 356
  • София

Ами тези дето са вътре и са влязли в желания профил защо искат да го сменят? И как пък реши, че за участващите сега профила не е важен?
Няма проблем да участват в класиране, за по-желан профил, но да се отпишат и да участват на равни начала с другите. Защото мвого деца не участват именно заради това "отписване", което е огромен приоритет, в крайна сметка.

На някои не им е стигнало малко до желания профил и са били приети в съседен. Логично е на пето класиране да се пробват деца с по-нисък бал. Ако бяха с по-висок, щяха да са влезли на предните класирания, ако са искали. Т.е. ако приетите в 32ро се отпишат, за да кандидатстват, пак щяха да ги приемат.

Може и да не съм права.

# 357
Ти пък кога си учила повече от шест астрономически часа на ден в училище, че знаеш? Или на чужд гръб всичко може. Ако наистина се учи, шест часа е много, ако се отбива номера, и 12 часа могат да кесят
И кой " мъдрец" предлага по- малко ваканции?

От 8 клас нагоре съм учила, много ясно. От 7,30 до 14 и нещо. И защо ми държиш тон и ми търсиш сметка, че не ми е ясно?

# 358
  • София
Какво толкова ви възмущава в решението на 32-ро училище? След като са минали класиранията през системата и са се освободили места какво им пречи да си разместят първо техните си ученици и после да приемат нови? Никъде това не е забранено, следователно училището само си решава. Никъде не е казано, че е задължително участие в 5-то класиране. Тука някои се смятат за огромни капацитети да дават акъл на директорите кое-как...

часовете по музика са му пълна загуба на време.
За съжаление моето голямо дете вбъдеще ще се сблъска с подобно мнение, само че за предмета ИИ и ще ѝ се налага да убеждава основно родителите в противното. И само ей така като интересен факт искам да кажа, че практическите си упражнения тя проведе в СМГ в 11 клас в профил 'Изобразително изкуство" Wink

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 16:23 от Vache

# 359
Грета Ей, ами нищо. Нека пак да ги приемат децата, които вече са влязли, но без запазено място и без приоритет.
Не смятам обаче, че в такъв случай ще има толкова желаещи за смяна на профила, защото винаги има риск някой да те измести.
А тези деца, които все пак са рискували и нямат нищо сигурно е редно и честно да имат равен старт, а не да си подадеш документите за един профил и да се окаже, че няма после свободно място в него, защото училището си разиграва класирания и размествания както си иска и дава приоритет и то не малък на вече записаните.

П.П. Не сме участници в това класиране, исках да подчертая, но участваме на пето класиране в други училища и ми се вижда некоректно това в 32 СУ. Може и аз да не съм права!

Общи условия

Активация на акаунт